Selamlar, Web sitem üzerinden satış yapmak istiyorum, fakat burada fatura kesme işlemleri nasıl olacak bilmiyorum? Durum şu ki website aylık ücret olacak => aylık 30 TL (yurtdışı için 10 $) ücreti olacak. Satış yaptığım alan şirket sahiplerini ilgilendiriyor.(tabi bireysel kullanıcı da üyelik alabilir fakat almaları için bir sebep yok) Siteye üyelik e-posta ve şifre ile basit bir şekilde sağlanıyor. Ben burada kullanıcılardan vergi numarası(veya tc numarası), ve vergi adreslerini almadan kolay bir şekilde fatura kesmek istiyorum. Şuradan edindiğim bilgiye göre https://nesbilgi.com.tr/2018/08/01/e-arsiv-fatura-duzenleyen-mukelleflere-onemli-duyuru/ Nihai kullanıcıya kesilen faturalarda tc/vergi numarası ve vergi dairesi gibi alanlar zorunlu değilmiş. Direkt faturaları mı bu şekilde kesebilir miyim? (Sonuçta şirket sahipleri kendi kişisel e-mail adresileri ile kayıt olacak ?) Eğer kesemiyorsan, kullanıcıdan vergi no veya tc no sunu almam lazım, bunların doğruluğunu nasıl teyit edebilirim? |
Bildirim