Şimdi Ara

WD TV HD MEDIA PLAYER İKİNCİ NESİL **WD HDTV LIVE DEĞİL** (WDBABG0000NBK-EESN ) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.639
Cevap
7
Favori
166.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mertop teşekkür ederim gerç dönüşün için. denedikten sonra olumlu veya olumsuz geri dönüş yapıyor olacağım.
  • Hiç kimsede 1.01.70 yok mu veya kimse uğraşmak mı istemiyor arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

Hiç kimsede 1.01.70 yok mu veya kimse uğraşmak mı istemiyor arkadaşlar?

burbarian...

Senin istediğin yazılım 1.01.70, biliyorsun ki cihazın üzerinde gelen yazılım. WD nin sitesinde bile 1.01.75 ve bir sonraki çıkan 1.01.77 yazılımı yüklü. Oraya baktım, orada bile yok 1.01.70. Ya da ben bulamadım.

http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdfwdtv_hd

Ancak, yerli yabancı sitelerde belki bir meraklısı bir şekilde paketleyip koymuş olabilir, bilemiyorum. İyi araştırmak lazım.
    İlk versiyona dönmek istemenin önemli bir sebebi var sanırım?

Kolay gelsin...

• İnternette aramadığım yer kalmadı. Eskiye dönmek istememin sebebi ise filmlerde seslerin çok az farkla önce gelmesi. İlk aldığımda 1.01.70 yüklüydü ve bu problem yoktu. 75 ve 77, özellikle 77 de bu ses farkı bariz şekilde rahatsızlık veriyor. Bu player ilk çıktığında adamlar mutlaka sitelerine koymuşlardır ve birileri de yedekte bulunsun diye indirmişlerdir diye düşündüğüm için sordum. Ama firmanın tüm sürümlerini siteye koymaması da bence yanlış.
  • quote:

İnternette aramadığım yer kalmadı. Eskiye dönmek istememin sebebi ise filmlerde seslerin çok az farkla önce gelmesi. İlk aldığımda 1.01.70 yüklüydü ve bu problem yoktu. 75 ve 77, özellikle 77 de bu ses farkı bariz şekilde rahatsızlık veriyor. Bu player ilk çıktığında adamlar mutlaka sitelerine koymuşlardır ve birileri de yedekte bulunsun diye indirmişlerdir diye düşündüğüm için sordum. Ama firmanın tüm sürümlerini siteye koymaması da bence yanlış.

Ben 70'i de 1.01.75'i de kullandım, şu an da 1.01.77'yi kullanıyorum. Bahsettiğin ses problemini yaşamadım. Ya da farketmedim. Belki sen çok mu hassassın, benim de dikkatimden kaçmış olabilir ancak bariz bir sorun yok seste.

Cihaza reset atmayı denedin mi? Farkettiysen, kumandanın üzerindeki sağ ve sol yön ok tuşları, altyazının senkronunu değiştiriyor. Yani biraz ileri ya da biraz geriye alabiliyorsun altyazıyı o tuşlarla. Eğer ses için de (henüz bizim keşfedemediğimiz) böyle bir senkron ayarlama tuşu varsa ve sen bu ayarı varsayılan olarak ayarlamışsan böyle bir sorun yaşıyor olabilirsin.

Çünkü bu başlık altında pek çok arkadaş bu sürümleri yükledi ve böyle bir sorundan bahseden hiç olmamış. Bence cihaza reset at, fabrika ayarlarına döner. Böylece belki ses senkronu sorunu varsa giderilmiş olur. En azından tahminim yanlışsa sorunun hallolmadığını, senin cihazda sorun olduğunu anlarız.

Böyle bir durumda da garanti kapsamında servise başvurmalısın.
    Kolay gelsin.

• Şu an 75 de fena değil ama orijinal seslerde dikkatli baktığımda sesin, ağzın oynamasından yarım saniyeden az, önce geldiğini farkettim. Belki 70 de de durum aynıydı ve ben farketmemiştim ama aklıma takıldı ya filmi bırakıp ona takıyorum kafayı. İzlediklerimden zevk alamıyorum. 70 bulabilsem anlayacağım sorun bende mi cihazda mı ama bulamıyorum bir türlü. Bir de son kullanılanlar adlı seçenekte sondan başa doğru izlediğim filmleri görebiliyordum. Şimdi ona tıklayınca "bu klasör hiç bir geçerli ortamdır" diye bozuk çevrilmiş bir Türkçe mesaj alıyorum. Dizi izlerken en son hangi bölümde kaldığımı not etmek zorunda kalıyorum. 70 varken hiç sorun yaşamamıştım. Elinde 70 olanlar eğer sorunları yoksa sakın sürüm yükseltmesinler. Sorun varsa da tahminim izlediğiniz filmlerin kodlanmasındaki hatalardandır. 70 de izlediğim filmleri 75 de oynatmıyor.
  • bende 70 versiyonunu 77 versiyonu olarak güncelleyen şanssızlardan biriyim senkron sorunu bariz şekilde var alt yazıyı ileri veya geri sardırıyorum o gene bildiğini okuyor aramadığın yer kalmadı internette 70 versiyonunu bulamadım makinasında 70 versiyonu olan biri dosyalarını zipleyip verebilirmi hayrına
  • 1.01.70 isteyen arkadaşlar boşuna uğraşmayın.
    bu versiyon ilk satıldığında cihazın içinde var. Bir kere değiştirdiğinizde bir daha dönemiyorsunuz.
    Daha doğrusu cihazı şaşırtıp dönersinizde yazılımı bulamıyorsunuz.

