Şimdi Ara

WEB HOSTİNG NASIL İŞLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABALAR HERKESE KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR NERDEN BAŞLACAGIMI BİLMİYORUM YANLIŞIM OLURSA
    AF OLA ARKADAŞLAR BEN HOSTİNG İŞİNE GİRDİM TAM OLARAK BİLMİYORUM HOSTİNG DÜZENİNİN İŞLEDİĞİ
    SİSTEMİ TAM OLARAK NASIL ÇALIŞIYOR.KISACA BU İŞİN TAM OLARAK ÇALIŞMA PRENSİPİ NASILDIR BİLEN VARSA
    LÜTFEN CEVAPLAR MISINIZ? TEŞEKKÜR EDERİM

• Öyle bir soru sormuşsunuz ki neyi çözemediniz neyi yapamadınız?

Hosting işine girmekten kasıt nedir.

Hosting tanımı: Web sitelerinin kullanacağı alanı belirleyen kısımdır. Türkçesi Barındırma Hizmetidir. Barındırılan site barındırıcı tarafından yayınlanır. Bu olaya hostiing diyoruz.

Çalışma prensibi derseniz bu servera girer. Bu işlem belli yazılımlarla sağlanır. Bu işlemler için suncuu bilgisine ihtiyaç vardır. Apache Mysql Bind Exim gibi yazılımları kullanmayı ayarlamayı bilmelisiniz. Yada bu işlemleri otomatik yapan bir panele aylık ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz. Tabi ücretsiz alternatif panelleride unutmamak gerekir.

Anlamadığım soruya anladığım kadar cvap vermeye çalıştım umarım yardımcı olur.

Kolay Gelsin..
  • Teşekkür ederim .ben tam olarak. Web hostıngin işleyiş biçimi nasıl
    Bu işte ilerleme aşamaları nedir .ve ayrıca. Sitenin güvenliği için ne gerekli
    Seo nedir acaba teşekkür ederim
  • Bunu şahıs olarak yapacaksanız reseller bayi hesaplarıyla başlayabilirsiniz. Bayi hesapları satış yaptığınız kişilere panel vermenizi ve onlarında hostlarını yönetmeleri için gereken altyapıyı sağlar. Bunun için bi bilgiye ihtiyacınız yok. İnternetten ne nasıl yapılır videoları izleyerek panelleri nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Daha sonrasında işinizi büyütürseniz bir otomasyon yazılımına ihtiyacınız var whmcs , awbs, vizra gibi ücretli yada ücretsiz. Gerisi size kalmış.

Site güvenliği ama hangi sitenin güvenliği hazır bir siteyse hepsinin kendine özgü yapıları ve açıkları var. Güvenlik demek hazır bir sistemde en az eklentiyle güncel sürümü kullanmaktan geçer genelde sistemin değil eklentilerin açığı olur. Eğer sistem yazdıracaksanız bunun açıklarını yazan bulur diğer kişiler kodları görmediğinden açıkları öyle kolay kolay bulamayacağından daha güvenli sayılabilir.

Seo Search Engine Optimizer yani türkçesi arama motoru optimizesi. Bunun için sisteminiz neyse ona göre kurallar dahilinde ayarlamalar ve iyileştirmeler yapılır. Böylece arama motorları sitenizi daha rahat indexler. Seo ucu açık bir mecra seo için yazılmış roman büyüklüğünde kitalar ve verilen seminerler var o nedenle buraya yazmakla bitmez özü budur.

Kolay Gelsin..

• Firma iseniz sıkıntı yok. Maliye ile uğraşmayın sonra.
  • Teşekkür ederim.efendim. Lokasyon durumu ne yapalım sizce yabancı mı tr mı olsun
    Başlangıçta nerden başlamak gerek peki R10 da uyelik olamıyorum. Davetiye kodu istiyor
    Binasıl temin ederim teşekkür ederim
  • Haklısınız efendim resmiyet gerekli tabi ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web Hosting Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Yeni Web Site Tasarımı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Reseller için maliyelik bir sıkıntı yok belli bir gelirin altında ticaret serbestir. Zaten artınca gelir illaki şirket açıyorsun. Bunun yasada yeri var sıkıntı güven vermekten geçiyor şirket olmayınca güven biraz zor elde ediliyor haliyle satışlarda doğru orantılı düşüyor. Lokasyon size bağlı bişey müşteri pörtföyü kim olacaksa ona göre lokasyon belirlemekte fayda var. Örneğin tüm warez forum siteleri yurt dışı konumludur. Eğer kurumsal çalışıcaksanız tabi ki türkiye tercih edilmeli.

