Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
48.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2TB'lık WD My Book World Edition II aldım. Ürün ile ilgili bir kaç sorum olacak:
    Superonline Fiber abonesiyim ve Pirelli Discus Modemim var. MyBook ve Desktop PC'im Modeme bağlılar.
    (MyBook'u bağımsız 1er TB'lık iki HD gibi kullanıyorum; yani RAID yapmadım.)

- Desktop PC'imden MyBook üzerindeki FullHD videoları kesintisiz izleyebiliyorum. Ancak laptop üzerinden (wireless olarak) bu videolar takılma yapıyor, hız çok daha düşük yani. Bu modemden kaynaklanan bir sorun mudur acaba? (Bu arada PC'ye MyBook'tan aktarım hızı 10-11MB/sn civarında ve bu hız modemi aradan çıkartıp MyBook'u PC'ye direkt bağlasam da değişmiyor).

- Asıl sorum ise: Mionet'in dosya erişim hızı rezalet (Bu serilerde mionet yalnızca dışardan erişim (remote access) için kullanılıyor). Ben iş yerimden evimdeki MyBook'a ulaşmak için direkt FTP v.s. kullanmak istiyorum (mionet harici her ne olursa olsun). Yalnız Router üzerinden WAN adresi v.s. ne kullanarak MyBook'a ulaşacağımı bilemiyorum. Eğer yardımcı olursanız cidden çok makbule geçecek.
    Örneğin MyBook'aftp://admin@192.168.1.239 IP şeklinde şifremi girerek FTP arayüzüne ulaşabiliyorum ama, ama benim iş yerimden ulaşabilmem için gerekli olan IP adresine ihtiyacım var..

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, sevgiler, saygılar.

• MIONET TEN KURTULALIM!!!
    Arkakaşlar WD My Book World Edition 1 TB'ım var bende birçok kullanıcı gibi MIONET ile bağlanmak istemiyorum. FTP yapabilen varmı internet üzerinden? Birde "www.dyndyns.com " dinamik IP ile çalışırken statik miş gibi davrandırıyor. buda güvenliğinizi artırıyor. Önce MIONET ten kurtulmak ve 2. aşamada da bunu dinamik IP üzerinde dyndns.com vasıtasıyla çalıştırmak istiyorum. Bu konularda yardım rica ediyorum. Yapan arkadaşlar eğer PRT SCN ler ile ayarları gösterirlerse çok kişiye yardımcı olur, ilgi gösteren herkese şimdiden teşekkürler...
  • Hocam Router'ınızdan 21.portu (ya da NAS üzerinde de gerekli ayarlamaları yaparak herhangi başka bir portu) NAS cihazının IP'sine yönlendirirseniz (port-forward); IP numaranız ile istediğiniz yerden bağlanaibliyorsunuz cihaza. Yalnız bağlanmak istediğiniz share'lerin FTP özelliği açık olmak zorunda. Bu kadar basit.

Bu arada verdiğiniz link kırık. Öyle bir web sayfası yok! + dinamik IP olması güvenlik açısından daha iyi sizin için.
  • Bende WD my book 500gb var bilgisayara bir türlü tanıtamadım işletim sistemi görmüyor cihazı. USB ve Ethernet baglantı secenekleri var her iki bağlantı seceneginde de cihazı tanımadı bilgisayar.

Win 7 64bit kullanıyorum.

Bu konuda yardım lazım
  • Hocam My Book'un hangi versiyonu? World mu? Essential mı? başka bi modeli mi? Onu yazarsanız daha doğru bir cevap verebiliriz.
  • @Stynx bilgisayarınız MyBook'u görmez. Ağ kablosu ile ağa bağlayacaksınız ve ağdan bağlanacaksınız.
    USB portu sadece harici bellek bağlamak için.
  • 500GB WD MyBook essential hdd bir gece bozuldu. Hala 1 yıldır bozuk olarak bekliyorum. İçindekiler bilgiler benim için çok önemliydi. Şimdi sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali, bilgilerimi 1 hdd yerine 2 hdd'ye yedeklemek istiyorum. Bu işi bir seferde RAID ile 2 diske birden yedek alınabiliyor, düşüncesinden hareketle, NAS sürücü almayı düşünüyordum, fakat bu sürücüler sadece kutu olarak satılıyor ve içlerinde HDD yok. Bundan dolayı biraz fiyat olarak pahalıya geliyorlar.
    Bunun için;
    2TB'lık WD My Book World Edition II almayı düşünüyorum. Benim merak ettiğim konu şudur ki, Bu WD Word editionın HDD'lerini çıkartıp başka marka HDD takılabiliyormu. Malumdurki elimde birkaç adet düşük kapasitelerde HDD'ler var. Bu HDD'leride değerlendirmek istiyorum. Yada ileriki tarihlerde alacağım terabayt'lık harddisklerimi bu kutunun içine takabilirmiyim?

