Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
48.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten içinde işletim sistemi yüklü olduğundan işletim sistemi kurulmuyor cihaza... Ayrıca USB bağlantısı bilgisayar için değil USB flash disk yada USB HDD takmak için kullanılıyor. Bilgisyara bağlantı sadece ethernet yolu ile yapılıyor...
  • arkadaşım ben işletım sıstemıderken şu nıyetle aldımm işine xp ya da vısta kuracam ben yok ken bağlıolmayacak sistemımı annemlerın saldırısıncden korıcam onu soruyorum normal bır har ddısk gobo xp kurabılırmıyım?
  • Merhaba,

WD My Book World Edition II 1 TB aldim, ancak hdd i bilgisayarda goremedim. Bilkent universitesinin aginda kullanicam bu hdd i. Yurt odamda IP leri farkli olan 2 eternet kablosu var. Birini pc ye digerini HDD e bagladigimda ve windows un search kisminda hdd i arattigimda hdd i agda paylasima acilan bilgisayar gibi algiliyor ve hdd in icine girebiliyorum, dosya kaydedebiliyor ve bunu kullanabiliyorum ancak "bilgisayarim" kisminda driver olarak goremiyorum. Mionet anywhere access programina log in oldugumda ise hdd i hic goremiyorum. Simdi size sormak istedigim sey benim bu hdd i kullanabilmem icin odamda bir ag kurmam mi gerekiyor? yani bunun icinde "router, eternet switch yada hub" olmasimi lazim? Bunlardan biri lazim ise eger bunlardan hangisi minimum masrafla benim sorunumu halleder? Sadece bilkentin agini kullanarak bu hdd i kullanamazmiyim? Tesekkurler...
  • Size yardımcı olamicam ama si bana yardımcı olabilirsiniz belki....

Acaba WD'nin 320 veya 500 gblik 16mb önbellekli ve 7200rpmli modellerinin usb2.0 ve esata aktarım hızları hakkında bilginiz var mı?

Yani saniyede kaç mb transfer ediyorlar? hemn usb2.0 hemde esata olarak soruyorum...

Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

Size yardımcı olamicam ama si bana yardımcı olabilirsiniz belki....

Acaba WD'nin 320 veya 500 gblik 16mb önbellekli ve 7200rpmli modellerinin usb2.0 ve esata aktarım hızları hakkında bilginiz var mı?

Yani saniyede kaç mb transfer ediyorlar? hemn usb2.0 hemde esata olarak soruyorum...

Teşekkürler...

My Book Premium ES Edition' in sadece 320 GB lik modeli var, donus hizi ve cache bellek belirtmemis ancak aktarim hizlari soyle:

eSATA: Serial Bus Transfer Rate (eSATA): 3 Gb/s (Max)

USB 2.0: Serial Bus Transfer Rate (USB 2.0): 480 Mbits/s (Max)

Daha detayli bilgi icin bu adrese bakabilirsin:http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=276

