Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
48.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yokmu herhangi bir bilgisi olan?
  •  Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA

wd mybook 500 üm var gecen başka bir makinaya takmıştım galiba virüs bulaştı. ve kendi makinama katınca avast uyarı verdi xih9.cmd 'de vüris var sil dedim. meğersem xih9.cmd hdd nin otomatik kullan özelliği için gerekli bir dosyaymış. bilgisayarımdan my book a tıklayınca acmıyor xih9.cmd bulunamadı diyor. mecburen masaustu kısmından girmek zorunda kalıyorum.
     Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA

elinde xih9.cmd olan var mı yada yerine kullanılabilinecek çalıştıralabilir dosyası olan var mı? yada nasıl geri getirebilirim.
    (hdd içindeki setup klasörünü silmiştim)

• Benim kardeşim dün bir arkadaşından WD 500 GB Essential Edition almış. arkadaşı kendi film arşivinden bir kaç şey atmış. Eve getirdi usb ile diski bağladım. diskin içinde boş alan 406 diskin boyutu ise 465 gözüküyor.yani anlaşılan içerisinde 59 gb lık bir veri var ancak ben hiçbir şekilde içerideki dosyaları göremiyorum.kendim deneyip 4 gblık bir dosya attım sonrasında o attığım 4 gblık dosyayıda göremedim.bu işlerden anlamıyorum .nerede hata yaptığımı söylermisiniz?
  • beyler bendede 1 tblık mybook serisinde var yalnız benim sorunum şu hdd kendine kapanıyor ve açılıyor arabda 1-2 dk geçiyor kapanıyor sonra tekrar aynı
    bunun üzerine verilerimin silinmesinden korktuğum için hddyi söküp direk pcye bağladım ve artık bi sorun yok ama neden böyle bir sorun oldu ve hdd yeni aldım 2 aylık farklı kablolar denedim sonuç aynı
  • WD My Book Essential Edition 500GB aldım 7 ay önce, geçen haftaya kadar MS XP'de sorunsuz kullandım ve inanılmaz memnundum. Vista'da bazı dosyalara erişim hakkı vermiyordu sadece. HDD'yi en son takıp çıkarmamdan sonra artık çalışmıyor daha doğrusu Donanım olarak görüyor Hem XP hem Vista ama Bilgisyarımda simgesi çıkmıyor ve ben My Book'un içeriğine ulaşamıyorum.

Burada "Yeni Donanım Bulundu" ve "Kullanıma Hazır" dedikten sonra gözüküyor Disk ancak;

Bilgisayarım da simgesi çıkmadığından içeriğe ulaşamıyorum.

Sorum; Acaba yazılımsal bir sorunum mu yoksa donanımsal mı? İlla ki garantiye göndermeme gerek var mı acaba? Weblebi.com dan almıştım, orasıda battı umarım garantim hala geçerlidir.

• arkadaslar Western Digital My Book World Edition'i wd hd tv ye baglamayi ve eternet yada wireless uzerinden kesintisiz download yapmayi dusunuyorum. bu konuda bilgisi olan var mi.
    cihaz sanirim bayagi sorunu..
    bu tarz eternet portlu baska modeller var mi acaba...
  • Arkadaslar merhaba forumunuza ılk defa yazmafırsatı buldum cok yararlı bır forumunuz var ve sorunlarımın cozumunede cok yardımcıoldu. kullanmakta oldugum wd my book world edition 2 hardıskıme dun gece format attım yaklasık saat04,00 da o saaten bu yana hardıskımın formatlaması bıtmedı(yaklasık 18 saat oldu) hardıskınıcı bos ve hala garantıkapsamında garantiye gondermeden bu sorunumun cozumunde yardımcı olursanız sevınırım..iyi çalışmalar...
  • bende ilk kez yazıyorum ve bir sorum olucak. bende 1 tb western digital essential my book aldım. usb ile çalışıyor ve takılı vaziyette olduğunda bilgisayar açılmıyor. bilgisayarı açtıktan sonra takınca ise hiç bir sorun çıkarmadı. yardım ederseniz sevinirim. bir de ilk aldığımda 1 mb/ps ile yazıyordu bunun nedeni usb min güncel olmamasıymış güncelleştirdim şuan 30mb/ps ile yazıyor çok memnunum olağanüstü bir artış oldu içinde oyun kurup takılmadan oynayabiliyorum yavaş diye şikayet edenlerin dikkatine:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juba09 -- 2 Mart 2009; 15:01:36 >
  • arkadaşlar bir bilen yok mu:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahir_Zaman

arkadaslar Western Digital My Book World Edition'i wd hd tv ye baglamayi ve eternet yada wireless uzerinden kesintisiz download yapmayi dusunuyorum. bu konuda bilgisi olan var mi.
    cihaz sanirim bayagi sorunu..
    bu tarz eternet portlu baska modeller var mi acaba...

