Şimdi Ara

We Are All Owls ! | Noctowl İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

NOCTOWL

Selam beyler.3. incelemde size Noctowl’dan bahsedeceğim.Şimdi neden diye soracak olursanız –ki sormanızı da isterim,bu yüzden açıklayacağım- benim en sevdiğim Pokémonlardan birisi.Gerek animede Shiny olarak uzun bölümlerce görmemiz,gerek saldırıları ve içimdeki baykuş sevgisi bu güzel Pokémon’a karşı sevgi beslememi sağlıyor.(Doğada falan baykuş görsem korkudan ölürüm heralde.Şov yapıyorum baykuş sevgisi falan diye ama inci sözlükten kaptığım nadir bir özentiliktir kendileri)
    Her neyse.Intro’yu girip rahatladığıma göre solumdaki kulaklıkta çalan iç rahatlatıcı şarkının da etkisiyle Noctowl’un evrimleri,statları ve abilityleri diyorum.

Not : Resimler falan çok güzel gözüküyorsa serebii’den kopyalıyorum.Yoksa uğraşamam bir de resim için.Yanlış mıyım ?
    Noctowl sahibi olmak için gördüğümüz gibi bi Hoothoot’u 20 Lv. yapmamız gerekiyor.Yapmazsak olur mu ? Noctowl bulabiliyorsanız ıskıntı yok.Iskıntı ne ya ? Sıkıntı olacak o.Hemen yanlış yazdım sandınız değil mi ? Gerçi çok yazım yanlışı yaptığımı düşününce biraz tehlikeli bir yola girdim ama mazur görün.Can sıkıntısı işte.
    Statlara baktığım zaman Sp. DEF’imizin harbi harbi iyi olması beni sevindiriyor mesela.Genelde buz ve elektrik saldırıları Sp. ATK ister çünkü.Ordan harbi iyi yırtıyoruz.Ama söz konusu ben isem karşıda Thunderbolt olmasını isterken Volt Tackle bilen bir Pokémon gelir.O yüzden buna fazla güvenmeyeceğim bu yazımda.Onun dışında Sp. ATK kullanacağız saldırılarımızda onu tartışmaya gerek yok sanırım.ATK Power’ımız maalesef yeterli seviyede değil.Sky Attack’ı bile yalan edeceğim biraz sonra.Sadece izleyin.
    Ability konusuna da değinelim.Basit abilityler.Insomnia var.Bunun sayesinde uyumuyoruz asla.Sağlığa zararlı falan ama baykuşuz biz.Uyumayız doğamızda var.O yüzden sıkıntı yok.Baykuşa uyumamak yakışır zaten.Keen Eye,yani Keskin Göz.Bu da bizim Accuracy’mizin azalmayacağını söylüyor.Sabaha kadar Sand Attack yapsınlar.Hiçbir şey olmaz.Çünk toprak saldırısı.Biz uçan Pokémon’uz.Peki bunun konumuzla ne ilgisi var ? Evet ben çok yanlış geldim. O zaman örneği şöyle değiştirelim.Karşıda bize Flash yaptılar.Bu bizi etkilemez.Neden ? Çünkü abilitymiz Keen Eye.
    Sanırım bunu da anladığımıza göre artık saldırı zamanı.Hoothoot’tan başlayalım.20 Lv. olunca geliştiririz Pokémonumuzu.