• o mana da sormadım arkadaşım.. yani alıp evinde kullanan ve test yapmış birisinden duymak istiyorum...
  • Bende 250 gb lık modeli var MyBook Premium firewire lısı usb den yavaş tabi ama firewire dan son derece hızlı usb nin dört katı.sessiz ve serin çalışan bir disk gayet memnunum fakat bana yetmiyor artık 500 lük almayı planlıyorum aynı marka ve modelin.
  • Arkadaşlar Lütfen yardımcı olabilirmisiniz bana kafayı yemek üzereyim artık.
    WD MyBook World Edition I - 500 GB external network hdd satın aldım.
    Güçlü bir laptopum var. WinXP Home kullanıyorum. Sorunsuz ve en son driverlar yüklü ayrıca tamamen windows/microsoft update yapılmış durumda.
    My Book'u kullanma kılavuzunda anlatıldığı gibi yükledim. Kurulum tamamlandıktan sonra mionet yazılımı çalıştığında OFFLINE olarak başlıyor. Nerdeyse 2 hafta kadar uğraştım. WD support ve mionet ile yazıştım onların önerilerini uyguladım. Interneti araştırdım bulabildiğim her bilgiyi değerlendirdim. Hatta windows xp home'u hard diskime format atarak tekrar kurdum ama ne teknik destekten gelen bilgiler ve ayarlamalar ne de diğer kaynaklar ve kendi denemelerim sonucunda bir türlü online olamadım. Kısaca hiç online olamadım anlayacağınız.
    Bilgisayarım ağ komşularında mybookumu görüyor içine dosyalara ulaşabiliyorum, istediğim sürücü harfine map yapabiliyorum, web interface menüsüne ulaşabiliyorum ama bir türlü online olamıyorum. Mionet web sitesinden bağlanmayı denedim ama sonuç değişmedi. Ne yaparsam yapayım olmadı. Bende ürünü sorun açıklamasıyla beraber aldığım vatan bilgisayara geri gönderdim. Onlarda yetkili servise gönderdiler. Aradan tam 1 ay geçti ve bana kargoyla bu ürünün sıfır açılmamış yenisi gönderildi. Yanındaki bilgi kağıdında tek yazan ürün yenisiyle değiştirilmiştir diye bir not vardı. Büyük bir heyecanla sıfır gelen ürünü laptopuma kurdum ve sonuç yine aynı OFFLINE. Ben bu ürünü uzaktan istediğim yerden bağlanıp dosyalarıma ulaşabileyim diye aldım ve kısaca eğer online olamassam bağlantı sağlayamayacağım ve dosyalarıma uzaktan ulaşamaacağım. Böyle olacağını bilseydim en azından pro versiyonunu alır bu kadar uğraşmazdım. Vatan bilgisayar satıcı olduğu için bu konuda yardımcı olamıyor. Mionet ve WD desteği yetersiz kalıyor ve bağlantı sorununa bir çözüm bulamadılar. Tek umudum bu ürünü kullanan ve online olmayı başarabilen siz arkadaşlarda. Eğer online olarak bu ürünü kullanan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsun bana. Bu ürünü 3 farklı donanımlı xp yüklü bağımsız laptopda ve 1 adet xp yüklü bağımsız masaüstü bilgisayarda denedim. Ve sonuç yine aynı OFFLINE. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Mionet kullanmaktan vazgeç sorunlu bir program. Mybook içine ftp server yükleyip sorunsuz şekilde kullanabilirsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_17876059/tm.htm

Bu konuda programların nasıl yüklendiğini açıkladım.

Buradan da ftp server programını indirebilirsiniz ancak SSH desteğini etkinleştirmeniz lazım...

http://martin.hinner.info/mybook/packages.php

• caprica6'e:

- Keske actigin WD hdd'yi fotograflayip forum ile paylassaydin, guzel bir makale olurdu... ;-)

- Gigabit ethernet icin destek konusunda haklisin. Network uzerindeki en az hizi elde edeceginden; Network Kartininda (PC), Network Switch'ininde (Gigabit ADSL Router Turkiye'de yok; cozum ADSL Router+Gigabit Switch), Kablolamaninda (CAT6) Gigabit destekli olmasi lazim...

- Hiz ile ilgili olarak; 6GB/27dk = 3.7MB/s gibi bir hiz elde etmissin. Yorum Linki'ne bakarsan oradaki arkadasta Gigabit icin WD'ye telefon edip sorunca maksimum 3-4MB/s (24-32Mbit/s) hiz elde edilebilecegini ogrenmis. Sanirim Gigabit kelimesi sadece fiyat arttirmak icin...

- Hiz ile ilgili bir baska konu ise baglanti USB (480Mb/s), Firewire (400/800Mb/s) veya NAS (100/1000Mb/s) diye okuyup buradaki teorik hizlarin aynen elde edilebilecegini ummamak lazim. Seagate sitesinde urettigi modeller icin hem baglanti tip hizlarini hem de gercege yakin hizlarini PDF'ler ile bildiriyor. WD'de boyle birsey bulamadim...

geronimo520'ye:

- Isi gidermek icin yuzey arttirmak lazim oldugundan yatay pozisyonda masaya yapisik vb. kullanimlar hdd'nin isisini arttirir (Cuzi de olabilir, fazla da). Yatay icin caprica6'in onerdigi gibi silgiden birkac noktadan ayak vb. gibi bir cozum olabilir...

WD almak amacli gezinirken okudugum mesajlardan cikarttigim, rehayurdakul ve obenturk nick'li arkadaslarimizdan guzel oneri ve methodlar gelmis. Okudukca goruluyorki WD iyi olmasina ragmen Gigabit'i elerseniz NAS'li harici kutu+dahili hdd'de iyi bir cozum olabilir...

