Şimdi Ara

WD TV HD MEDIA PLAYER İKİNCİ NESİL **WD HDTV LIVE DEĞİL** (WDBABG0000NBK-EESN ) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.639
Cevap
7
Favori
166.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cihazla ilgili ciddi bir problemim var. Birkaç gündür hiç kullanmamıştım. Lakin bu akşam bir film izlemek için açayım derken benim tv (sony bravia 32 hdready) sürekli "Alan dışı" hatası vermeye başladı ve görüntü alamıyorum. Composite ile alınıyor sadece ama hdmi'dan görüntü almak imkansız. Kablo sağlam, xbox'tan görüntü alıyorum ama wdtv'yi defalarce resetlememe rağmen görüntü gelmiyor. Ne yapmalıyım?
  • Sorunun çözümünü de buldum sanırım. Hdmi kabloyu "sünnet" etmemiz gerekiyor. Çok ciddiyim, yabancı forumlarda bir çok kullanıcı bu dertten muzdarip. Sebebi; çoğu hdmi kablonun metalik kısmı 2 mm iken cihazın hdmi girişinin 3 mm olmasıymış. Bazı durumlarda kablo tam oturamadığından hdmi'dan görüntü gelmemesi gibi problemler yaşanabiliyormuş. Meseleyi çözmek için hdmi kablonun metalik kısmını saran plastiği 1-2 mm kesmek lazım. Bir çok insan bu yolla sorunun üstesinden gelmiş. Ben de yarın deneyip sonucu bildireceğim
  • Ve operasyon başarısızlıkla sonuçlandı. Hala cihazdan görüntü alamıyorum. Artık garanti kapsamında yaptırmaktan başka çare kalmadı.
  • Arkadaşlar selam uzun süredir istediğim bu cihazı geçen hafta satın aldım, ikinci nesil olanından aldım, 1 haftadır sürekli kullanıyorm, üzerindeki orjinal sürümü değiştirmedim, fakat değiştirmeyi düşünüyorum, yeni versiyondaki ses-görüntü hatası beni ürkütüyor, fakat yurtdşındki arkadaşlarda buna benzer şeyler pek yaşanmamış sanırım, acaba türkiye ye gönderilen modellerde mi var? Şimdilik yükseltmeyi düşünmüyorum, yeni versiyondaki göze çarpan yenilikler nedir bilmiyorum, ayrıca bende .TS uzantılı dosyaları bazen oynatmıyor, bazense duraksayarak oynatıyor onun dşında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.. Sizde .TS dosyaları oynatırken herhangi bir sorunla karşlşan oldu mu?
  • arkadaslar elımdekı sıfırdan farksız kutulu garantılı wd lıve ı ınternet ozellıgını kullanmadıgımdan dolayı ısteyen arkadasla 2.nesıl ınternetsız modelı olması ve kutulu temız garantılı olması kaydı ıle uzerıne 75tl fark alarak takas edebılırım bılgınız olsun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eros33

arkadaslar elımdekı sıfırdan farksız kutulu garantılı wd lıve ı ınternet ozellıgını kullanmadıgımdan dolayı ısteyen arkadasla 2.nesıl ınternetsız modelı olması ve kutulu temız garantılı olması kaydı ıle uzerıne 75tl fark alarak takas edebılırım bılgınız olsun:)

temiz, garantili 1. nesil var. düşünürsen biraz daha fiyat farkıyla pm atabilirsin.
  • 75 tl fark verirsen bendeki gen 2 ile senin live ı takas edebilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: eros33

arkadaslar elımdekı sıfırdan farksız kutulu garantılı wd lıve ı ınternet ozellıgını kullanmadıgımdan dolayı ısteyen arkadasla 2.nesıl ınternetsız modelı olması ve kutulu temız garantılı olması kaydı ıle uzerıne 75tl fark alarak takas edebılırım bılgınız olsun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTRiX

Gen1 olan cihazlar .iso şeklindeki DVD dosyalarını açıyor mu, yoksa sadece Gen2'ler mi açıyor.

Ya da Gen1'i update ederek açılabiliyor mu?

Bu soruya cevap verebilecek kimse yok mu yahu?
  • quote:

quote:

Gen1 olan cihazlar .iso şeklindeki DVD dosyalarını açıyor mu, yoksa sadece Gen2'ler mi açıyor.

Ya da Gen1'i update ederek açılabiliyor mu?

Bu soruya cevap verebilecek kimse yok mu yahu?