Lv. 1 Tackle.Sana sadece gülüyorum.
    Lv. 1 Growl.Sana sadece kahkaha atıyorum.
    Lv. 1 Foresight.Seni sadece seviyorum.Machamp yazımda çok ama çok işe yarayan bir saldırı idi.Ancak burda işimize fazla yaramayacak maalesef.Çünkü saldırı çeşidimiz çok fazla.Şu an için gereksiz.Zaten über Normal/Fighting saldırımız falan da yok.
    Lv. 5 Hypnosis.Güzel bir kombo saldırısıdır Hypnosis.Accuary düşüklüğü var maalesef ancak bunu göze alırım ben.Listeye aldım.
    Lv. 9 Peck.Başlarda kasmak için Tackle’ın yanına gelebilecek bir saldırı.Ancak hem ATK olması hem de çok düşük Base Power’a sahip olması ilerisi için kabul edilmediğini gösteriyor.
    Lv. 13 Uproar.Gayet doyurucu bir Base Power’ı var.Bununla birlikte bir yan etkisi var ki bizim hiçbir işimize yaramayacak.Aksine durumu terse çevirebilecek durumda.Hypnosis kombolarının hepsini bir anda iptal edebilecek bir saldırı.Kullanıldığında birkaç turluğuna sahadaki kimse uyuyamıyor.Eee gürültüde kiç uyuyabilir ki.Ama ben bu saldırıyı silecek miyim bir kalemde ? Hayır.Uygun ellerde her türlü gideri var.Attık listeye.
    Lv. 17 Reflect.5 turluğuna hiçbir Physical DMG almıyoruz.Sp. DEF’imiz yüksek zaten.DEF olayını da bu saldırıyla kapatabiliriz.Kalsın kenarda.
    Veee Lv. 20 oldu.Hoothoot artık gelişebilir.

Şimdi bodoslama devam etmeyeceğim saldırılara.Neden diye soracaksınız.Bir numaralı sebep canım istemiyor,iki numaralı sebep çünkü Noctowl gelişince Lv. 1’de öğrenebilecek yeni bir saldırı ekleniyor.
    Lv. 1 Sky Attack.Vay anasını sayın seyirciler.140 Base Power + Flinch şansı.Ama...ATK istiyor.ATK gücümüz fazla değil ve her ne kadar yüksek Base Power’ı olan bir saldırı olsa da ben kullanmayacağım.Koskoca statı bir kalemde siliyormuşum gibi geliyor ama siz Nature + Itemler ile ATK’yi yükseltirim derseniz kullanın.Bana bakmayın.Ama ben 1 saldırı için o kadar şeyi göze almam.
    Devam ediyorum normal Level Up Movelara.
    Lv. 22 Confusion.Base Power’ı yetersiz.Kalsın.
    Lv. 27 Echoed Voice.Şimdi bu saldırı çok dandik gözüküyor.Çoğu kişi de sevmez.Ancak bir özelliği var.Base Power’ı 200 olana kadar kendini katlıyor her kullanışta.Rollout gibi.Ama ben kullanmıycam orası ayrı.
    Lv. 32 Take Down.Hem Recoil alan hem de ATK isteyen bir saldırı.ATK saldırılara karşı olan tepkimi koydum yukarıda.Tartışmaya gerek yok gibi.
    Lv. 37 Air Slash.Şimdi bu saldırı hakkında söyleyecek fazla bir şeyim olmasını çok isterdim ancak yok maalesef.Sadece listeye ekleyeceğimi belirteyim.Bir de Flinch ihtimali var.Onu da uyandırayım şimdiden.1 sene sonra paltonuzun cebinde çekirdek bulduğunuzda yüzünüzde oluşan o tebessüm flinch’i görünce de oluşmasın istiyorum.Kötü bir insanım ben.
    Lv. 42 Zen Headbutt.Daha iyi altlarda var.ATK istediği için geçiyorum direk.Flinch şansı da vardır ilgililerine duyuralım.
    Lv. 47 Synchronoise.Hep gürültülü,sesli saldırılar var yahu bizde de.Neyse efendim.70 Base Power var.Daha iyisi 1 satır aşağıda olduğundan almıyorum.
    Lv. 52 Extrasensory.İşte Psychic saldırısı budur abi.30 PP’sine mi sevinsem,80 Base Power’ına mı sevinsem,Sp. ATK oluşuna mı sevinsem yoksa Flinch şansı oluşuna mı sevinsem ? Harbi neye sevincem ben ? Listeye alıyorum ona seviniyim bari.
    Lv. 57 Psycho Shift.Yaz yaz bitmiyor deliricem.Tamam sakinim.Bu saldırımız da bizdeki efekti alıp (yanma,çarpılma falan) karşıdakine geçiriyor.Hayat kurtarabilir.Listeme alıyorum.
    Lv. 62 Roost.En sevdiğim saldırı çeşididir bu recover saldırıları.Sağolsunlar unutmamışlar Noctowl’u da.Bulmuşuz kaçırır mıyız ? 50% HP’mizi dolduruyoruz bu saldırı sağolsun.Aldık listeye.
    Lv. 67 Dream Theater...şey pardon Dream Eater.Müzik beynimi yıkamaya başladı ondan oluyor.Her neyse.Düşman uykuda iken 100 Base Power’lık bir hasar +50 Base Power’lık bir canı da kendimize ekler.Nerden baksan 150 Base Power.Hayvan gibi bir güç.Listeye ekliyoruz.
    Şimdi Level Up saldırıları bitti bu kadar.Ama daha TM ve Move Tutorlar var.Onları da seçeyim izninizle ben.Daha sonra tabloya döneriz.
    Neyse efendim.Birazdan TM’lere başlayacağım ancak abilityler çok sönük kaldı ya.Aklıma hiçbir avantaj gelmedi kendimizin yaratabileceği.Ama illa vardır herhalde.Sadece düşünemedim.Bulursanız iletin bana lütfen.
    Geçiyorum TM’lere sonunda.
    TM17 Protect.Double Battle manyağı olarak bu TM’yi neredeyse her Pokémon’da seçeceğiz.Peki Machamp ne oldu baba diyecekseniz onda da Wide Guard vardı.Ondan öyle oldu baba.
    TM30 Shadow Ball.Hayalet Pokémonlara karşı falan kullanabiliriz.Onun dışında da zaten sevilen bir TM.İlla iş yapar.Sp. DEF düşürmesi de cabası.
    Move Tutor – Heat Wave.Sanırım tartışmaya gerek yok.Elimizde böyle bir nimet varken yararlanmamak olmaz.O değil de çok az seçtik buradan ya.Level Up sağolsun sömürdü tabloyu.Neyse izin veriyorsanız yapıyorum tabloyu.

