Şimdi Ara

Web Tasarımcısı için nasıl bir sistem tavsiye edersiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem üzerinde ağırlıklı olarak Web uygulamaları yapacağım. Genelde kullandığım programlar;
    Macromedia Flash,Dreamweaver ve FireWorks,Access,FTP gibi web programları.
    ASP, .NET ve PHP testlerim için (local server olarak) IIS,Apache ve .NET platformları.

En sık kullandığım programlar bunlar. Bunun yanında çeşitli editör,grafik programlarıda mevcut.
    Çoğu zaman, (aynı anda) Dreamwear,Firework,FTP ve local server çalışmalarım oluyor. Yani bu saydığım programları o anda hep birlikte kullanıyorum.

Bu durum karşısında bana INTEL mi önerirsiniz ? yoksa AMD mi ?
    Sistem için maliyet hesabım maximum 1500 YTL olacak. 1-2 gün içinde almayı düşünüyorum.
    Çünkü eski sistemimi (INTEL) iyi bir fiyata satacak kullanıcı buldum. Bu fırsatı değerlendirmek istiyorum.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
    Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: wwwww

Tabi ki de Intel
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

quote:

Tabi ki de Intel

hmm web sitelerini intel işlemcilerle yapmak daha iyi oluyo herhalde

web tasarımcısı için aslında amd intel farketmez.sonuçta her ikisininde bu iş için yeterli hızda işlemcileri mevcut.

giriş seviyesi çift çekirdekli bi işlemci
    minumum 1gb ram (2gb olması tavsiyem)
    dökümanlarına göre büyük bi harddisk (160 yada 200gb olabilir)
    hyper memory yada turbocache olmayan 128-256mb bi ekran kartı 7300gt yada x1300pro/xt olabilir.hatta x550 bile olabilir.
    gözleri yormaması açısından 1280x1024 de 75hz verebilen gerçek düz ekran bi crt yada kaliteli bi lcd.

diğer parçaları kafana göre alırsın zaten onların yapacağın işle pek alakası yok.

• Daha önceki sistem INTEL 'di. Aslında söylediğim programlar çok da yorucu olmazlar herhalde, ancak bu kez Çift çekirdekli bir Athlon veya Core 2 olayı üzerinde düşünüyorum.

Bunların yanında tabiki eğlenceyi de unutmamak lazım, sıkıldığımız zaman oyun zevkini de alabilelim.

Yani Athlon 'lu AMD mi Core'li INTEL mi diye soruyu tekrar sorayım ?

Yanıtlarınız için teşekkürler...
  • dostum,
    sen hem intel hem de AMD bir sistem topla
    hangisi hem maddi hemde iş icabı işini görecekse onu al.

grafik ve işlemlerde AMD ile intel arasında pek fark yok.ama oyun oynarken bu farkı menü geçişlerinden bile çok rahat anlarsın.
    AMD tavsiye ederim.
    karar senin.eğer intel daha makul gelirse İnteli seç.

hazırladığın sistemleri buraya ekle. bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
  • E6400 1024 ram 200 GB HD ve orta halli bi ekran kart'ı çok yetecektir :) (6600-7600 gibi)

hatta oyun bile oynarsın bu sistemle :)
  • 2-3 günlük araştırmalarım,sizin gibi arkadaşların önerileri ve sair sebeplerle birlikte tercihimi AMD'den yana kulanacağım (INTEL ciler kızmasın ).Üzerinde karar verdiğim işlemci ise;

AMD ATHLON 3800 64BİT 64X2 DUALCORE S940 (AM2) BOX

Şimdi sizlerin fikirlerin yeniden ihtiyacım var. Bana yeterince upgrade imkanı verecek,yukarıda işlemci ile uyumlu çalışabilecek bir ANA KART tavsiyesi. Bu forumdaki yorumları okudum hepsi için çeşitli fikirler oluştu. Ancak sizlerle birlikte iyi bir sistem oluşturmaya çalışıyorum.

Aklımdakileri ve araştırdıklarımı söylersem tavsiye için daha iyi yön verecektir.

1. ASUS AMD M2N4-SLI NFORCE4 DDR2 940PİN(AM2) S+GBL
    2. EPOX AMD EPMF4 ULTRA3 NFORCE4 64BİT S940(AM2)S+L

Bunun yanında ABİT in kalitesininde farkındayım. Ama AMD için en uyumlu ana kartı (gerekmedikçe o/c yapmak istemiyorum) bulmaya çalışıyorum.Ana kart konusunda cimri davranmayı düşünmüyorum tabiki, çünkü sistemin en önemli parçasıdır. Ancak kullanıcı olarak gereksiz harcamada yapmak istemiyorum. Anakartın illaki SLI destekli olması (yanılmıyorsam Çift ekran kart desteği) gereklimidir (ilerisi için), bilmiyorum.

