Şimdi Ara

Web sitesi ile akıllı ev kontrolü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bitirme projesi için akıllı ev yapmak istiyoruz. Bu akıllı evi de hazırlayacağımız web sitesinden kontrol etmek istiyoruz. Örneğin: web sitesine koyacağımız bir buton ile evimizdeki LED i yakıp söndürmek istiyoruz. Bunun için nasıl bir web sitesi hazırlayabiliriz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Tehlikeli bir proje gibi,web sitesine giren herkes evin altını üstüne getirebilir.
    Ayrıca sanırım bu konu elektronikle daha ilgili.
  • bende elektrik-elektronik muh. bede bitirme ödevi için pic lerle uğraşmıştım biraz seninkine benzer bi şeyi arkadaşlar telefon üstünden yapmışlardı aynı sinyalleri web üzerinden nasıl gönderirsin doğrusu o biraz zor göründü bana . ama internette bir web sayfasına girdiğinde bildiğim kadarıyla pig ler gönderiyor senin pc ne yani karşılıklı bir sinyalleşme oluyor belki bunu kullanabilirsin bi araştır istersen başka turlü cok zor bu dediğin . web sayfasından olmassada pc üzerinden internetle scada gibi bi programla belki dahya kolay olur bu dediğin . başarılar kolay gelsin..
  • internet sitesine şifre koycaz kullanım için öyle herkes karıştıramıcak...

ya bu iş için paralel portu kullanmayı ideal gördük
    paralel porttan led ikontrol edebilirsek gerisi kolay
    ama nasıl başlıcağımız konusunda tam fikir sahibi olamadık
  • şifreyi kıran eve girerse neler olur tahmin bile edemiyorum.
  • biz akıllı ev yapmıstık da telefonlaydı pic le bunda olur mu bilmiyorum.zor baya degistirme imkanın varsa degistir
  • quote:

Orjinalden alıntı: yustay

şifreyi kıran eve girerse neler olur tahmin bile edemiyorum.

Işıkları açar kapar.

Muhtemelen buradan daha çok yardımcı olucak arkadaş çıkar:http://www.wekatronik.com/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok tehlikeli ve ürpertici gibi eve hackerların girdigini dusunsenize ne psikopatlıklar yaparlar

• Güvenliğinden yana sorun olacağını pek düşünmüyorum,
    Bir kere Senin bilgisayarının veya Sitenin Adresini kimse bilmediği için yaptıgın siteyepek öyle kimse ulaşamayacak.

tabi ki ulaşma durumu için Birden fazla Güvenlik önlemi alacaksın zaten, Aslında bir siteye de gerek yok.
    Evde sürekli Açık olan bir bilgisayar olmak zorunda olduğu için buna birde Sabit IP adresi alırsınız.
    Ve nasıl olsa bilgisayar sizin ve BAŞKA bir amaca hizmet etmeyecek,

Bütün portları kapattığınız zaman sorun olmayacaktır.

Şimdi Evdeki bilgisayara da Server 2003 Yüklediğiniz zaman ASP ile o bilgisayarda ki portları nasıl kontrol etmeniz gerektiğini öğrenmeniz sonuca ulaşmanız anlamına gelmektedir, diye düşünüyorum.

Projenin ileri aşamalarını burada bizimle paylaşırsanız seviniriz..

Benden Bu kadar Başarılar diliyorum..

• iyide sitenin adresini bilmeye gerek varmıki mesala x bir şahıs(bu yılların hackerı da olabilir)google da bişi arattı bu site geldi bakcak önemli bişi girmeye çalışcak bu olasılıklarıda düşünmek lazım derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalifiye

iyide sitenin adresini bilmeye gerek varmıki mesala x bir şahıs(bu yılların hackerı da olabilir)google da bişi arattı bu site geldi bakcak önemli bişi girmeye çalışcak bu olasılıklarıda düşünmek lazım derim.

Evet birazcık karışık durum çok iyi araştırıp güvenliği sıkı tutmak gerekiyor bence
  • Bu eve Antivirus de lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birce

Bu eve Antivirus de lazım

arkadaşım tebrik ediyorum şakayla karışık yazmışsın ama bence değerlendirmeye alınmalı.
  • arkdaslar bu bi proje
    hele bi yapalım sonra güvenliğini düşünürüz ama onada bi çözüm buluruz elbet..
    ama siz tutmuşunuz eve biri girerse ne olacak diye, yardım etceğinize neyi tartışıyonuz ..
    eve girende hoşgelir sefa gelir..

şimdilik evdeki lambayı açıp kapaya biliyoz(led)
    tamamlanınca yayarız inş..
  • şifre kırmka kolay olsaydı internette site kalmazdı, başarılar benim bi bilgim yok merakla bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.