Şimdi Ara

Web Sitesi (Bilgisayarın her zaman açık kalması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • web sitesi yapımına bu sene başladım hatta çok yakın bi zamanda, şuan düşünmesemde ilerde bir sitey yayınlamak istesem host ve domain satın alsam
    internet sitemin 7/24 açık kalması bilgisayarımın 7/24 açık kalmasına mı bağlı ?? yani bilgisayar kapanırsa internet sitesi açılmaz mı ? Bu soru aklımı çok karıştırdı çok saçma geldi bana :D

• E yani evet. Internet protokolü 2 bilgisayarın birbirleri arasında bir şeyler istemesine (request olarak geçer) bağlı bir protokol. İkisinden biri olmazsa iletişim olmaz.

Bilgisayar 1: Bana x dokümanını gönder
    Bilgisayar 2: Okey, al
    Bilgisayar 1: Tamam aldım.
    Bilgisayar 2: <bağlantı kesildi>

Aslında internet bundan ibaret. "x dokümanı" olan kısma HTML sayfaları koyunca web sitesi denen şey oluyor işte. Web siteleri ilk requesti aldıkları anda "anasayfa" denen HTML dokümanını yollamak için kodlanmış oluyorlar. Sonraki sayfalar da isteğe bağlı olarak değişiyor, ona göre kodlanıyor. Sunucu kapalı olacaksa adama cevabı kim verecek...İnternet Amerika'da bulunan büyükçe bi bina değil ki siteyi içine atalım orda dursun, aradaki yolun adı internet.

edit: hostu aldıktan sonra normal bilgisayarı kapasam olur mu diyormuş, e o olur tabi neden olmasın. host açık kalsın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 6 Temmuz 2017; 11:52:45 >

• Kendi bilgisayarınızda yaptığınız siteyi aldığınız hostta yayınlayınca sizin bilgisayarla alakası kalmıyor. Host zaten 7/24 çalışan sunuculardır. Domainler de zaten bu hostlara yönlendirilmiş alan adlarıdır.

Eğer bilgisayarım derken aldığımız hostu kastediyorsanız tabiki 7/24 çalışmalıdır. Bu host sunucularının zaten %99 civarında uptime denilen çalışma zamanı oranları vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyrgul H kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarım derken benim kullandığım normal bilgisayarı kastediyorum hostun 7/24 açık kalması gerektiğini biliyorum ben bilgisayarı kapatınca host da kapanıyor mu onu soruyorum aslında :D

• Hayır.

Siz kendi bilgisayarınızdaki sitenizi hosta gönderiyorsunuz. Gönderdiğiniz site yayınlanıyor. Sizin kendi bilgisayarımızla işi kalmıyor. Ftp programlarıyla siteyi sunucuya gönderiyorsunuz. Eğer siteyi değiştirecekseniz kendi bilgisayarınızda değiştirip yeniden sunucuya gönderiyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyrgul H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.