• BEnde bugün electrolux den WD MyBook essential 1TB aldım 5 taksit 149 liraya. Cihazı yeni aldığımdan herhangibir teste yada başka bi işleme tabii tutacakmıyım bilmiyorum ??
  • İyigünler;

Bizde arkadaşlar ile beraber işyerimize Western Digital My Book World II - 2 Tb. olan cihazdan aldık. Cihaz çok güzel.
    Performanıs olarak bize yeterli derecede diyebilirim. Özellik olarak bilgisayarın açık kalmasına gerek kalmaksızın
    kendi başına internetten dosya indirebilmesi, kullanıclara ayrı ayrı klasör oluşturarak her bir klasör için bir veya
    daha fazla kullanıcı girişine izin vermesi gibi özellikleri mevcut.

Yaptığım testlerde switch üzerinden dosya göndermede 12 mbit/s ile dosya transferini gerçekleştirdim. Ağda bulunan
    ve sisteme wifi ile bağlanan 1 klm. ötdeki arkadaşımın bilgisayarından 2-5 mbit./s (bu arada wifiden başka bağlanan
    istemcilerde mevcut) olarak gördüm. Bizler için hız olarak iyi derecede diyebiliriz.

Cihazın güvenlik olarak sağlamlığı iyi diyebilirim. Mionet yazılımı windows 7 çalışmadığı için deneme yapamadım.
    Yaparsam onuda yazarım. Diğer yandan sistemde bulunan tüm bilgisayarlara sorunsuz hizmet veriyor bu cihaz.
    Ağımızda windows 7, xp, vista vs. işletim sistemleri yüklü ve hepsindede sorunruzolarak bu cihazı bağladım.

Şimdi gelelim soruna : Bu cihaz ara sıra kendini kilitliyor. Şöyleki kilitlendiği zaman ip adresinden ping attığınız
    zaman cevap alınabiliniyor.Fakat ne ağdan ne de cihaza browser üzerinden ne de ftp vs... üzerinden erişmek
    mümkün değil. Bu durum bazen dosya paylaşımı yaparken, bazen sabah, bazen akşam zamanı belli değil kafası
    estiği zaman kendini dış dünyaya kapatıyor. Cihazın önündeki ışık istikrarlı bir şekilde yanmaya devam ediyor.
    Ağdaki bilgisayarlardan biri girmeye çalıştığı zaman cihazın önündeki led bildirisini doğru olarak gösteriyor.
    Ama nafile cihazın içine hiç bir şekilde erişilmiyor.

Bu durumu western digital teknik servisi ile görüştüm. Cihazın uyku konumuna geçtiğini söylediler.
    Bayağı uğraştım ayarları ile fakat nafile sonuç alamadım. Halen kilitleniyor. Bu gün için (29/04/2010)
    tekrardan teknik servis ile bir daha görüşecem. Sonuçlarını buraya yazarım.

Eğer sizlerde kilitlenme sorununa bir çözüm bulursanız buradan yazarsınız.

Soracağınız soruları bildiğim kadarıyla yanıtlarım.

Çok fazla işim olduğundan fazal giremiyorum forum sitesine..

Hayırlı çalışmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi everestinternet -- 29 Nisan 2010; 14:55:49 >

• Recovery Button
    Pressing the recovery button while powering up the device resets the admin user
    name and password to default without erasing shared folders or volumes. The
    recovery button also resets network configuration to DHCP (obtain an IP address
    automatically). Follow the instructions below to reset the device using the recovery
    button.
    1. Turn off the device and disconnect all cables from the unit.
    2. Insert a paperclip or narrow tipped pen into the recovery slot on the back of the
    unit. Press and hold down the recovery button.
    3. While continuing to hold down the recovery button, connect the power cable to
    the back of the unit.
    4. Hold the recovery button down until 10 seconds after the power/activity LED
    lights on the front of the device, then release the button. The unit may take up to
    three minutes to boot up completely.
    Note: The default user name is admin and the default password is 123456.