Bu arada r10 davetiye sistemiyle üye alımı yapmakta o nedenle biyerlerden davetiye bulmalısınız ki üye olabilesiniz.

Kolay Gelsin..
  • Tesekkur ederim peki ya yeni bir site yaptim ama acaba musterlier neden kayit ola miyorlar acaba hicbir sekilde
    Kayit olmuyorlar. Ben web hosting isi gerekli olan y.s belgesi ve diger belgeri temin etmedim. Acaba bu belgeri
    Domain alirken istiyorlar mi teşekkür ederim efendim
  • Arkadaşlar ben domain alacağım. Ama domaın alımında bazı belgeler istiyorlar. Ben yer sağlayıcı ve faaliyet belgesi temın etmedim
    Bu yüzden de domain için gerekli belgeler gönderemiyorum TİB de yer saglayıcı belgesi için de basvudugum zaman.
    Kişinin üzerine kayıtlı aktif sıte istiyor. Ama ben domain işini haltmedim yardımcı olan var mı? Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdkts61

Arkadaşlar ben domain alacağım. Ama domaın alımında bazı belgeler istiyorlar. Ben yer sağlayıcı ve faaliyet belgesi temın etmedim
    Bu yüzden de domain için gerekli belgeler gönderemiyorum TİB de yer saglayıcı belgesi için de basvudugum zaman.
    Kişinin üzerine kayıtlı aktif sıte istiyor. Ama ben domain işini haltmedim yardımcı olan var mı? Teşekkür ederim

Merhabalar;

Konunuzun başında itibaren belirttiğiniz sorulara yanıt vermeye çalışmak istemekteyiz,

Web hosting hizmeti sağlayabilmeniz için 2 yol bulunmaktadır. 1.'si reseller hosting hizmeti satın alarak, bir hosting firmasının bayisi olmaktır. Avantajı, sunucu ile alakalı hiçbir sorunla siz uğraşmazsınız ve tüm sistem hazır olarak size kurulmuş olarak sunulur. Basitçe hosting hizmeti sağlanabilir. Dezavantajı, sunucu yönetimi size ait olmaması nedeniyle isteyeceğiniz güncellemeleri gerçekleştiremezsiniz. Sunucu sorunlarında çözümü, reseller sağlayan firmanın çözmesini beklemeniz gerekmektedir. Uzun vadede maliyeti yüksektir. Diğer taraftan 2. yöntem ise, sunucu kiralamaktır. VPS, VDS ve Dedicated sunucu kiralayarak işe başlanabilir. Avantajı, tüm yönetim tarafınıza aittir. Maliyeti başlangıçta yüksektir ancak uzun vadede ekonomiktir. Dezavantajı, sunucu ile alakalı sorunlarla siz ilgilenmelisiniz. 7/24 monitörizasyon gerektirebilir. Sunucu yönetimi ile alakalı bilgi gerektirir.

Site güvenliği için sizi yapabileceğiniz çok fazla şey bulunmamaktadır. Paylaşımlı hosting hizmeti sunacağınız için, her siteye özgü site güvenliği için yapılandırma yapmayacaksınız. Standart güvelik önlemlerini almanız yeterlidir. Gerisi, web site yöneticilerinin sorumluluğundadır.

Seo, web sitesinin Google'a uyumluluğunda yapılan işlerdir. Hosting sağlayıcılarını ilgilendirmemektedir.

Lokasyon olarak, başlangıçta Türkiye Lokasyonlu seçim yapmaız avantaj olacaktır. İlerleyen süreçte birden çok lokasyon hizmeti de sunabilirsiniz.

r10.net isimli siteye üyelik, davetiye ile olmaktadır. r10.net üyeliği olan birileriyle iletişime geçip, davetiye kodu istemeiz gerekmektedir.

Yeni site yaptığınızı ancak kayıt olamadıklarını söylemişsiniz. Web sitenizin ismini belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.

