www.hvtd.org isimli websiteme Ocak ve Şubat ayında aynı 3 ip adresinden 1-2 dk içinde yaklaşık 120 bin tıklanma olmuştur. Websitemin aylık trafik liimiti hemen dolduğu için siteme ulaşım sunucu tarafından kapatılmaktadır.
Tahminimce Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra bizim sivil bir derneğimize ait olan websitemiz devlet kuruluşu zannedilerek saldırı almakta.
Tespit ettiğim bu 3 ip yi bloklamak için wordpress eklentisi kurdum. Acaba bu soruna çözüm olabilir mi ?
Başka önerileriniz var mı ?
Yardımınıza ihtiyacım var.
evet olabilir lütfen cloudflare.com tercih edin çok iş görüyor ayrıca ücretsiz ssl serfitikasıda veriyor gelen saldırıları sizin haberiniz olamadan bile engeller
Wordpress eklentilerine güvenme hocam. Direk cpanel'den blokla gitsin. En kesin çözüm budur.
Yeni açtığım bir web sitem var ve yoğun miktarda spam trafik alıyordu. cPanel'den engelledim hepsini şuanda sorun yok. Spam traiğin SEO ya çok büyük zararı oluğunu hatırlatmak isterim. Bu nedenle önemsenmeli ve engellenmelidir.
htaccess dosyası düzenleyerek siteme gelen spam trafik oluşturan ip lerin tümünü engelledim. 8 Gündür bir sorun yok şimdilik.