Gen 2 forumunda eskiden Gen1 sahibi olan varsa yanıtlayabilir ancak, tavsiyem gen1 forumunda sormanız, daha hızlı yanıt alabilirsiniz. 2si tamamen farklı board ve işlemciye sahip cihazlar...
  • merhaba , bende wd hdtv mplayer kullanıcısıyım. elimdeki player sanırım gen 2 diye tabir edilen seriden. cihazı aldığımdan beri bazı filmlerin altyazılarında sorun çıkarıyordu ancak zaman bulup da ilgilenme imkanım olmamıştı. bugun wdnin sitesinden son firmware güncellemesini de yaptığım halde altyazı sorununu çözemedim yine bazı filmlerde altyazı çıkmıyor. bu arada bütün filmlerde altyazı dosyasının adı ile videonun adının aynı olmasına dikkat ediyorum, kullanıcı olarak yapmam gereken bir ayar felan var da ben mi gözden kaçırıyorum yoksa cihaz bazı altayzıları gösteremiyor mu aydınlatırsanız sevinirim. son olarak neredeyse hiç bir ayarla oynamadım altayzılarda türkçe karakter sorunu vardı , bir ayarı "batı avrupa" yerine türkçe yapınca düzeldi. bundan başka daha iyi ses ve görüntü için cihazın menüsünden değiştirmem gereken bir ayar var mı, cihazı fullhd lcd televizyona bağlı şekilde kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nate Drake

merhaba , bende wd hdtv mplayer kullanıcısıyım. elimdeki player sanırım gen 2 diye tabir edilen seriden. cihazı aldığımdan beri bazı filmlerin altyazılarında sorun çıkarıyordu ancak zaman bulup da ilgilenme imkanım olmamıştı. bugun wdnin sitesinden son firmware güncellemesini de yaptığım halde altyazı sorununu çözemedim yine bazı filmlerde altyazı çıkmıyor. bu arada bütün filmlerde altyazı dosyasının adı ile videonun adının aynı olmasına dikkat ediyorum, kullanıcı olarak yapmam gereken bir ayar felan var da ben mi gözden kaçırıyorum yoksa cihaz bazı altayzıları gösteremiyor mu aydınlatırsanız sevinirim. son olarak neredeyse hiç bir ayarla oynamadım altayzılarda türkçe karakter sorunu vardı , bir ayarı "batı avrupa" yerine türkçe yapınca düzeldi. bundan başka daha iyi ses ve görüntü için cihazın menüsünden değiştirmem gereken bir ayar var mı, cihazı fullhd lcd televizyona bağlı şekilde kullanıyorum.

filim ile alt yazının aynı olmasının yanı sıra alt yazının sonuna .srt yazdınızmı proplem kalmıyor

• isko35 cevap için teşekkürler ancak altyazı uzantısını değiştirmek sorunu çözmüyor, daha önce de denemiştim uzantısı .sub olan altyazının uzantısını srt yaptığımda da altyazı çıkmamıştı. üstelik uzantı değiştirmeye gerek kalmaması lazım çünkü bildiğim kadarıyla wd player .sub uzantılı altyazıları da destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nate Drake

isko35 cevap için teşekkürler ancak altyazı uzantısını değiştirmek sorunu çözmüyor, daha önce de denemiştim uzantısı .sub olan altyazının uzantısını srt yaptığımda da altyazı çıkmamıştı. üstelik uzantı değiştirmeye gerek kalmaması lazım çünkü bildiğim kadarıyla wd player .sub uzantılı altyazıları da destekliyor.

WD nin sub uzantılı dosyaları desteklediği belirtilmiş ancak bu sub uzantısı bizim TR deki sub uzantısı değil. Bizim kullandığımız sub uzantısını cihaz desteklemiyor. Sub uzantılı altyazıları srt formatına çevirmek gerekiyor ki bu da dosyanın uzantısını değiştirmekle olacak kadar basit değil.
    Bunun için bazı programlar var. Google da aratırsanız bulabilirsiniz.
  • Altyazı uzantılarını Subtitle Workshop programı ile değiştirebilrsiniz.

Benim anlamadığım bu gen2 cihaza neden cuctom firmware çıkmıyor. Gen1 de kıyamet gibi fw vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darksideofthemoon -- 29 Mart 2010; 23:09:24 >
  • Evet, subtitle workshop bu işi süper yapar. Arada karşıma srt uzantılı ancak aslında sub olan altyazılar çıkıyor, WD bunları haliyle gösteremiyor. İnternete altyazı veren bazı arkadaşlar sadece uzantı değişikliği ile formatın değişeceğini zannediyorlar.
  • sub uzantılı altyazıları srt formatına çevirmek için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

http://www.hd-players.net/wdtv/forum/index.php?topic=7.0
  • Subtitle workshop hertürlü altyazı formatı değiştirme , senkron düzeltme konularında mükemmel ve ufacık boyutlu bir program.
  • arkadaşlar kafam karıştı yardımcı olurmusunuz ?