Dvd playerı bozdum tekrardan almak istemiyorum
    biri cevaplarsa bu soruyu banada çok yardımı dokunacak teşekkürler.
  • arkadaşlar teknik bilginize ilginize ve alakanıza güvenerkten bir sorununmu sizlerle paşlaşiorum.2 gün önce wd my book 500 (eternet bağlantılı deil) bir harici harddisk aldım.eve gelip pcme bağladığımda cihazı tanıdı.bilgisayarım menüsünü açtığımda diski wd harddisk olarak tanıdı.daha sonra diskin içine ver attım diski kapatıp açtıktan sonra içindeki verilere ulaşamadım.ama veriler diskin içindeydi bunu diskin boyutundan anladım.hatta diskin içindeki verilerin aynısını tekrar atmaya kalkdığımda değiştirilsinmi die soruoda.daha sonra biçimlendirdin (ntfs formatında) ama sorunu çözenedim.daha sonra harddiski kuzenimin pcde denedim pc kendini resetlemeye başladı ve birdaha açılmadı.lütfen allah aşkına yardım kafayı yemek üzereyimm yardımm!!!
  • WD Home 1 TB USB/eSATA/FIREWIRE aldım.
    Ancak win xp sp3 kurulu sistemde usb'den acer 4315 laptop'uma bağlayınca My Book bulundu deyip driver arıyor.Ancak driver bulamadığı için öylece kalıyor.sonuç olarak linux'te kullandığım wd'yi win xp de kullanamıyorum.
    konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavci -- 15 Temmuz 2009; 22:35:08 >
  • mybook world edition 500gb hdd war bugun 1.5tb seagate usb hdd aldım we mybook'un arkasındaki usb portuna bagladım.mybook'un arayüzüne girdigimde external hdd olarak goruyor ama ben hdd'nin içine ulaşamıyorum yani 1.5tb olan hdd'nin içine.boyle bişi ile karşılaşan biri warmı?
  • hiç bi allahın kulu yokmu ya bunu bilen:)
  • Öncelikle herkese merhaba...Bende birkaç gün önce ''My Book Essential Edition 2.0'' satın aldım...Bilgisayarıma kurulum yaparken ''Memeo AutoBackup'' ve ''Memeo AutoSync'' programlarınıda yükledim...Bilgisayarı her açtığımda bu programlar açılıyordu ve bende ikisinide denetim masasından kaldırdım...Ondan sonra ''Bilgisayarım'' içersindeki WD logosu değişti ve böyle oldu ;

WD'nin sitesinde ingilizce olarak nasıl yapılacağı anlatılıyor ama ben yapamadım...Vista Home Premium kullanıyorum...Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum...

WD sitesi :http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=110&sid=22&lang=en

• Aslında konu "World Edition" için açılmış; ama konu diğer ürünler kaymış.

Son sayfadaki bazı konulara -geç de olsa - cevap vermek istedim.

@emrhyldrm
    Linkini verdiğin sitede
    1. Extract the contents of the zip file to your Western Digital external hard drive.
    2. Reboot the computer, or in the case of an external drive, "safely remove" the hard drive and then reboot the computer. Plug the drive back in.
    3. The Icon should now be displayed in "explorer" or "My Computer"

1. İndirdiğin dosyayı harici diskine aç
    2. Bilgisayarı kapatıp aç ya da harici diski güvenle kaldır seçeneğinden kaldır, kablosunu çıkar. Bilgisayar açıldıktan sonra cihazı tak.
    3. Simgeniz "Windows Gezgini" ve "Bilgisayarım" da görünecektir.

@adanarock
    xih9.cmd isimli trojan.worm'dur ve autorun.inf'e bağlı olarak bulaşır. (Alıntı)

@cxzc
    Harici diskinize bir harici disk taktığınızda onu ayrı bir sürücü olarak görmüyor bildiğim kadarıyla.
    Harici diskin kapasitesi artıyor diye hatırlıyorum.
    Araştırmakta fayda var.

@unalkare ve @Ahir_Zaman
    My Book World Edition'ı Torrent ya da eMule client olarak kullanabiliyorsun.
    Yani bilgisayarın kapaılı iken torrent ve eMule kullanabiliyorsun.
    Bunun için bazı ayarlar yapman gerekiyor. Biraz araştırırsan bulursun.
    Riskli olduğunu belirteyim; ama doğru bir şekilde yaptığında risk kalmaz.
    HD TV'ye bağlayamazsın ancak dreambox türü cihazlarla ağ paylaşımı yapabilirsin.