• dostlar bende bu cihazı 1 ay önce aldım 1 aydan beri ittire kaktıra kullanıyodum...Makinamda 2003 server kurulu gigabith ethernet ve edimax 1 gb lik swich aldım.ama performansı aynı nasıl lahana nasıl perhiz anlamadım...bütün eipkmanlar 1 gb ama bağlantı hala 100 mb ayarında 4.4 gb dvd yi taşıma sı 13 dakikadan aşağı değil ...mioneti kulllanmak ticari bi amaçtır diye net üzerinden arayüzüne ulaştım orayı karıştır burayı karışttır derken makinaya galiba format gibi bişi attım...şu anda sayfasında progress formatting yazıyo du ki son anda iptal edince format işleminide yapamadı galiba...şu anda makinanın içinde ne kadar veri var göremiyorum..sitessindeki açıklamasında 5 saat sürer daha sonra açılır yazıyo ama 1 gün oldu hala aynı uyarı var ve elimdeki bütün filmler dosyalarım ailevi resimlerim gitmiş durumda...ne yapabilirim acaba varmı bi bilgisi olan..yoksa garantisi bozulması pahasına içini açıp recovery yapmayı falan düşünüyorum...yardımı olabilecek varmı...

• Arkadaşlar size şu siteyi önereceğim.

http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_nas/Itemid,190/chart,13/

Dünyadaki tüm nasları incelemişler nerede ise. Malesef WD mybook gayet son sıralarda yer alıyor. Verdiğim linkte 1gb eternet ile bağlandığında WD'nin verdiği okuma hızını da görebiliyorsunuz. Ortalama 6.1MB/s gibi bir değer var. Buradaki arkadaşların yaşayarak gördükleri ile yakın.

yani sorun ne bağlantıda, ne de sizde. Aletin kendisinde. 100Mbit eternetle bağladığınızda bu değer biraz daha düşüyor ve 5.7MB/s gibi oluyor.

Siteden başka bir ayrıntı da aktarmak istiyorum kendi kendinize yaptığınız NAS server 1gbit eternet altında 35MB/s gibi bir okuma hızı vadediyor.

Kendi kurduğunuz NAS da aslında PIII ayarında eski bir bilgisayara NAS için özel tasarlanmış linux distrosu(FreeNAS (unix) Clarkconnect gibi) ve 1gbitlik eternet kartı kullanmaktan ibaret.

Nasıl yapılacağı şurada anlatılmakta.http://www.smallnetbuilder.com/content/view/27962/77/

Dileyen pci raid kartı takarak bu NAS serverine raid desteği de verebilir. Tabi bu performanstan ziyade RAID 1 vasıtası ile güvenilirliği arttırmak için yapılıyor.

• WD My Book Premium Edition 500 GB iki gün önce Hb dan satın aldım aleti usb den takıp çalıştırdım. daha Bismillah demeden dosya sistemi göçtü. hızlı biçimlendirip tekrar denedim üç beş bişeyler yedekledim sorun olmadı. sonra cihazı başka makinye taktm oradan bişeyler yükledim bir iki uğraştı ama sonuçta yüklendi. Tekrar LapTop uma bağladığımda dosya sistemi bozuk gözüküyor. sürücüyü ne açıyor nede donanımı güvenle kaldırabiliyorum. Şimdi ise HDDyi ikiye bölüp dosya sistemlerini ve ayırma birimlerini değiştirip biçimlendiriyorum. umarım düzelir.
  • bahsettiğin problemleri ben de yaşıyorum sorunu çözebildin mi diski bölümlere ayırmak işe yaradı mı ?
  • Merhaba; Bendede WD 500gb Pre. ES ve WD 120 Passport var.
    Ürün Xp ve vistada sorunsuz çalışıyor. Ancak server 2003 kurulu makinemde görünüyor ancak explorerda görünmüyor. Aygıt yöneticisinde harici depolama olarak var. WD 500 gb premium Es ve wd 120 gb passport var. İkisinide görmüyor.
    Sistemim şu: Sapphire 690g anakart+Amd 4200 cpu +3 gb ram+ samsung 250gb sata2 hdd bu kadarı yeterli sanırım. bu sisteme xp kuruluyken hiç bir sorunum olmadı. Aklıma ilk gelen USBden düşük voltaj gelmesi olabilirmi dedim o zaman xp de çalışmazdı. Geriyede bir tek SERVER 2003 den kaynaklanan bir sıkıntı olabileceği. Servis pack 1 ve 2 de yüklü.
  • Ben de kullanıyorum ama dediğiniz gibi sorunları yaşamdım ama ben sadece bilgilerimi yükleyip diğer programları pek kullanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: obenturk

Arkadaşlar bu WD ye linux için olan emule yükleyip bilgisayardan bağımsız çalıştırmak istiyorum. Download için bilgisayarın açık kalmasına gerek kalmıcak böylelikle... Büyük ihtimalle yapılabilir ama nasıl yapılır beni aşar :) nette araştırdım ama bulamadım...

