Merhaba arkadaşlar, Asus p5rd2vm anakartlı bilgisayarım var. Bu kartta 4 tane sata2 girişi var. Bilgisayarımda halihazırda 160gb samsung harddiskim vardı. Ona ek olarak Western Digital Black Caviar 1Tb Harddisk aldım ve bağladım. Şuan eski harddiskimi 3.master yenisini de 3. slave olarak görüyo. Yani Biostan bakınca gözüküyor. Ama Bios ayarlarında harddisk seceneğinde 1. ve 2. harddisk olarak sırasıyla samsung ve western digital gözüküyor. Boot Devices kısmına geldiğimde yeni harddiskim gözükmüyor. eğer harddisk seceneğinde yerlerini değiştirisem de eskisini görmüyor. Yine burdan çıkıp windowsa girdiğimde de yeni harddiskim gözükmüyor ama donanım ekle kaldırda adı var ve yükle dediğimde düzgün çalışıyor ama nerde göremiyorum. Eski sata girişlilerde bikaç harddiski aynı anda bağlayabiliyodum bunda neden olmadı yardım edebilecek biri var mı acaba?
burda da windows aygıt yöneticisinde gözükyor ama bi türlü bilgisayarım da görünmüyor..
başlat\denetim masası\yönetimsel araçlar gel ordan bilgisayar yönetimine gel orda altta disk yönetimine tıkla orda diskin gözükür sağ tıkla istediğin şekilde bölümlere ayır ve formatla o kadar
Teşekkürler dostum şimdi biçimliyo ve tanıdı :) İlk defa böyle bişey başıma geldi daha önce hiç biçimlemeden tanırdı ama neyse sorun halledildi çok teşekkürler :)
bende 2 tb western disk aldım ikincil olarak,win7 x64 kullanıyorum aynı sorunu yaşadım ve çareyi burda buldum,teşekkürler arkadaşlar.
Benim WD 1 tb mypassprot harici diskim de aynı hatayı verdi. Ama benim sıkıntım şu ki harddiskim dolu, 1 tb bilgim var içinde! Formatlamadan hardiskimi gördürmeyi nasıl sağlayabilirm. Bir kere görse hemen bilgileri alıp temiz bir format atacağım ama bir türlü sürücü içeriğini göremiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş varsa paylaşmasını rica ediyorum. KAfayı yemek üzereyim de!!
aynı probleme bende sahibim wd harrdisk sanırım bozuldu ve biçimlendirilmesi gerekiyor. bilgileri kurtarmanın bir yolu var mı
aynı probleme bende sahibim wd harrdisk sanırım bozuldu ve biçimlendirilmesi gerekiyor. bilgileri kurtarmanın bir yolu var mı
Var. Bilgisayarcılarda programla tek tek kurtarıyorlar. Aynı şey benim başıma gelmişti.
Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi bende 2 Tb harddisk aldım. Aynı sorun için bu çözüm yolunu kullandım. İşe yaradı. Teşekkürler.
masaüstü bilgisayarım my passport 1tb harici harddiskimi tanımıyor. yardım..
Aynen, ben de 2tb taktım görmedi sadece Disk Management'tan çözüldü.
quote:
Orijinalden alıntı: Serkan2060
başlat\denetim masası\yönetimsel araçlar gel ordan bilgisayar yönetimine gel orda altta disk yönetimine tıkla orda diskin gözükür sağ tıkla istediğin şekilde bölümlere ayır ve formatla o kadar
Çok çok teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar Dün aldığım harddiskimi ilk taktığımda düzgün çalışıyordu. Ancak 2.sefer farklı bir bilgisayara taktım aygıt sürücüsü başarıyla yüklendi diyip sağ altta da gözükür durumdayken ne bilgisayarımda göründü ne de disk managementta. Device managementta görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme