Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
48.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya bişey sorcam, siz hep bu wd world ed. I den bahsediyorsunuz heralde. Hiç 2. versiyonunun alan felan yok mu. Çok süper bi cihaz gibi duruyo ama, bilemiyorum.
    Bu ürünü almayı düşünüyorum. Teknik bilgime ve manyak wd nin 1. üründe hatalarını
    düzelttiğine güveniyor ve sorunların çözülemeyecek olmadığını düşünüyorum.
    Ama yine de belli olmaz...

Neyse. Verimli yorularınız için saolun.
  • packard bell netstore 3500 öneririm, 320 gb harddisk.bende var.Hem ethernet hemde usb 2.0 özelliği var.Gayet sorunsuz çalışıyor.Hepsiburada da 345 ytl fakat carrefourdan 219 ytl ye aldım.
  • wd my book essential ediition 500gb kullanıorum. yaklaşık 1 ay oldu cihazı alalı . içine bi ton video,mp3,program yükledim. ilk başlarda hiç bi sorun olmadan izleyebiliodum,programları kullanabilodum. sonradan dosyaların isimleri renk değiştirmeye başladı ve yeşil oldu. sonra pc ye format atmam gerekti ve bundan sonra dosyalar hiç acılmamaya başladı. sayfa özelliklerinden baktığımda öznitelikleri "ae" olarak gösterior. araştırdım böyle bir dosya türü bulamadım . yani arşivlediğim hiç dosya (yani isimleri yeşile dönen dosyalar) suan acılmıo. yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyperfan -- 14 Mayıs 2008; 22:06:34 >
  • baya yorumlar var oku oku bıtmıyor pekı arkadaşlar önerebilceğiniz bişey warmıı 500gb 750gb 1tb olarak !!!
  • merhaba arkadasşlar

sayfalar boyu yazdığınız bilgiler için tesekkur ederim. fakat sahip olduğumuz e book world edition 1 TB harici HDD yi ağ uzerinden göremeyenlerdenim bende.

konu ile ilgili bi takım onerilerde bulunulmuş fakat bendeki durum biraz farklı.

aleti iş yerimizdeki ağ üzerinden bağlamak stiyoruz. bu nedenle bizde modem vs gibi aletler yok ayrıca herhangi bir ayarsal değişikliğede gidemiyoruz odamıza gelen pportlardan direkt olarak bağlanıyoruz. cihazıda bu porta bağlamama rağmen PC ile hiç bir şekilde goremiyorum. Browseri ile mybookworld yazarak ulaşan arkadaslar var ama bende buda olmuyor.

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

tesekkurler
  • merhabe Western Diğital World Book II E.D. 1tb lık hdd adım ama ip weremiyorum hard diske kutunun içinede gelen cd kurdum ama hdd acmadı offline kırmızı yazı cıkıyor.. hdd swıch bagladım ama ulasamıyorum kaployı cross mu olması lasım yoksa normal koblo yeterlimi ama makınanın içine ulasamıyorum ıp atayamadım hdd internetten ulasamıyorum.. bana yardımcı olursanız cook sevinirim HERKEZE KOLAY GELSİN şimdiden TEŞEKKÜRLER...
  • My Book 320 GB ta
    arkadaşlar benim sorunum şu:
    Bilgisayarıma giriyorum hard disk 250 GB dolu.. hard diskin içine giriyorum 150 GB lık bi klasör kayıp...
    daha önce 30 GB lık bi klasöre gecikmeli yazma hatası vermişti ama o sonradan kendi kendine düzeldi.. 150 GB ın içinde önemli bilgilerim var ACİL yardım eDERSENİZ sevinirim...
    Vista home premium kullanıyorum..
  • ne bu ya wd en ii diye biliodum sorunu olmayan bi kişi yok gidip seagate 750 alcam
  • merhaba; WD MyBook World EditionII 1 tb aldım daha sonra birçok arkadaşın dediği gibi programını bende kullanamadım. Ancak explorer adres cubuğundan erişim sağladım ve gerekli tüm ayarlarımı oradan yapabildim. İnternet cafeme ağdan paylaşıma sundum ancak bazı sabahları sorun yaşamaya başladım dükkanı açtığımda ilk ip alan cihaz olduğunu ve ana pc'nin ip sini aldığını fark ettim. ve elle ip vermeye karar verdim. bunu yaptıktan sınra ki orası da biraz muamma birdaha cihazı göremedim daha sonra forumların birinden gördüğümü deneyerek pc nin ip' sini 192.168.1.x olarak değiştirdim cihazı tekrar gördüm yine ayar yerinden cihazın ip ini 192.168.2.x olarak değiştirdim. Kullanım klavuzundan gördüğüm kadarıyla ağ geçidini de 192.168.2.1 olarak gösterdim. o gündür bu gündür cihazla bağlantım kesildi 4 gündür uğraşıyorum. keşke resetleme düğmesinde ip de resetlenseydi. elim kolum bağlandı son çare içindeki hd leri çıkarıp pc ye bağlamayı düşünüyorum.