Edit :http://www.wdc.com/en/library/usb/2779-701026.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habdullah -- 7 Mayıs 2010; 12:56:22 >

• Merhabalar. işyerindeki ağa bağlı 1.5 tb My Book World Edition var fakat wd discoveriy ile bu cihaza bağlanamıyorum.
    yada hangi program ile nasıl bağlanmam gerkiyor. yeni kullanıcı şifresi ile klasör oluşturmam gerekiyor içinde.

yardımınız için teşekkürler.
  • Merhaba

1.5TB'lik bir western digital External USB HDD Aldim. Ancak 10 gün kullanabildim. Sonrasinda bilgisayarim birden harddisk'i gormemeye basladi. Isyerinde 5 farkli bilgisayardan denedim. Hicbiri gormedi. Bende hatadir olabilir diye aldigim yere geri gonderdim. aradan 1 ay geçti!!!! Tam 1 Ay!

Servisten rapor geldi "harddiskinizde herhangi bir agriza gorulmemistir"!!!!

Aldim eve geldim hala iyi niyetle dedim sorun bende o zaman hevesle bagladim cihazi gene calismiyor. Servisi arayip durumu anlattim acik acik sordum benimle dalga mi geciyorsunuz diye.

Hala ağızlarinda ayni türkü " biz ürününüzü test ettik herhangi bir agriza yok sizin bilgisayarinizda problem var dediler."

Kardesim 5 farkli bilgisayarda denedim dedim.

Biryerde hata yapiyorsunuz beyfendi ürününüz saglam deyip suratima kapadilar!!!

Onu bunu bilmem Elimde 1.5 TB'lik Kamyon takozu var! Birdaha da Western Dijital marka hicbir ürün almam.

BEN BIKTIM ARKADAS BU ADAMLARLA UGRASMAKTAN!!! SABRIN DA BI SINIRI VAR!

• seagate alıcaktım freeagent sorun var dediler wd almaya karar verdim, sonra bu konuyu gördüm ne alayım bilemedim ya :S en iyisi 32 gb tan 50 tane falan flash disk :D
  • Merhaba,

bende My Book World Edition (beyaz ışık) var hdd bozuldu yeni disk taktım fakat cihaz çalışmadı sanırım bir takım işlemler yapmak gerekiyor bilgisi olan arkadaş varmı ?
  • Teşekkürler
  • Ben de uzun zamandır world edition kullanıyorum. kablosuz kullanabilecegim için tercih ettim ama yavas old bilmiyordum alırken. ama benim cok incelemeden hızlı davranmamla alakalı. Neyse abd den aldım ve eve getirince usb den baglamaya calıstım ve kablo yoktu biraz sok oldum ama neyse modeme bagladım. bi sekilde yazılımı da kurdum ve kullanmaya basladım. datalarımı atarken hız konusunda cıldırdım.Ama sunu farkettim ben surekli bu olcekte bir data tasımıyacagım. filmlerimi yukledim ve divx leri uzaktan calıstırabildim sonra cok mutlu oldum. kablosuz depolamadan dolayı su an cok memnunum. DLNA özellikli bir tane AVR alınca kablosuz film seyretmenin tadına varıcam

Ben esas verimli kullanmıyorum bu cihazı. baska özellikleri de var sanırım. Sürekli yedekleme backup alma gibi. Bu özelliklerini kullananalar var mı? indirme programlarını direk buraya yönlendirebiliyor muz gerçekten. B unu deneyip yapabilmiş bir ustad var mı? Yardım ricası?

• 1 Gün boyunca 1 TB transfer yapmaya calılştım yaptım ama sabah kilitlenmişti.. Bu cihaz ya konfigurasyonlarında eksik bilgi verilmiş kendiniz çözün diye tabi amatör kullanıcılar gercekten de cok zorlanır ya da yarım günden fazla acık tutmayın diye uyarmışlar.
    2 ethernetle bir bilgisayara agladım ethernetin bir ucu switch de digeri de mybookda .
    Yazılımı kullanamadım görmuyor.
    Ama ping de atamıyorum. Bir ara ara yüze girdim ama sorna giremedim. Simdi sadece paylaşıma dosya atabiliyorken 1 gün bitti pat kilitledi. Nedir bu anlamadım.
    NAS cihazları vardı bir ara onlara benzemeye calışmış my book ama pek verimli degil. En azından E-sata portu yada usb koysalardı en azından herkes kullanırdı sacma sapan bir sistem yapmışlar.