Dışarıda da yabancı forumlarda bu versiyona dönmek isteyen çok kişi var ama kimsenin elinde yok.
    içinde 1.01.70 olan bir cihaza flash takıp bazı uydu alıcılarında olduğu gibi içindeki yazılımı flasha yazdırma yöntemi de yok.
    Ben WD'lin merkezinden istedim. Niye istediğimi de gerekçeleriyle yazdım. Cevap olarak "Downgrade option is not
    available"
    dediler. Eski versiyon desteğini firma olarak vermiyorlarmış. Ne olaca o zaman çıkardığınız firmwareler sakat
    dedim. Yeni firmware çıkararak sorunlarınlarınız çözüleceğini ümit ediyoruz dediler.

Aynı durum iade ettiğim LIVE'da da başıma geldi. Eski versiyona dönemedim cihazı iade ettim.
    Sanırım bunu da geri vereceğim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ne kadar saçma bir anlayıştır bu. Sen yayınla eski sürümleri, isteyen istediğini yüklesin. Sanane benim hangi sürümü kullanmak istediğimden. Veya adam gibi bir sürüm çıkarıp hatalarını çözümle. Elin adamı korsan fw yazıp cihazı live ayarına çekebiliyor da senin personelin bir kıçıkırık hatayı mı düzeltemiyor? Büyük bir firmaya yakıştıramadım. calculus görüştüğün firma yetkilisi ile mail yoluyla mı telefonla mı görüştün? Bilgilendirirsen sevinirim, ben de bi sorti yapayım onlara. Tutmazsa giderim vatana iade ederim ben de. İade sebebi olarak da tutanağa firmanın geriye dönük sürüme destek vermemesi yüzünden verim alamadığımı ve başka bir marka alacağımı belirtirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 19 Mart 2010; 16:34:19 >
  • Mail attım. Yanlız önce müşteri kaydı yapman ve onların sana geri dönüşünü beklemen lazım.
    Sonra soru sorabiliyorsun. Bu arada Gen-2 nin de birçok forumu var. Oralarda da herkes bu durumdan
    şikayetçi.

Enteresan olan LIVE ile aynı chipseti kullandıkları için LIVE'da ki problemlerin hepsi bunda da var.
    LIVE'da ek olarak ağ sorunu var.

LIVE bölümünde son sayfada bayağı bir şeyler yazdım. Bir bak istersen...
  • WUSB54GC VER 3 var bu yazılıma uyarmı bunun ayarları nasıl olacak
  • arkadaşlar 2.nesil wd hd tv aldım,dün ulaştı elime,versiyon olarak 1.01.77 yüklüydü,upgrade yapmaya gerek kalmadı ama senkron sorunu bende de var üstelik çok rahatsız edici seviyede çünkü neredeyse tüm 264 codecli hd filmlerde ses ile görüntü arasında 2-3 saniye 7-8 saniye arasında uyumsuzluk sorunu var,cihaza reset attım değişen bişey olmadı,hatta 1-2 tane hd x264 filmi oynatmadı,ilk başlarda bazı altyazıları görmüyordu ve seslerde arasıra kesiklikler oluyordu...şimdilik düzeldi ama senkron sorununu nasıl çözeceğiz ?

not:eski versiyonunu denemek için flash belleğe zip li dosyadan çıkartarak kopyaladım,fakat ne ilk açılışta otomatik olarak gördü ne de ayarlar kısmında upgrade firmware seçeneği var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur10
    arkadaşlar 2.nesil wd hd tv aldım,dün ulaştı elime,versiyon olarak 1.01.77 yüklüydü,upgrade yapmaya gerek kalmadı ama ......
    not:eski versiyonunu denemek için flash belleğe zip li dosyadan çıkartarak kopyaladım,fakat ne ilk açılışta otomatik olarak gördü ne de ayarlar kısmında upgrade firmware seçeneği var...

Yahu sana iade malı satmışlar... Bu ürünün orijinal olması için mutlak surette 1.01.70 versiyonlu olması lazım.
    Fabrika çıkışı böyle çünki. İyice kontrol et. Diğer parçaları torbaları falan nasıldı acaba?