Acaba bu cihazın ağ ayarlarını ip adresi dahil sıfırlamanın bir yolu yok mudur. Yada içindeki hd leri pc ye ikinci hd olarak bağlasam verilerimi görebilirmiyim.

--------------------------------
    Tekrar merhaba durumu teknik servislerine e-mail atarak bildirdim aynı gün içinde cevabı geldi hemde çok ayrıntılı buraya yazma ihtiyacı hissettim çünkü ben çok uğramama rağmen yapamamıştım. Cihaza reset atarken ekstra 1-2 küçük ayrıntı var ki ip numarasını otomatik almasını sağlıyor.

cihaz çalışır durumdayken;
    - ağ kablosunu çekiyoruz
    - cihazın fan sesi kesileseye kadar düğmesine basılı tutuyoruz (önündeki düğmeye)
    - cihaz kapandıktan sonra elektrik fişini çekiyoruz ve arkasındaki reset butonuna 10 sn basılı tutuyoruz. (ancak reset tuşundan elimizi hiç çekmeyeceğiz işlem sonuna kadar)
    - bu 10 sn den sonra elk. fişini tekrar takarak cihazın açılmasını sağlıyoruz. (tabiki bu arada elimiz hala reset tuşunda)
    - cihazın açıldığından emin olunca takribi 3-4 dk. artık elimizi reset düğmesinden çekiyoruz.
    - Ağ kablosunu takıyoruz ve artık yeni bir ip değeri alıyor cihaz. Hadi Geçmiş olsun.

illede ip vermek istiyorsanız. ki bence çok gerekli özellikle cafe dışına internet veriyorsanız.

ip verdiğimiz sayfada 192.168.1.128/24 yazan yerdeki (1) rakamını ağınıza uyacak şekilde değiştirin gerisi olduğu gibi kalsın ve sonraki sayfaya geçin
    orada gateway yazan yere vermek istediğiniz ip yazın ve sonlandırın hepsi bu diğeri boş kalsada olur.

son olarak yukarıda bahsettiğim içindeki hd'leri söküp pc içine bağlamaya gelince bu hd'ler fat32 olduğundan verilerinizi göremiyorsunuz. yani sanıyorum sadece pc yi formatlarsak yada (tahmin ediyorum burasını) win 98 de pc ye baplarsak görebiliriz içindeki verileri. ben pc ye bağladım bios hd yi gördü ancak windows xp görmedi.
    saygılar....

aradan 2 yıl geçti,

buraya yazıyorum ki başkaları ile birlikte kendim de faydalanıyorum :) wd'de bir sorun oldu bazen ulaşamıyorum bazen ağda görüyorum ancak dosyalara giriş yapamıyorum. Browser ile cihaz yönetimine girmek istedim ancak aradan geçen zaman verdiğim ip'i unutturdu:( ağda cihazın göründüğü ismi adres çubuğuna yazdım ve cihaz yönetim yazılımına ulaştım. (bu arada verdiğim ip: 192.168.2.128) ancak cihaz yönetim programı kullanıcı adı ve şifresi istiyor tabiki onu da unuttum. olası tüm şifreleri denedikden sonra standart şifresini aradım nette onu denedim ve giriş yaptım (Kullanıcfı adı: admin Şifre: 123456) söz konusu giriş sayfasının üst kısmında "Drive Status: Drive B Failed " şeklinde bir yazı yazıyor sanıyorum içinde barındırdığı iki hd'den biri bozuldu şimdi "B" hd yi bulup değiştirmeyi düşünüyorum. tamda bu yazıyı yazarken plastik kısmını söktüğüm wd nin yan metal kısmında harflerin belirtildiğini fark ettim.

Arızalı hd'yi yenisi ile değiştirdim. Arayüz programında formatlamam gerektiği belirtiliyordu bende mecburen bu talimatı yerine getirdim böylece tüm verilerim gitti:(

Bu arada hobi için çalıştırdığım cafeyi kapadım ama cihazımı hala evimde kullanıyorum. Cihazla ilgili başkada bi sorun yaşamadım. Bu yazdığım yazı benim için bile defalarca gerekli oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupkrk -- 2 Ekim 2011; 12:07:18 >

• Bende 500Gb essential modeli var. yatay kullanımda sorun olur mu?
    bana olmaz gibi geliyor çünkü normal hdler zaten yatay

yinede sorayım dedim
  • merhaba
    wd mybook wolrd edition 1tb diske uzaktan nasıl erişebilirim? tüm yazılara baktım ancak net bilgi yok.