Bu mümkün bu harddiskler bir nevi sunucu olarak çalışırlar sizde bu sunculara bağlanarak verilerinize ulaşırsınız. doğal olarak içlerinde bu işlemleri yapmaları için bir işlemci ve işletim sistemi mevcut tabi bunlar minimize edilmiş durumdalar. işlemcisi arm9 olarak bilinmekte. Detaylı bilgi ve uygulamasıhttp://forum.p-c-l-a-b-s.gen.tr/index.php?showtopic=88601 adresinde anlatılmış durumda.

• MErhaba herkese,

BEnde my book premium 1 TB aldım almaz olaydım başıma inanılmaz büyük iş açtı.

Cİhazı 1.5 ay önce aldım kullanırken aniden klasöre giriş hatası verdi ve girmedi.Sora başka klasörü denedim ondada hata verdi.Sora kapadım açtım bu sefer hard diske giremedim.Format istedi.İçindede 200 gb'lık şirket şahsi dosyalar filmler ve videolarım var.Servise gönderdim bana ahlaksız herifler veri garantisi veriyor üstelik bu bir back up ünitesi değil diyo.

E madem bu verileri saklamıcak ne işe yarıyor bu cihaz?

Verileri nasıl kurtarabilirim bilgisi olan var mı?

Cihaz şu an serviste format atmamaları için uyardım.Cihazı servisten geri iade almayı düşünüyorum.

Siz bana ne önerirsiniz?
  • arkadaşlar bende world edition 500gb lık harddisk almayı düşünüyordum ama yorumlarınız sayesinde vazgeçtim...gigabit ethernet yazınca veri aktarımı hızlı olacak sanıyordum ama değerleri görünce ne kadar yanlış olduğunu anladım.
    bende sizlere bir iki soru soracağım.

*her türlü harici diskler içinde hiç biri normal SATA dahili harddisk hızına ulaşamazmı?örneği benim notebookumda WD 250 gb 5400 rpm harddisk var ben çok memnunum.ortalama okuma hızı 40-50 mbps arası.bu aletler 7200 rpm olmasına rağmen nasıl bukadar düşük değerler alıyorlar anlayamıyorum.Her türlü arabiirmle olabilir harici disklerde ulaşılan en yüksek hız nedir hangi firma?

*ben alacağım diski 3 bilgisayarda kullanacağım.
    -birinde usb2.0 bile yok.sanırım usb1.1.ethernet kartı dandik 100mbps olduğu yazan ama 10 bile olduğunu sanmadığım bir kart ama bu pc ile çok işim yok.
    -biri fujitsu siemens notebook 1gbps ethernet,firewire ve usb2.0 destekli.
    -sonuncusu acer 5920 1gbps ethernet, firewire ve usb2.0 destekli.
    benim asıl amacım alacağım harddiski zyxel wireless g modemime takıp genel olarak kablosuz bağlanmak ama format öncesi yedeklerde direk 1gbps bağlayıp hızlı veri aktarmak...ama sanırım bundan vazgeçebilirim...usb veya firewire ile modemi işe karıştırmayabilirim...
    Bana önerebileceğiniz en performanslı harddisk hangisi?e-sata dışında tüm arabirimlerde olabilir...ama ethernet olmayacaksa 1 usb mutlaka olmalı...

NOT:daha önce acer ile FS yi ethernet ile bağlayıp 40 gb kadar veri yedeklemiştim.1gbps lik bağlantı kurmuş ve 50-60 dakikada işimi halletmiştim...WD ninde bu performansı verebileceğini sanıyordum ama hayal kırıklığına uğradım...Önerdiğiniz modelde ethernet olması benim için iyi olacaktır...
    uzun süredir araştırmama rağmen bir karar veremedim.Ay sonuna kadar birşey almaya mecburum.
    Teşekkürler

• My book World Ed. 500 gb aldım. Sorum şu:
    Evde Vista yüklü desktop ve xp yüklü Laptop var.
    My book u, wireless modeme ethernetten bağladım Vista gördü. Fakat xp yüklü laptop ne wireless nede direl ethernetten görmüyor.
    Laptop ve Desktop birbirini görüyor fakat laptop mybook u görmüyor sadece desktop görüyor.
    Desktop tan wireless olarak dosya attım evet çok yavaş (usr 125 mps bağlantısı 7.5 gb HD bir film 45 dakika sürdü.)
    Acaba kabloyla hızlanırmı?
    Direk firefoxtan adresle giriş illaki kendi programınımı gerektiriyor?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.