Vay anasını ne güzel saldırılar çıktı be ama.Bunlar harika saldırılar ya.Madem bu kadar övdük direk Dream Eater Kombosunu yapalım.Ancak ben buna daha farklı bir isim vericem.Yazı içinde de ipucunu vermiştim aslında.

DREAM THEATER MOVESET
    Hypnosis
    Dream Eater
    Reflect
    Air Slash

İlk iki saldırı zaten kombolarımız.Diğer saldırılara baktığımda olası bir Double Battle ihtimaline karşı ne olur ne olmaz Reflect’i seçtim.Başta yapmak yarar sağlar hep.En kötü adam ölür,çıkarır Onix’i bir miss çıkarsa Hypnosis’ten –ki bu ihtimal oldukça yüksek- elimize verirler gameboyun falan konsolunu artır.Ya da siz neyi hayal ettiyseniz.
    Reflect bu yüzden önemli işte.Air Slash niye diyecekseniz STAB ve Flinch ihtimali olması sebebiyle tamamlayıcı bir saldırı olarak düşündüm kendisini.Siz ısrarla farklı bir şey yerleştirirseniz karışmam tabii.Sizin tercihiniz olur.Ancak ben bunu tercih ederdim böyle bir movesette.
    İkinci moveset ise Pokémon’u sahada tutmaya,yenmekten ziyade yenilmemeyi amaç edinen bir moveset olacak.

