Şimdi Ara

web tasarımda çok basit bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • url kısmında xxx.com/yyy/zzz olayı nasıl yapılıyor?

söylemek istediğim asp.net kullanarak bir web sitesi hazırlıyorum. sayfalar index.aspx yyy.aspx örneğin ama bunlara erişim istediğimde xxx.com/yyy oluyor. işte o link içine tekrar girmek istiyorum yeni sayfa açmak istemiyorum onu nasıl yaparım?

• soru basit te anlatım karışık. xxx.com/yyy oluyor. işte o link içine tekrar girmek istiyorum yeni sayfa açmak istemiyorum kısmı özellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

soru basit te anlatım karışık. xxx.com/yyy oluyor. işte o link içine tekrar girmek istiyorum yeni sayfa açmak istemiyorum kısmı özellikle.

evet karışık anlatmışım. bir sitem var knur.com ve asp sayfası oluşturdum index.aspx artık indexe tıklayınca url şöyle oluyor "knur.com/index.aspx"
    şimdi bir de index sayfası içinde duyurular olsun ben duyurulara tıkladığımda "knur.com/duyurular.aspx" olmasın istiyorum. istediğim url şu : "knur.com/index/duyurular"

bunu nasıl yapabilirim?e
  • O bahsettiğin sistem Clean URL, Friendly URL denilen sistem. Apache web sunucuda mod_rewrite modülü etkinleştirilerek ve uygulamanın dizini "RewriteEngine On" şeklinde konfigüre edilerek yaplıyor. O durumda knur.com/index/duyurular gibi web sunucuda bulunmayan bir URL (çünkü gerçekten knur.com/duyurular.aspx var) çağrıldığında yine uygulama dizininde RewriteCond ile belirlenen işlem yapılıyor ki o da , çağrılan URL'i knur.com/index.aspx 'e iletmek şeklinde oluyor yani URL'i ASP.Net uygulaman devralıyor ki ona da ASP.NET Routing deniyor. Linkte nasıl yapıldığı anlatılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

O bahsettiğin sistem Clean URL, Friendly URL denilen sistem. Apache web sunucuda mod_rewrite modülü etkinleştirilerek ve uygulamanın dizini "RewriteEngine On" şeklinde konfigüre edilerek yaplıyor. O durumda knur.com/index/duyurular gibi web sunucuda bulunmayan bir URL (çünkü gerçekten knur.com/duyurular.aspx var) çağrıldığında yine uygulama dizininde RewriteCond ile belirlenen işlem yapılıyor ki o da , çağrılan URL'i knur.com/index.aspx 'e iletmek şeklinde oluyor yani URL'i ASP.Net uygulaman devralıyor ki ona da ASP.NET Routing deniyor. Linkte nasıl yapıldığı anlatılıyor.

çok teşekkür ederim aradığım buydu. :)

• Asp.nette bulunan MVC default olarak buna benzer bir yapı kullanıyor fakat kodlama mantığı webformstan biraz değişik. Kavramak vakit alabilir ama performans, okunabilirlik, kod tekrarı açısından daha iyi performans sağlıyor.
  • Linkte ASP.Net MVC de nasıl uygulandığı da anlatılıo.

Bu arada Clean URL'i ben ilk kez Ruby on Rails tanıtımında gördüm. Bir iki sene sonra Zend Framework'da Controller - Action kısmını öğrenirken uyguladım, knur.com/index/duyurular 'da index Controller, duyurular ise action oluo ve her bir action için View tanımlanıo (ModelViewController)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.