WD TV HD Mediaplayer 2ND gen denmiş
    yani bu yeni işlemcili ve daha yüksek ramli model değilmi ?

peki HD TV live media player bu internete bağlanan versiyon galiba? peki neden buna 2nd gen denmemiş ? onun donanımı daha mı eski ?

quote:

Orijinalden alıntı: riveral

wd hd tv modellerinde kafası karışanlara model adları: (TR dekiler EMEA ve pal diye geçenler)

WD TV HD Media Player (1st Gen.): WDAVN00B / WD00AVN / WDAVP00B / WD00AVP

US (NTSC): WDAVN00BN
    EUROPE (PAL): WDAVP00BE
    ASIA (NTSC): WDAVN00BS
    MULTI-CITY ASIA (PAL): WDAVP00BS / WDAVP00BP

WD TV HD Media Player (2nd Gen.): WDBABF0000NBK / WDBABF0000NBK / WDBABG0000NBK / WDBABG0000NBK

PAN AMERICA (NTSC): WDBABF0000NBK-NESN
    COSTCO (NTSC): WDBABF0000NBK-NECS
    JAPAN (NTSC): WDBABF0000NBK-JESN
    MULTI-CITY ASIA (NTSC): WDBABF0000NBK-SESN
    MULTI-CITY ASIA (PAL): WDBABG0000NBK-SESN
    EMEA (PAL): WDBABG0000NBK-EESN
    AUS/NZ (PAL): WDBABG0000NBK-AESN

WD TV Live Media Player: WDBAAN0000NBK / WDBAAN0000NBK / WDBAAP0000NBK / WDBAAP0000NBK

PAN AMERICA (NTSC): WDBAAN0000NBK-NESN
    JAPAN (NTSC): WDBAAN0000NBK-JESN
    APAC (NTSC): WDBAAN0000NBK-PESN
    APAC (PAL): WDBAAP0000NBK-PESN
    EMEA (PAL): WDBAAP0000NBK-EESN

• wd tv hd nin aynı kasa üzerine yeni işlemcili modeline gen2 deniyor, live modeli kasa, tasarım,özellikler oldukça farklı.
    bu nedenle live diye geçiyor,yani şu anda gen2 ve live var,aralarındaki fark da internet özelliği.

quote:

Orijinalden alıntı: Lmarion

arkadaşlar kafam karıştı yardımcı olurmusunuz ?

WD TV HD Mediaplayer 2ND gen denmiş
    yani bu yeni işlemcili ve daha yüksek ramli model değilmi ?

peki HD TV live media player bu internete bağlanan versiyon galiba? peki neden buna 2nd gen denmemiş ? onun donanımı daha mı eski ?

quote:

Orijinalden alıntı: riveral

wd hd tv modellerinde kafası karışanlara model adları: (TR dekiler EMEA ve pal diye geçenler)

WD TV HD Media Player (1st Gen.): WDAVN00B / WD00AVN / WDAVP00B / WD00AVP

US (NTSC): WDAVN00BN
    EUROPE (PAL): WDAVP00BE
    ASIA (NTSC): WDAVN00BS
    MULTI-CITY ASIA (PAL): WDAVP00BS / WDAVP00BP

WD TV HD Media Player (2nd Gen.): WDBABF0000NBK / WDBABF0000NBK / WDBABG0000NBK / WDBABG0000NBK

PAN AMERICA (NTSC): WDBABF0000NBK-NESN
    COSTCO (NTSC): WDBABF0000NBK-NECS
    JAPAN (NTSC): WDBABF0000NBK-JESN
    MULTI-CITY ASIA (NTSC): WDBABF0000NBK-SESN
    MULTI-CITY ASIA (PAL): WDBABG0000NBK-SESN
    EMEA (PAL): WDBABG0000NBK-EESN
    AUS/NZ (PAL): WDBABG0000NBK-AESN

WD TV Live Media Player: WDBAAN0000NBK / WDBAAN0000NBK / WDBAAP0000NBK / WDBAAP0000NBK

PAN AMERICA (NTSC): WDBAAN0000NBK-NESN
    JAPAN (NTSC): WDBAAN0000NBK-JESN
    APAC (NTSC): WDBAAN0000NBK-PESN
    APAC (PAL): WDBAAP0000NBK-PESN
    EMEA (PAL): WDBAAP0000NBK-EESN

• ben şu senkron problemi için wd e mail attım ve bana reset falan denettikten sonra gelen son cevap cihazı değiştirin oldu
    bir kere senkron problemi başladı mı dönüş yok anlaşılan
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.