Alanlar ilk firmware yükseltmesinde cihaz dengesizleşip eskiye dönemeyince iade ediyorlar (mesela ben)
    Tam takımkutusu_parçaları ile iade malı alıp tekrar paketleyip standa koyuyorlar.
    Ama firmware'i orijinal hale getiremiyorlar. Çünkü yukarıda yazdım "firmware downgrade" yapmıyorlarmış.

TEKRAR SÖYLÜYORUM HİÇKİMSE 1.01.70 VERSİYONUNU YÜKSELTMESİN. YOKSA YANAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus -- 20 Mart 2010; 12:33:31 >

• ozgur10 özel mesajı yeni gördüm. Çözüm yolu tam olmamakla birlikte 75 sürümünü yüklemek oldu. Ancak ciddi iyileşme olarak sayıyorum. Yükledikten ve cihaz açıldıktan sonra yandaki minik tuştan mutlaka reset atmak gerekiyor. Veya aldığınız yere iade edip 70 yüklü olanı almak.

Ekleme: 75 yoksa elinizde mesaj atın bana yollayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 21 Mart 2010; 0:13:06 >
  • 2 hafta önce aldım.

şimdi baktım versiyon 70.orjinal.

iyikide yükseltmemişim.kurcalamamışım.

firmanın resmi yazılımları cihazı nasıl bozuyor anlamış değilim?
  • Ben cihazı alalı 3 hafta oldu, güncellemeyi de yaptım (1.01.77) ancak herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sesler ve altyazı gayet senkronize geliyor, dublajlı filmlerde de bir problem yok. Sanırım bazı cihazlarda çıkıyor bu problem ama çözüm olarak downgrade imkanının olmaması tam bir saçmalık.

Cihazdan ise son derece memnunum ama beni tek memnun etmeyen şey filmleri izlerken altta ve üstte bulunan siyah boşluklar. Bu da çoğu filmin 720p değil de 544p olmasından kaynaklanıyor ama tam ekran yapamamak insanın canını sıkıyor. Bunun bir yolu var mı? Daha doğrusu neden ripli filmlerin çoğu 1280*544 olarak ripleniyor. Hayır yani evrensel bir kural mıdır bu? Bazı filmler ne güzel 1280*720 iken neden yayıncıların çoğu bize siyah boşluk işkencesi çektiriyor?
  • Genelde riplenen filmleri sinema perdesi oranı olan 21:9 olarak kullanıyorlar. WD için filmi izlerken options tuşuna basınca zoom var. Ordan bir parça kenarlardan gitmesi karşılığında tam ekran yapılabiliyor. Ancak benim tv ayarlarında gerdirme var. Filmin boyutuna göre yatay, dikey veya ikisi birlikte gerdirme yapabiliyorum. Lcd tv lerin menüsünde vardır. Biraz kurcalarsanız bulursunuz.
  • quote:

Genelde riplenen filmleri sinema perdesi oranı olan 21:9 olarak kullanıyorlar. WD için filmi izlerken options tuşuna basınca zoom var. Ordan bir parça kenarlardan gitmesi karşılığında tam ekran yapılabiliyor. Ancak benim tv ayarlarında gerdirme var. Filmin boyutuna göre yatay, dikey veya ikisi birlikte gerdirme yapabiliyorum. Lcd tv lerin menüsünde vardır. Biraz kurcalarsanız bulursunuz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de dediğiniz yöntemi kullanıyorum. Ama zoom yapınca bu sefer kenarlardan taviz vermek durumunda kalıyoruz. Aslında tıpkı xbox'da olduğu gibi stretching olmalıydı diye düşünüyorum. Maalesef kullandığım Sony Bravia 32" hdready'de de bu özellik yok...
  • arkadaslar slm
    ben de bu aletten aldim.
    version 1.01.70
    aleti kapayinca hd leri kapamiyor..
    nasil cozucez bunu??? .senkron problemi nedeniyle versiyonu da pek guncellemek istemiyorum acikcasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ham13
    arkadaslar slm
    ben de bu aletten aldim.
    version 1.01.70
    aleti kapayinca hd leri kapamiyor..
    nasil cozucez bunu??? .senkron problemi nedeniyle versiyonu da pek guncellemek istemiyorum acikcasi.

Hayırlı olsun da WD'nin hiçbir HD playerinde tam kapanma yapılamıyor.
    Niye arkasına düğme koymamışlar (birçok cihazda var) anlaşılır gibi değil. (:
    Uzaktan kumanda standby yapıyor fakat cihazlar ılık halde beklemede kalıyor.
    Diskleri çıkarmak için açıkken "eject" tuşuna basmalısın.

Bu arada dikkat et elektrik gidip geldiğinde WD lerin hepsi de tam açık hale geliyor.
    Bu da büyük risk.Özellikle düzensiz akımda cihaz ve üstündeki HD ler rahmetli olabilir.

Sen en iyisi mi kullanmadığın zaman üşenme arkadan prizi fişten çek.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.