Şimdi Ara

Bir yazılımcıyı farklı ve iyi kılan özellikler nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
4
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok merak ediyorum. Rekabet içinde olan iki usta yazılımcının arasındaki farkı belirleyen unsurlar nelerdir? Hayal gücü mü yoksa kod yazarken o arada kaçan eksikleri görebilmek mi? Örneğin bazı oyunlarda hani saçma sapan hatalar olur ya, sanırım yazılım hatasından kaynaklı. Bunun sebebi yazılımcıların kod yazarken bir şeyleri eksik yapması mı yoksa başka bir şey mi?

• Tecrübedir bence. Bir yazılımcı ne kadar çok hatalar ve sorunlarla karşılaşıp bunlara çözüm üretirse ileride yazacağı yazılımlarda olaya daha tecrübeli bir şekilde yaklaşır.
  • keftara katılıyorum. tecrübe. ama tecrübeyi de sadece yıl olarak bakmamak lazım. ne kadar büyük projelerde yer aldıgına ve ne kadar ekiple koordineli ve ne kadar çaplı işler yaptıgıyla da orantılı. yoksa 10 yıl boyunca esnafa web sitesi yapan adam ile 2 milyon cirolu şirketin finans yazılımlarını yapan adam bir olmaz elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assassino!

Arkadaşlar çok merak ediyorum. Rekabet içinde olan iki usta yazılımcının arasındaki farkı belirleyen unsurlar nelerdir? Hayal gücü mü yoksa kod yazarken o arada kaçan eksikleri görebilmek mi? Örneğin bazı oyunlarda hani saçma sapan hatalar olur ya, sanırım yazılım hatasından kaynaklı. Bunun sebebi yazılımcıların kod yazarken bir şeyleri eksik yapması mı yoksa başka bir şey mi?

Basit düşünerek kod yazabilme tekniğidir diye düşünüyorum. Sonuçta bir problem birden fazla yoldan çözülebilir ancak önemli olan problemi optimize bir şekilde çözmektir. Tabi bu da arkadaşların dediği gibi tecrübeyle kazanılan bir özellik. Oyunlardaki saçma sapan hataların yazılım geliştiricilerden değil de testerlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü oyunlarda (hatta çoğu yazılım projesinde) testerlara herkesten çok görev düşer, tester ne kadar çok bug report ederse yazılımcı da o kadar düzeltir.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmwhyundai -- 9 Kasım 2014; 20:01:09 >
  • Usta bir yazılımcı değilim
    Bana göre usta yazılımcı yoktur.
    Hayal gücünüzü tecrübeleriniz ile kısıtlayabilirsiniz.
    Örnek vermek gerekirse farklı bir fikiriniz var ama uygulamaya sokamıyorsunuz hayal gücünüz ne işinize yarar.
    Tecrübelerinizi de hayal gücünüzle kısıtlayabilirsiniz.
    Yine örnek vermek gerekirse aklınıza hiçbir şey gelmiyor.Benim sadece bu sebepten saatlerce ekrana bakmışlığım oldu.Yani aklınıza birşey gelmedikten sonra tecrübeleriniz de bir işe yaramıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facebook'u yazması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar çok merak ediyorum. Rekabet içinde olan iki usta yazılımcının arasındaki farkı belirleyen unsurlar nelerdir? Hayal gücü mü yoksa kod yazarken o arada kaçan eksikleri görebilmek mi? Örneğin bazı oyunlarda hani saçma sapan hatalar olur ya, sanırım yazılım hatasından kaynaklı. Bunun sebebi yazılımcıların kod yazarken bir şeyleri eksik yapması mı yoksa başka bir şey mi?

Kime gore neye goresi degisen birsey.

Ornegin Google, Facebook vs icin kisinin algoritma ve problem cozme yetenegi cok onemlidir. Bu firmalarin inancina gore, eger bir kisi 45 dakikada bir soruyu kodlayabiliyorsa, o kisinin hangi teknolojiyi ne kadar bildigi onemsizdir.

Baska firmalarda, kisinin problem cozme yeteneginden cok, tecrubeleri ve nelerle ugrastigi, firmaya uyup uymadigi, ne kadar hevesli oldugu vs onemlidir. Ornegin, sen Scala bilmiyorsun diyipte 10 yillik muhendisi reddeden firma coktur.

Eger hayal gucunden kastin, problem cozme yetenegiyse bu onemli bir unsurdur. Fakat hayal gucunden kastin, 1997 yilinda PageRank gibi bir algoritmayi kurmaksa, bu daha cok Computer Scientist lerin isidir, zira Larry ve Sergey nin cok kotu yazilim yazdiklari Google'in ilk calisanlari tarafindan soylenilen birsey.

Arada kacan eksikler denilen birsey kesinlikle yazilimcilarin isi degildir. Testerlarin testleri detaylica ve bircok seyi kapsayacak sekilde yazmasi gerekir.

• Anladım. Hayal gücünden kastım; mesela oyun scriptleri yazarken diğer oyunlarda olmayan daha gerçekçi daha ayrıntılı bir şey yazmak.
  • Algoritmayı kavramış olan yazılımcılar işlerinde iyidirler.
  • quote:

Anladım. Hayal gücünden kastım; mesela oyun scriptleri yazarken diğer oyunlarda olmayan daha gerçekçi daha ayrıntılı bir şey yazmak.

O dedigini yazilimci degil scriptwriterlar yapiyor. Yazilimci sadece oyun motoru, AI vs yi programlar. Senaryodur, grafiktir detaydir bunlari birinden dinler.

• Benim için bu sektörde hayalgücü ve dikkat önemli tecrubede önemli fakat geliyor bir şekilde .

• Bir muhabbet var bende yavaş yavaş ona hasta olmaya başladım.Clean Code Developer sloganı :) Özcan ACAR'ı aranızda tanıyan var mı bilmem ama bu adama takılan adam kafayı yer öyle söyleyim.Yazdığı kodu asla beğenmez sürekli daha iyisini yazmak için uğraşır.
    Bence temiz okunabilir,bakımı kolay ve hızlı kod yazma.İşten kaçmama farklı platformlarla entegrasyonlarda işini iyi yapabilme yeteneği vs lazım.
    Gerçekten kaliteli programcı olmak isteyen varsa ismini söylediğim şahsı çok iyi araştırsın ve makalelerini okusun.

Bide şu verdiğim makaleyi okuyun web değil her konuda ufkunuzu açacak bir makale Türkiyede böyle kaliteli makaleler görmek çok zor.
    http://aristona.github.io/web-gelistiricilerin-bilmesi-gereken-konular/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtbrk58 -- 22 Haziran 2014; 11:03:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.