Yardımlarınızı bekliyırum
  • Kısa bişey sorucam. Bi arkadaşım netten WD MyBook World Ed. 1TB 7200rpm 10/100/1000 Eth. almış. Satan şahıs ethernetten bağlanman daha hızlı ve güvenli diye sallamış. Ethernetten bağlıyorum saatler sürüyor kopyalama. Uzaktan erişeyim de dosyalarımı çekeyim ofisime gibi bi derdi de yok arkadaşın. Tek derdi bu 1 TB'lık aleti harici disk olarak kullanmak. Şimdi bu meret aleti ben laptopa nasıl usb den gösterebilirim. :P
  • World edition USB den data transferini desteklemiyor... Ancak usb den başka bir harici hdd bağlayıp onuda networke açabiliyorsunuz yada cups yükleyip print server olarak kullanılabiliyor...
  • Teşekkür ederim oben. Ölü bi yatırım yapmış ozaman ethernetten bi işe yaramaz hdd.
  • Üşenmedim baştan sona kadar okudum bende almayı düşünüyordum hatta stoklara girsin diye bi kaç ay bekledim.

Benim bu yazıdan anladığım. Siz bu diski önermiyorsunuz ?

Onun yerine sanırım esata alacağım.

Ama hala gönlümde World edition modeli
  • dun elektrık kesıntısı oldu ve wd sımgesı beyaz bı sımge oldu.daha sonra bıcımlendırme yaptım ve dıger suruculerdekı sımgeyle aynı oldu.bu bı sorun mu yoksa okadarda onemlı bısey dııl mı.cunku kopyalama ve dıger ıslemlerde sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: j.sparrow

dun elektrık kesıntısı oldu ve wd sımgesı beyaz bı sımge oldu.daha sonra bıcımlendırme yaptım ve dıger suruculerdekı sımgeyle aynı oldu.bu bı sorun mu yoksa okadarda onemlı bısey dııl mı.cunku kopyalama ve dıger ıslemlerde sorun yok.

İçindeki yazılımdan dolayı diskin simgesi değişik görünüyordu. Silinince belli ki klasik sitile dönmüş. Bu durum herhangi bir sorun teşkil etmez.
  • Arkadaslar merhaba forumunuzu okudum ve sizden yardim bekliyorum
    Bne WD 320 exhalde externel Hdd yi 8 aydir kullaniyorum son bir aydir uyum sorunu yasamaya basladin sonucta Pc Diz istune bagli iken bilgisayari actim ve BOOOm....Hdd nin icndeki verilerin %95 uctu dolu gozuksede bilgiler kayip, neyse ben R_studio programiyla azda olsa bir kismini kurtardim
    bu arada bilgisayar Wd pasvort u 1209Gb olarak gormeye basladi, "OK" Hdd ye format atim busefer bilgisayar hic gormemeye basladi Divace menegerden bakiyorum ismi cismi yazili fakat cihaci latop tanimiyor Bu konuda lutfen yardim bulundugum bolgede yeni Hdd alma sansimda yok
    Saygilarimla
    R.K.
  • selamlar arkadaşlar,

bu sabah harddisk'in (Western Digital World Edition 1Tb) sayfasındayken tam ip'yi değiştirme sırasında elektrikler kesildi ve makina kapandı...
    o zamandan beri harddisk'e erişemiyourm. denemediğim ip numarası kalmadı, bağlanamıyor harddisk'e bilgisayar... birkaç ip scanner kullandım ama ağ üzerinde verdiğim aralıklarda (host'um 192.168.1.1, ve değer aralığı 192.168.0.0'dan 255 e kadar arattım) hiçbir ağ bulamıyor programlar. yani şuan harddisk bağlı ama ip sini öğrenemiyorum:)

bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varmı? modem'e (zyxel) bağlı olan ip leri bulabilen bir program mesela? çünkü muhtemelen icat kendine random bir ip aldı ve benim tüm ipleri arama gibi bi şansım yok..

ve ayrıca harddisk'in adına göre de arattım, ki sanırım MyBookWorld olması lazım adının. yine bulamadı...
    lütfen herhangi bir bilgisi olan varsa yardım:) harddisk önemli değil de içindekilerin yedeği yok....
    şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.