Yine alacağım anakart üzerine bellek olarak tek parça 1 GB 667Mhz DDR2 KINGSTON düşünüyorum.
    Bunun için anakartın (AMD uyumlu anakartlarda) özellikle AM2 soket özelliğinin olması gerekiyor diye yazılanlardan anladım.İnşallah doğru anlamışımdır.

Görüşlerinizi bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşaım bu dedğin programların bir kısmını bende kullanıyorum flas, dreamweaver, fireworks gibi.
    Benim evdeki bilgisayarım amd 3500+ beni üzmüyo zaten bu programlar çokta işlemci gücü isteyen programlar değil.
    Ama bütün programlarla aynı anda çalışıyosan 1 gb ram yetmez gibi geliyor. Rami 2gb yap hiçbir sorun yaşamazsın.
    Şimdiden kolaygelsin
  • quote:

2-3 günlük araştırmalarım,sizin gibi arkadaşların önerileri ve sair sebeplerle birlikte tercihimi AMD'den yana kulanacağım (INTEL ciler kızmasın ).Üzerinde karar verdiğim işlemci ise;

AMD ATHLON 3800 64BİT 64X2 DUALCORE S940 (AM2) BOX

Şimdi sizlerin fikirlerin yeniden ihtiyacım var. Bana yeterince upgrade imkanı verecek,yukarıda işlemci ile uyumlu çalışabilecek bir ANA KART tavsiyesi. Bu forumdaki yorumları okudum hepsi için çeşitli fikirler oluştu. Ancak sizlerle birlikte iyi bir sistem oluşturmaya çalışıyorum.

Aklımdakileri ve araştırdıklarımı söylersem tavsiye için daha iyi yön verecektir.

1. ASUS AMD M2N4-SLI NFORCE4 DDR2 940PİN(AM2) S+GBL
    2. EPOX AMD EPMF4 ULTRA3 NFORCE4 64BİT S940(AM2)S+L

Bunun yanında ABİT in kalitesininde farkındayım. Ama AMD için en uyumlu ana kartı (gerekmedikçe o/c yapmak istemiyorum) bulmaya çalışıyorum.Ana kart konusunda cimri davranmayı düşünmüyorum tabiki, çünkü sistemin en önemli parçasıdır. Ancak kullanıcı olarak gereksiz harcamada yapmak istemiyorum. Anakartın illaki SLI destekli olması (yanılmıyorsam Çift ekran kart desteği) gereklimidir (ilerisi için), bilmiyorum.

Yine alacağım anakart üzerine bellek olarak tek parça 1 GB 667Mhz DDR2 KINGSTON düşünüyorum.
    Bunun için anakartın (AMD uyumlu anakartlarda) özellikle AM2 soket özelliğinin olması gerekiyor diye yazılanlardan anladım.İnşallah doğru anlamışımdır.

Görüşlerinizi bekliyorum.

şimdi sonran başlıyim, anakartın am2 olacak evet ama ram yüzünden değil alacağın işlemci sokaet am2 formunda olduğu için.tabi dolayısı ile ramlerinin de ddr2 olması gerekiyo.533-667-800 olması oc yapmazsan çok farketmez.ucuz olması açısından 533 alabilir yada 667 alıp düşük zamanlamalarda çalıştırabilirsin.

anakart konusunda gelince yazdıklarından epox un o modeli biraz sorunlu ve ben pek sıcak bakmıyorum açıkcası.nforce5 gibi am2 için dizyan edilmiş bi çipset varken nforce4 ü seçmenin anlamı yok.

ama asus m2n4-sli fena seçim olmayabilir.seçenek olarak Abit in noforce570-ultra çipsetine sahip K9N-ultra sını önerebilirim.arkdaşa aldık ve çok çok iyi bi anakart.zaten heryerde bunu tavsiye ediyorum.am2 için en uygun anakartlardan biri fiyatı da fazla değil 115$ civarı.

daha ucuz bişey ararsan gene 570-ultra olan MSI K9N-ultra modeli var o da 95$ ile gayet mantıklı bi tercih...

işlemci olarak x2 3800+ yapacağın bütün ilerin altından rahatlıla kalkar.öle 80$ daha fazla olan 6400 almanın anlamı yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: trulli
    şimdi sonran başlıyim, anakartın am2 olacak evet ama ram yüzünden değil alacağın işlemci sokaet am2 formunda olduğu için.tabi dolayısı ile ramlerinin de ddr2 olması gerekiyo.533-667-800 olması oc yapmazsan çok farketmez.ucuz olması açısından 533 alabilir yada 667 alıp düşük zamanlamalarda çalıştırabilirsin.

