Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
48.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaslar soyle bi urunu;http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100221&productid=bd93330
    uygun bi kutya monte edip istedigimi gerceklestirebilirmiyim?
  • Maalesef bu konuya bende bir müşterim sayesinde uzun araştırmalar içerisinde bir kaç cevap buldum. Aynen aktarıyorum...

Mionet yazılı HDD'nin üzerinde verilirken FREE olarak veriliyor onunlada Sadece 2003'de bağlantı kurdurabiliyorsun ve yanlış hatırlamıyorsam kısıtlı bir süre için....
    Satısıcı olanlardan biri Logosoft'tu galiba aradım ve görüştüm aynen şöyle dediler.

Üzerinde verilen yazılım FREE olduğu için kısıtlamaları mevcut ama bunun haricinde Sürekli ve problemsiz kullanmak istiyorsan sitesinde mevcut sürümlerinden temin edip kullanabilirsin ( 6 aylık şukadar 1 yıllık şukadar)

MIONET bildiğiniz üzere Western Digital My Book World Edition'a Uzaktan erişim ve depolama için kullanılıyor. Bu yazılımı kullanmadan da internet kafenizde yada; iş yerinizde rahatlıkla bu cihazı networkdan kullanabilirsiniz.

Benim verdiğim iş yeri 50 ye yakın PC ile (internet kafe) rahatlıkla XP ile bağlanıp kullanabiliyor... Hatta teşekkür bile etti çünkü daha önceden Makinanın birtanesinden bu hizmeti aldığını ve kullandığı mp3 film vs. gibi dosyalarda donmalar takılmalar 10 kullanıcıdan sonra girememe gibi bir problem yaşadığını belirtti.

Ama şuan bütün problemlerinin son bulduğunuda eklemişti. (Tabi arada bir bağlantı kopuyor diyor ama oda herhalde Router veya Western Digital My Book World Edition cihazın ayarlarından kaynaklanıyordur)

Unutmadan bahsederken unutulmuş, Western Digital My Book World Edition bu cihaza Extarnal USB HDD de bağlanabiliniyor ve bunada paylaşım verilerek Networktan kolayca aktarım ve depolama yapılabiliniyor.

• arkadaşlar bende WD My Book 500GB External Edition almayı düşünüyordum. Fakat benim bilgisayarıma ethernet girişi yok. bu HDD yi bilgisayara usb ile bağlayıp veri gönderme yapabilir miyim?
  • cevabınız yok mu almam lazım...

ayrıca bakınız: http://forum.donanimhaber.com/m_21072082/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi World of Wireless -- 11 Şubat 2008; 20:44:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: World of Wireless

arkadaşlar bende WD My Book 500GB External Edition almayı düşünüyordum. Fakat benim bilgisayarıma ethernet girişi yok. bu HDD yi bilgisayara usb ile bağlayıp veri gönderme yapabilir miyim?

Bilgisayarına 1 adet Gigabit ethernet kartı takarsan WD'yi bağlayabilirsin.
    20$ civarında
    Western Digital My Book World Edition'u USB ile PC'ye bağlayamazsın.
  • sağ ol nihayet biri cevap verdi
  • peki arkadaslar ben herhangi bir USB cikıslı harici hdd alip (http://www.chip.com.tr/konu/Test-Harici-diskler-Test-Birincisi-Seagate-FreeAgent-Pro_5508_2.html bunun gibi) bunu fazladan bir aparatla usb cıkısını ethernete donusturup wd world edition gibi kullanımı mumkun olabilirmi olursa artilari ve eksileri neler olabilir herhangi bir fikri olan varmıdır arınızda

Böylelikle HDD hem USB hem ESATA hem firewire hemde ethernet cikisli olur hepsi biarada butun sıkıntı ortadan kalkar hangisi daha iyi olur diye dusunmye gerek kalmas:D tahminim o bahsettiğim aparatta 30$-40$ dan fazla degildir ki zaten world edition ile bu model arasindada 100 ytl ye yakin fark var segatenin bu modeli daha ucuz WD den.

kitlendim arkadaslar bu haftasonu bi urun alicam almalıyım bir fikri olan varsa biraz acele ederse sevinirim
  • şunu da tekrar belirtmek isterim onceki mesajda soylemiştim ama birdaha soyliyim benim için hız cok onemli değil cogunlukla HDD yi wireless uzerinden kullanmayı dusunuyorum (HDD bilgisayar agimin deposu gibi olcak)
    kaldıki teorik olarak diger baglantilarda

esata=3000mb/s
    gigabit eth.=1000mb/s
    firewire=800mb/s
    USB=480mb/s
    firewire=400mb/s
    eth.(cat5)=100mb/s

hizlara sahip budurumda wd den hizli tek cıkıs esata gorunuyor onuda diger bilgisayarlarda girişini bulmak zor zaten....(yanlişim varsa affola biri duzeltiversin:D)
  • evet arkadaslar sonunda bende herseye ragmen sansımı wd world editiondan yana kullandim gittim bugun aldim :D beklenen sorunlarin hepsiyle yuzlesiyorum simdi:D(Bu sorunların buyuk cogunlugunun kablolardan kaynaklandıgını sanıyorum) kutusundan cıkan kablo ile gigabit baglantı kurdum ("baglantı sınırlı yada baglanti yok" seklinde hatalı bir baglantıydı)2,11 GB lik veriyi yaklasık 10 dkda attim wdye yani yaklasık 28mb/s lik bir hızda calisti. Neyse bundan ote bi problem var !!! bilgisayarlara dgorudan bagladigimda sorunluda olsa calisio hata mesajina ragmen kullanabiliyorum fakat wdyi modeme bagladigimda tik yok 2 farkli makina ile de erisemedim wd ye wireless baglanti ile de erisemedim bi fikri olan?
  • @olcayozz kardeş benim makinede onboard gigabit ethernet var.
    onu modeme bağladım.
    harici bir gigabit ethernet aldım. WD'yi de ona taktım.
    forumdaki mesajlar ve arkadaşlar sayesinde Ağ bağlantılarını köprüledim.
    Şu anda gigabit hızından istifade ediyorum. (ne kadar gigabit onu ölçmedim.:))