DOmain alabilmeniz için, alan adı kayıt edebilen firmalarla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Hosting sağlayıcıların neredeyse tamamı alan adı kayıt edebilmektedirler. .COM, .NET gibi global alan adı tescil işlemlerinde herhangi bir belge istenmemektedir. .COM.TR gibi, TR uzantılı alan adlarının bazılarında bazı belgeler talep edilmektedir.

.COM, .NET, .ORG gibi uzantılı alan adlarını web sitemiz üzerinden online olarak belge gerektirmeden tescil edebilirsiniz. Ayrıca, talep ederseniz, Domain Bayiliği hizmeti de sunabiliriz. Bu sayede, siz de alan adı tescili yapabilirsiniz.

TIB, aktif site istemektedir. Yani, TIB üzerinden yer sağlayıcı belgesi alabilmeniz için öncelikle web sitenizi tam çalışır konuma getirmeniz gerekmektedir,

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

• Peki. Arkadaşlar ben web hosting işine girdim . Daha yeniyim acaba vergi levhası. Ne zaman alıcam
    Birde müşteriler fatura istediği zaman ne yapıcam
  • quote:

Peki. Arkadaşlar ben web hosting işine girdim . Daha yeniyim acaba vergi levhası. Ne zaman alıcam
    Birde müşteriler fatura istediği zaman ne yapıcam

Merhabalar;

Yukarıdaki sorularınıza bakarsak hosting hizmeti verme konusunda bilginizin olmadığını düşünmekteyiz. Bu düzeyde bir bilgiyle, sektörde yer almak, başarısızlığı getirecektir. Öncelikle, yapmak istediğiniz iş ile ilgili gerekli ve yeterli bilgiyi araştırınız ve sonrasında sektörde yer almaya çalışınız. Birçok insanın mağdur olduğu veya olacağı hosting sağlayıcıları arasına gireceğinizi belirtmek isteriz.

Vergi levhası konusunda gerekli bilgiyi bir muhasebeciden talep edebilirsiniz. Vergiye tabii olduğunuzda fatura düzenleyebilir olacaksınız zaten. Vergiye tabii değilseniz, fatura düzenleyemezsiniz.

Bilginize...

• Merhabalar arkadaşlar Googleda sayfa sıralama. Nasıl olur .teşekkür ederim
  • dostum seo bilgin yok site domain server sunucu hosting tabirleri bilmeden işe girmek doktor olmadan kalp ameliyatı yapmak gibi birşey kalp koyarlar önüne tamir et bakalım bilgin yok neyi nasıl yapıcaksınki kolay değil ayrıca sorun oluşduğunda adam şunu yap sıfırla şu şöyle kolay değil kısaca hemen sektörden silinirsiniz en ucuzunu sen sat ama adam kaliteye bakar çekirdek değilki satılsın 1 sene hizmet alıcak kapandı gitti çalışmıyor hemen ticket atıcak adam, olaya müdahale etmek gerekicek bu işleri anlaman için çok çabalaman gerekiyor
  • Merhabalar arkadaşlar alan adı tahsisini hangi fırmalardan alınır. Com ,gen ,biz net, bunları nasıl temin ederim
    Tr.li alan adlarını Nic.TR den alıyorum. Peki ya diğerleri TEŞEKKÜR EDERİM
  • quote:

Merhabalar arkadaşlar alan adı tahsisini hangi fırmalardan alınır. Com ,gen ,biz net, bunları nasıl temin ederim
    Tr.li alan adlarını Nic.TR den alıyorum. Peki ya diğerleri TEŞEKKÜR EDERİM

Merhabalar;

Alan adı tescil edebilmeiz için bizim gibi alan adı bayiliği sunan firmalardan hizmet almanız gerekmektedir.

Alan adı bayilik programımız hakkında bilgi içihttp://www.proirc.net/domain-bayiligi.php adresini ziyaret edebilirsiniz, bahsedilen ücretler, Yeni Alan Adı Kayıt işlem ücretleridir.

Bilginize...

• Tekrardan herkese tesekkur edrim arkadslar , arkadaslar hosting bayiligi nedir acaba tesekkurlerimi Sunarim
  • Arkadaslar R10 DA UYELIK LAZIM BANA YARDIMCI OLABILEN VAR MI? Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.