Zaten 2+2 Tb lık bir sisteme neden ek bir tane daha baglayalım ki? Tamam transfer icin olabilir ama ne gerek var bilgisayara takar ordan atarız. Son derece sorunlu bir external bu.
    Aslında düzgün bir kılavuz cıkarsalar bu böyledir şu şöyledir diye ve hatalar bundandır deseler ok. Ama yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: pennywisetr

1 Gün boyunca 1 TB transfer yapmaya calılştım yaptım ama sabah kilitlenmişti.. Bu cihaz ya konfigurasyonlarında eksik bilgi verilmiş kendiniz çözün diye tabi amatör kullanıcılar gercekten de cok zorlanır ya da yarım günden fazla acık tutmayın diye uyarmışlar.
    2 ethernetle bir bilgisayara agladım ethernetin bir ucu switch de digeri de mybookda .
    Yazılımı kullanamadım görmuyor.
    Ama ping de atamıyorum. Bir ara ara yüze girdim ama sorna giremedim. Simdi sadece paylaşıma dosya atabiliyorken 1 gün bitti pat kilitledi. Nedir bu anlamadım.
    NAS cihazları vardı bir ara onlara benzemeye calışmış my book ama pek verimli degil. En azından E-sata portu yada usb koysalardı en azından herkes kullanırdı sacma sapan bir sistem yapmışlar.

Zaten 2+2 Tb lık bir sisteme neden ek bir tane daha baglayalım ki? Tamam transfer icin olabilir ama ne gerek var bilgisayara takar ordan atarız. Son derece sorunlu bir external bu.
    Aslında düzgün bir kılavuz cıkarsalar bu böyledir şu şöyledir diye ve hatalar bundandır deseler ok. Ama yok.

@pennywisetr; sana katılıyorum ethernet yanın da bi de usb koymaları sarmıs gercekten. Ben aldım butun yedeklerimi nasıl atıcam bu cihaza hic dusunmemişler.

yanında gelen yazılımı kurmayı denedin mi nu kurduktan sonra agdaki diger pc lerde kolay gormeye baslıyor.

• Aynı sorun bizde de mevcut.
    Bakalım çözmeye çalışacağım bugün.

quote:

Orijinalden alıntı: realstory

Selam arkadaşlar,
    Bende World Edition var. Üzerinde son firmware 02.00.19 yüklü. Eskiden sleep moda hiç geçmezdi. Son firmware'i yükledikten sonra yaklaşık 1 saat kadar kullanılmazsa sleep moda geçiyor fakat tekrar bağlanmak istediğimde bağlanamıyorum. Tek çözüm kapatıp açmak. Üzerinde static IP var. Var mıdır böyle bir durum yaşayan? Yada en azından sleep moda geçmemesini nasıl sağlarım?

quote:

Orijinalden alıntı: realstory

Selam arkadaşlar,
    Bende World Edition var. Üzerinde son firmware 02.00.19 yüklü. Eskiden sleep moda hiç geçmezdi. Son firmware'i yükledikten sonra yaklaşık 1 saat kadar kullanılmazsa sleep moda geçiyor fakat tekrar bağlanmak istediğimde bağlanamıyorum. Tek çözüm kapatıp açmak. Üzerinde static IP var. Var mıdır böyle bir durum yaşayan? Yada en azından sleep moda geçmemesini nasıl sağlarım?

• Selam arkadaşlar,

Doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum. Western Digital My Book World Edition 1 TB hardiskim var. Yeni TV aldım TV'yide evdeki networke bağladım amacım WD hardiskteki filmleri network üzerinden izlemekti ama TV hardiski gördü fakat içindeki film dosyalarını görmedi. Forumlarda araştırdım bir çok yerde formatından kaynaklandığını NTFS formatı atılması gerektiğini yazıyordu. Bende hardiski kutusundan çıkartıp hardiske NTFS formatı attım. Diski tekrar networke bağladım ama ne ip aldı nede başka bişey. Sonra araştırdım bu hardiskin içinde yazılımı varmış (tabi olması gerekiyor) NTFS formatı onuda silmiş ve hardisk öylece duruyor.

Bu problemi mutlaka birisi yaşamıştır diye buraya yazmak istedim bana yardımcı olabiliecek birisi varmı acaba.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.