IMMORTAL MOVESET
    Roost
    Reflect
    Extrasensory
    Heat Wave

Zaten belirttim ölmek istemediğimi.E madem böyle bir amacım var ATK’den 5 tur yememek oldukça mantıklı Sp. DEF’i DEF’ine oranla çok yüksek olan bir Pokémon olmamız nedeniyle.Roost’u açıklamıyorum zaten hiç.Canımız düştükçe basıcaz yani.Olayı o.Açıklamayacağım dememe rağmen açıklamam da ayrı hoştu.E geriye 2 adet saldırı slotu kalmışken 30 PP’lik Extrasensory’i koymamak harbi ayıp olurdu.Adam bağırıyor orada beni seç diye.Seni seçtim Extrasensory ! Heat Wave ise yine tamamlayıcı bir saldırı oldu.Elemental çeşitlilik açısından ve de güçlü olması ve yine Burn şansı olması sebebiyle oranın hakkını verebilecek bir saldırı.
    Madem bu kadar geldik şu benim meşhur Assist Moveset’imi yapmadan bırakmam kimseyi.Doubla Battle’da yancı karakterin oynadığı,mainstar’ı oynattığı moveset kısaca.

ASSIST MOVESET
    Protect
    Psycho Shift
    Roost
    Extrasensory

Buraya Extrasensory yine o muhteşem PP avantajıyla oturdu.Çünkü tek vuran saldırımız.Peki diğerleri ne yapacak.Protect ile alan saldırılarının kullanımını kolaylaştırabiliriz.Hatta ve hatta kullanılan alan saldırısı Earthquake , Magnitude gibi bir Ground saldırısı ise bize işlemeyeceği için o 1 turda canımız az ise Roost,canımız yüksek ise Extrasensory yapabiliriz.
    Peki nedir aga bu Psycho Shift ? Şimdi mainstar’ı coşturucaz dedik ya.Aklımda manyak bir plan vardı.Saldırıları yanımızdaki partnerin üzerinde kullanabildiğimizi düşününce eğer yanımızda Guts yeteneğinde birisi var ise Psycho Shift ile efektimizi ona aktarıp atak gücünü x1,5 katına çıkarabiliriz. Bir diğer opsiyon ise karşıda tank denebilecek bir Pokémon varsa,canını indirmekte zorluk çekiyorsak diğer efekt’i ona yükleyip o Pokémon’a yüklenebiliriz.
    Şu ana kadar kullanmadığım 2 saldırı kaldı.Bunlar Shadow Ball ve Uproar saldırıları.Ancak bunları yerleştirecek uygun slotlar bulamadım.Zaten tüm saldırıları kullanmadığım oluyor tablodakilerden ancak bunların Base Power’ı falan doyurucu olduğundan böyle bir özür yazısı yazmak istedim bu saldırılardan.Kusura bakmayın beyler sizi de kullanırız yeri gelince elbet.
    Yazı bitti hacılar.İyi ki okudunuz.Sağolun varolun.

Waidmann.

Daha önceki 'Waidmann' incelemeleri
    #1 Nacizane Roserade İncelemem
    #2 Süper Güçlü Pokémon ; Bir Machamp İncelemesi

Sırada Lopunny

• Ash'in Noctowl'ı hayal edilebilecek en güçlü ve en zeki Noctowl'dı! Bir çok battle kazanmış, GYM yenmesinde yardımcı olmuştur. Pokémon League lerinde de iyi performanslar sergilemiştir. Shiny olması da ayrı bir artıydı ve normal renginden daha güzel bir renge sahip olan ender shiny pokémonlardan birisidir. Noctowl'ı sevme nedenim Ashin Noctowl'ı olmuştur zamanında.
    İnceleme güzel. Immortal Moveset güzel.. bu arada Roost kullanıldıktan sonra uçan pokémonların artık Ground ataklara karşı dokunulmazlığı kalkıyor. Bunu not etmekte fayda var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donatello91