Bu arada WD'ye harici bir usb bellek takıyorum.
    Bu belleğe (ya da hdd'ye) nasıl ulaşabilirim?
    WD yönetiminde donanımı güvenle kaldır dediğimde ... güvenle kaldırıldı diyor.
    Ama taktığım cihazı göremiyorum.
    Yardım lütfen.
  • evet arkadasim usbyi bende de ayni sekilde goruyor ayri bir hdd olarak degilde var olanin kapasitesini arttırıyor.
    Bağlantıya gelince, ben şuan modeme bağladım 27mb/s hızlarında bi transfer var bana yetiyor fazla kurcalamadım ama dogrudan 1gb/s lik donanımlarla kendi bilgisayarıma bağladıgımda oncelikle bir ip sorunu veriyor bağlantı sınırlı gozukuyor fakat hddye baglanabiliyorum (hız yanda 1gb/s gozukmesine ragmen gene 25-27 mb/s dolaylarinda seyredio:D)
    Neyse kendim ip atamasi yapip ip sorununu ortadan kaldirdigimda ise hızda herhangi bi fark olmamasina karsin baglanti 1gb/s ve herey mukemmel gozukuyor.

Buarada internet uzerinden hdd ye baglanmaya da calistim sonuç: hddye baglandim evet ama icindeki dosyalara dizinlere degilde hdd nin kendi arayuzu cıkıyor karsima sanirimm buda benim modeme acitgim portlarla falan alakali emin degilim cok fazlada kurcalicak vaktim olmadi bilen birileri yada fikri olanlar bir cvp atarsa hoş olr..:)
  • Arkadaşar hdd bilgisayara doğrudan bağlandığında her ne kadar 1gbps göstersede o değerlere erişmiyor. Ben bunun kaynağını hdd olarak görüyorum. Bence hdd'in veri aktarım hızından kaynaklanıyor tüm olay.

Cihazı doğrudan modeme bağlayıp ağ üzerinde görmek istiyorsanız, internet tarayıcınız ile cihaza bağlanıp oradan ağ ayarlarınızı yapmanız gerek.
  • bikaç yerde okumuştum sorunun ayarlarda olduğunu yazmişlar ama oralardan cvp alamadim cunku icindeki hddnin 1gb/s ye ulasamicak bise oldugunu bilerek 1gb/s baglantı diye reklam yapmakta yanlıs olucagindan wd boyle bir kelek atmamistir diyorum ben ama...
  • Şu anda MP3 arşivimi WD'ye atıyorum. (Lisans sorunu çıkarmaz inşaallah)
    3500-4000 kb/s ile kopyalıyor.
    Sağ alt köşede WD için "Ağ kablosu takılı değil" diye mesaj çıktı ama kopyalama devam ediyor.
    mb/s hızı ancak rüyamda göreceğim herhalde.
  • arkadaşım ben 500 Gb My Book Edition aldım gayet iyi çalışıyor.

benim kafama takılan tek sorun 500 GB HDD 465 GB olarak görünüyor. Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı?
  • Gayet iyiden kastin? nekadar iyi ? hızı nasıl? sonra mybook serisinin hangisi? ethernet cıkıslı olanmı? Senin soruna gelince;
    oncelikli sebep genelde bu tarz urunlerde 1000MB=1gb seklinde bir hesaplama yapılıyor yanlıs burdan doguyor Bilgisayar ortaminda işin asli gosterildigi icin yani 1024 Mb =1 gb şekllinde gosterileceginden boyle bir yanlis doguyor+hdd nin bir kısmını kendi içine yuklu işletim sistemi vs. alıyor yani hdd kapasitesinin bir kısmını kendi için ayırıyor sana anca bukadarı kalıyor
  • wd my book pro external hard diskim usb görmesine rahmen bilgisayarda açılmıyor...içindeki hard diskleri (500*2) bilgisayarın içine taktım bu seferde pc gördü ama disk bozuk yada okunamıyorr filan dedi...formatla geçicek bi arızaya benzio ama içindeki bazı bilgileri almak için 2 saat olsa açılması lazım :)

yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • WD harici HDD problem var hardiskimi takarken benden cypress AT2LP RC42 DİYE BİR YAZILIM İSTİYOR içinde çocuklarım resimleri var kurtarmak istiyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum başınıza böyle bişey gelen varmı
  • Arkadaslar bende 500GB lık WD world edition aldım ama ürünü bi türlü kuramadım.!! şöyle özetlersem şimdilik evımde bı ağ yok!! bu ürünü bilgisayarıma eht. den bagladıktan sora yapmam gerekenler nelerdır? yardımcı olursanız sevınırım zaten yanlıslıkla alınan bı ürün bıde kurulumda sorun yasayınca ıyıde sogudum...
    Teşekkurler Saygılar...
  • bende 500gb mybook aldım web arayüzüne ip yazıp erişebiliyorum fakat işlem yapmam için benden bi user pass istiyo
    kullanım klavuzunda default user admin pass 123456 olarak görünüyor ama 500 kere denedim nafile. bu alet nasıl resetlenir resetlenince web arayüzünde işlem yapabilir miyim? yada ne yapmalıyım? bi yardım edin dostlar....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.