anakart konusunda gelince yazdıklarından epox un o modeli biraz sorunlu ve ben pek sıcak bakmıyorum açıkcası.nforce5 gibi am2 için dizyan edilmiş bi çipset varken nforce4 ü seçmenin anlamı yok.

ama asus m2n4-sli fena seçim olmayabilir.seçenek olarak Abit in noforce570-ultra çipsetine sahip K9N-ultra sını önerebilirim.arkdaşa aldık ve çok çok iyi bi anakart.zaten heryerde bunu tavsiye ediyorum.am2 için en uygun anakartlardan biri fiyatı da fazla değil 115$ civarı.

daha ucuz bişey ararsan gene 570-ultra olan MSI K9N-ultra modeli var o da 95$ ile gayet mantıklı bi tercih...

işlemci olarak x2 3800+ yapacağın bütün ilerin altından rahatlıla kalkar.öle 80$ daha fazla olan 6400 almanın anlamı yok...

Trullinin önerisi ile nforce5 chipsetli anakartlar üzerine bir iki karta baktım.
    Şu kartlar konusundaki görüşleriniz nedir, hangisi sizce ?

ABIT - KN9 ULTRA - 119 $ + kdv

YONGASETİ NFORCE 570 ULTRA
    ÖNYÜZ VERİYOLU HIZI 2000 MHZ HT
    BELLEK TÜRÜ DUAL DDR2 800
    BÜTÜNLEŞİK GRAFİK YOK
    SES REALTEK ALC883 7+1
    LAN DUAL GIGABIT
    FIREWIRE 1 ADET
    DİĞER ÖZELLİKLER

ATHLON 64 X2/ATHLON 64 FX/ATHLON 64 SOKET AM2
    2000 MHZ HT
    NVIDIA NFORCE 570 ULTRA MCP
    4 ADET DUAL DDR2 800 MAX 8GB
    1 ADET PCI EXPRESS X16
    3 ADET PCI EXPRESS X1
    2 ADET PCI
    1 ADET IDE KANALI
    6 ADET SATA2
    SATA RAID RAID 0/1/0+1/5
    REALTEK ALC883 7+1 SES
    DUAL 10/100/1000MBPS
    TOPLAM 10 ADET USB 2.0
    S/PDIF OUT 1X OPTICAL

MSI - K9N PLATINUM - 105 $ - kdv

YONGASETİ NFORCE570 ULTRA
    ÖNYÜZ VERİYOLU HIZI 2000 MHZ HT
    BELLEK TÜRÜ DUAL DDR2 800
    BÜTÜNLEŞİK GRAFİK YOK
    SES REALTEK ALC8837+1
    LAN DUAL GIGABIT
    FIREWIRE VAR
    DİĞER ÖZELLİKLER

SOKET AM2
    CPU DESTEĞİ : ATHLON 64 X2/ATHLON 64 FX/ATHLON 64 AM2
    NVIDIA® NFORCE 570 ULTRA MCP
    4 ADET DUAL DDR2 800
    8GB BELLEK DESTEĞİ
    1 ADET PCI EXPRESS X16
    1 PCI EXPRESS LITE SLOT (PCI E4, PCI EXPRESS X1 UYUMLU)
    2 ADET PCI EXPRESS X1
    3 ADET PCI SLOTS
    1 ADET IDE KANALI
    6 ADET SATA2 3GB/S
    SATA RAID NV RAID 0/1/0+1/5 JBOD
    REALTEK ALC883 7+1 SES
    AUDIO CHANNELS 8 CHANNELS
    DUAL 10/100/1000MBPS LAN
    4 ADET USB 2.0
    1 ADET IEEE 1394
    GARANTI SÜRESI 3 YIL

Ana kart için maximum bütçe = 100-150 $ arası (kdv dahil)
    Ayrıca görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ediyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwww -- 12 Ocak 2007; 16:28:51 >

• web tasarımı yüksek sistem gereksinimi ister mi tartışmalı bir konu, sanırım web ve grafik tasarımı demek istedin..

basitçe çift çekirdekli bir işlemci ve raid yapılmış 2 hdd grafik tasarımdan tut, modellemeye kadar her türlü işini görür. haa tabi biraz daha kesenin ağzını açıp bu iş için özel yapılmış qadro yada firegl gibi ekran kartlarından alırsan çok daha iyi olur ama 7600gt gibi bir kart alman her anlamda daha mantıklı.. çok abartı bi grafik/ animasyon tasarım işine girmeyeceğin belli..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.