Ash'in Noctowl'ı hayal edilebilecek en güçlü ve en zeki Noctowl'dı! Bir çok battle kazanmış, GYM yenmesinde yardımcı olmuştur. Pokémon League lerinde de iyi performanslar sergilemiştir. Shiny olması da ayrı bir artıydı ve normal renginden daha güzel bir renge sahip olan ender shiny pokémonlardan birisidir. Noctowl'ı sevme nedenim Ashin Noctowl'ı olmuştur zamanında.
    İnceleme güzel. Immortal Moveset güzel.. bu arada Roost kullanıldıktan sonra uçan pokémonların artık Ground ataklara karşı dokunulmazlığı kalkıyor. Bunu not etmekte fayda var..

Secondary Effectlere bakmıyorum çoğu zaman.Ama Allah'tan çok önemli bir şey değilmiş yazıyı değiştirecek.Ancak ek bilgi açısından yorumları okuyanların yararlanacağı bir gerçek.Ash'in Noctowl'ını da çok severim.Gerek Johto'da Foresight'ı çok kullanması,Morty ile olan savaşta yıldızlaşması,gerekse DP Finallerinde o Extrasensory kullandığı anda beni bitiren kendine daha da bağlayan bir Pokémondur.

Gözlere bak ya.

• Bi' ara Cubone ya da Marowak incelemesi yaparsın artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

Bi' ara Cubone ya da Marowak incelemesi yaparsın artık.

Lopunny'den sonra idrisovic'in 1 isteğini yapacağım.Ondan sonra da Marowak yaparız.
  • Ha bu arada "We all are Owls" daha doğru :D (Hepimiz Baykuşuz demek istediysen)
    We are all Owls diyince, I'm all Yours der gibi oluyor.(ki bu "tamamen seninim" demek) O da "tamamen baykuşun'uz" (baykuşa aitiz anlamında) gibi birşey oluyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatello91 -- 25 Ağustos 2012; 18:57:27 >
  • quote:

Ha bu arada "We all are Owls" daha doğru :D (Hepimiz Baykuşuz demek istediysen)
    We are all Owls diyince, I'm all Yours der gibi oluyor.(ki bu "tamamen seninim" demek) O da "tamamen baykuşun'uz" (baykuşa aitiz anlamında) gibi birşey oluyor :D

bkz. We are all living in Amerikaa , Amerikaa ist wunderbar Bu sözler geldi aklıma oradan uyarladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi ablamada sordum emin olmak için :D Senin dediğin We are all owls ta, nesneyi baskın gösteriyo. Hani "bütünüyle baykuşuz" anlamında. "Baykuş"(nesne) olduklarını vurguluyor. Benim dediğim We all are Owls ta, bildiğin sade Hepimiz Baykuşuz demek. Burda da özneyi(hepimiz) vurguluyor. Yani hepimiz, herkes baykuş. Aslında seninki yanlış değil, ama nesneyi vurguluyor. Aynısı We are all living in amerika da da geçerli. We all are living in amerika deseydi, Hepimiz(özne) amerikada yaşıyoruz demek olurdu. Orda da nesneye vurgu var (amerikada yaşamak). Tam anlamıyla aynı anlama gelmiyo malesef :/ Ama yanlış ta değil..
    Ama hepimiz baykuşuz diyince "We all are Owls" daha doğru oluyor.

Ya ben böyle en ufak ingilizce şeye takıntım var :D Yanlış (ki seninki yanlış sayılmaz) gördümü dayanamıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatello91 -- 25 Ağustos 2012; 20:05:40 >
  • quote:

Şimdi ablamada sordum emin olmak için :D Senin dediğin We are all owls ta, nesneyi baskın gösteriyo. Hani "bütünüyle baykuşuz" anlamında. "Baykuş"(nesne) olduklarını vurguluyor. Benim dediğim We all are Owls ta, bildiğin sade Hepimiz Baykuşuz demek. Burda da özneyi(hepimiz) vurguluyor. Yani hepimiz, herkes baykuş. Aslında seninki yanlış değil, ama nesneyi vurguluyor. Aynısı We are all living in amerika da da geçerli. We all are living in amerika deseydi, Hepimiz(özne) amerikada yaşıyoruz demek olurdu. Orda da nesneye vurgu var (amerikada yaşamak). Tam anlamıyla aynı anlama gelmiyo malesef :/ Ama yanlış ta değil..
    Ama hepimiz baykuşuz diyince "We all are Owls" daha doğru oluyor.