@yakupkrk
    Meseleniz hallolmuş. Faydalı bir bilgi paylaşmışsınız.
    Kutuyu açıp içindeki HDD'leri bilgisayara takmak düşüncenizle ilgili bir bilgi vermek istiyorum.
    Eğer böyle düşüncesi olan varsa içindeki bilgilere veda etsin.
    Ya da önce yedeğini alsın, daha sonra da HDD'leri bilgisayara taksın.
    Çünkü 2 HDD Raid ile 1 HDD şeklinde gösteriliyor.

@ggultiken
    @yakupkrk bu konuda faydalı bir bilgi vermiş.
    Buraya bak

WD My Book World Edition türü ürünler yanınızda taşıyabileceğiniz türden
    harici disklerden değil. Onun için USB, SATA2 ya da FireWire ürün tercih
    etmelisiniz. Bu tür ürünleri ağ ortamında daha verimli kullanırsınız.
    Harici HDD almayı düşünenler buna özellikle dikkat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZuCChiNi -- 8 Ağustos 2009; 13:19:33 >

• Selam arkadaşlar,
    Bende World Edition var. Üzerinde son firmware 02.00.19 yüklü. Eskiden sleep moda hiç geçmezdi. Son firmware'i yükledikten sonra yaklaşık 1 saat kadar kullanılmazsa sleep moda geçiyor fakat tekrar bağlanmak istediğimde bağlanamıyorum. Tek çözüm kapatıp açmak. Üzerinde static IP var. Var mıdır böyle bir durum yaşayan? Yada en azından sleep moda geçmemesini nasıl sağlarım?
  • bugün gittim kespır 4 çekirdek laptop aldım bimeks acıbademdeki tepe natilyustan ama eve gelince içine şunun program döşeyeyim diye usb den bağladığım 500 gb wd mybook essential ı görmedi ve daha da kötüsü o mybuku bir daha gören olmadı disk, yönetimide görmüyor.
    nette yaptığım araştırma sonucunda bunun wd mybooklarda olma ihtimali üzerine mesajlar gördüm ve adaptörüne baktım yeni kespır sevimsiz hayaletin ve 20 V yazıyordu hani ne alaka ama işte usb girişine takınca mybuk sıyırdı, voltaj etkilemez normalde diyorum ama resmen etkilendi ve bir daha kimse göremedi ne laptop ne pc ne yaptıysam göremiyor, hiç yokmuş gibi davranıyor.başka usb kartları okuyucuyla takınca herşey normal ama bu mybuk gitti.
    içindeki dataya yanmayayım diyorum ama yinede üzüntüm var artık bu laptoba da harici disk bağlarken ne yapacağımı bilmiyorum, verebilirim kaspırın eline onlarda bizim sorunumuz değil diyebilir.
    bu arada wd mybuk önceden tek mavi bir ışığı vardı şimdi o ışığın boyu kısaldı.
    harbi sıyırdı yani önceden 3 cm ise o ışığın boyu artık 1.5 cm oldu..
    garantisi devam ediyor ümidim var mediamarkttan değiştiririm ama bu kimin eksikliği ki kespırın mı wd nin mi..
    ayrıca datalara müdahele etsem garanti gidiyor.usb dende recovery programı çalışır mıki..?

• Elimde Western Dijitalin 750 gb lik Wold editionu var. Hani su Eternetten baglanan modeli. Disk dolunca gittim 1TB Western dijital My book Home edition aldim. Wold edition olanla Yeni aldigimi eski diskin ustundeki USB cikisndan baglayabilicegimi bildigim icn bagladim. World editionun menusunden baktim diski externel drive olarak gordu. Dedim heralde WD World edition tam olarak dolunca otomatik olrak yeni diskin kapasitesinden kullanacak ama oylede yapmadi. Kapasite yetersiz diye hata verdi.

Yeni aldigim 1TB diskin icine WD World editionun USB cikisindan bagliken nasil erisebilirim. Icine nasil dosya yukleyebirlim? Yardimlarinizi bekliyorum.
  • ARKADASLAR SELAMLAR HEPİNİZE
    YARDIM EDECEK BİR ARKADAS ARIYORUM...
    500 GB LIK MYBOOKWORLD KULLANIYORDUM ARTIK YETERLİ GELMEDİĞİ İÇİN 2 TB LIK DAHA ALDIM YENİ ALDIGIMI SUAN KUSURSUZ KULLANIYORUM AMA İÇERİSİNDE DUZENLEME YAPTIGIM 500 GB LIK HARDDİSKİN İÇERİSİNE GİREMİYORUM.MENU KISMI ACILIYOR IP NUMARASI VE ADINI VE AYARLARINI YAPABİLİYORUM AMA İÇERİSİNDE BULUNAN MUZİKLERİ GOREMİYORUM YARDIMCI OLACAK ARKADASLARI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TŞKLER
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.