Ya ben böyle en ufak ingilizce şeye takıntım var :D Yanlış (ki seninki yanlış sayılmaz) gördümü dayanamıyorum :D

Ne diyim Allah razı olsun hocam.Bana bundan sonra kısaca Mikalenjelo diyebilirsin ayrıca.

• Şimdi ihtiyacımız 1 Leonardo 1 tane de Raphael :D
    Leo, Raph, Mikey, Don(yada Donnie) akar.
  • Noctowl iyi pokedir saldırılarıyla olsun.PP bitmez bu pokede al noctowlu gir mağaraya:D

Lucario ve aura sphere kombusunu bekliyorum.
  • Noctowl bir zamanlar en sevdiğim kuş pokemonuydu ta ki Braviary gelip onun yerini alana kadar.
    Konu her zamanki gibi güzel olmuş, eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-861129304 -- 25 Ağustos 2012; 22:23:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGEMERT.

Noctowl bir zamanlar en sevdiğim kuş pokemonuydu ta ki Braviary gelip onun yerini alana kadar.
    Konu her zamanki gibi güzel olmuş, eline sağlık.

Sağol dostum.Braviary de çok karizma yalnız.İlerilerde onu da konu olarak alabilirim.
  • Hangi oyun için bu inceleme? Yani hangi oyunu oynuyorsunuz aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strahd von Zarovich

Hangi oyun için bu inceleme? Yani hangi oyunu oynuyorsunuz aslında

Oyun için değil.Genel bir inceleme.Ancak double battle olayı tamamen Revolution oyunu için düşünülmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waidmann

quote:

Oyun için değil.Genel bir inceleme.Ancak double battle olayı tamamen Revolution oyunu için düşünülmüş.

Peki, teşekkür ederim. Bir de, ben pokemon oynamak istiyorum. Wii veya gameboy'um yok. Sadece bilgisayarla, artık emulator ve türeviyle oynayabilirim. Red Fire falan oynadım. Ne önerirsiniz acaba

• quote:

quote:

quote:

Peki, teşekkür ederim. Bir de, ben pokemon oynamak istiyorum. Wii veya gameboy'um yok. Sadece bilgisayarla, artık emulator ve türeviyle oynayabilirim. Red Fire falan oynadım. Ne önerirsiniz acaba

Gameboy'daki her oyunu oynadıysan(Fire Red, Ruby, Sapphire) falan ben Gameboy oyunlarından kurtul derim, Diamond'a başlayabilirsin Walkthrough yazıyorum zaten ondan takip edebilirsin.Ama eğer oynamadıysan öbür oyunları bitir ilk önce.Pokémon incelemeri falan zaten yapıyoruz elimizden geldiğince yardım ederiz sana.

• quote:

quote:

rica etsem manaphy incelemesi yaparmısın
  • quote:

Ash'in Noctowl'ı hayal edilebilecek en güçlü ve en zeki Noctowl'dı! Bir çok battle kazanmış, GYM yenmesinde yardımcı olmuştur. Pokémon League lerinde de iyi performanslar sergilemiştir. Shiny olması da ayrı bir artıydı ve normal renginden daha güzel bir renge sahip olan ender shiny pokémonlardan birisidir. Noctowl'ı sevme nedenim Ashin Noctowl'ı olmuştur zamanında.

sanırım bişeyden tek yemişti ama sanırım latiostu ?
  • Abi bırak da Latios'tan tek yesin adam efsanevi yani.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.