Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
48.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500gb World Edition WD external hdd Aldım..Ürün Bana Gelmesiyle Şu Sorunlar gozume carptı;

Hdd'yi Ethernet Girişinden bilgisayarıma bagladım fakat ip almada problem yasıyorum..

8 gb'lık veriyi 13 dakikada attı..Yani Hdd'de bi yawaslık soz konusu..Bu yawaslıgı nasıl giderebilriim?

İşin ilginç yanı; hdd İp alamadıgı halde yani sınırlı baglantı dedigi halde;hdd'nin içine girip dosya transferi yapabiliyorsun?bunu anlyabilmiş deilim...

yAnlıs Okumadıysam herkes bu makinanın içinde Linux yüklü demiş ama bu makinada linux yüklü deil eger yanlıs bilmiosam..Windows NT 4.9 Yüklü bu makinada..Yani NT bize Kullanımı kısıtlıyor..Bunu nasıl giderebiliriz:)
  • Pazartesi günü My book world 1tb aldım, almadan önce bu yazılan sorunları okumuştum, kullanış amacım mybook ile internete çıkmak olmadığı için halen usb modem kullanmaktayım, mybook'u bilerek aldım işim gereği, cihaz yanında 1 metrelik cat5-e kablo ile birlikte geldi, ben direk bilgisayarımdan cihaza giriş yapacağım için bir tane cross kablo hazırlamıştım, switch alıncada kullanmak için bir tanede standart cat5-e kablo hazırlamıştım.

mybook u önce cross kablo ile bilgisayarıma direk olarak bağladım, okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla cd kurulumu mionet bilnemmesi yüzünden sorunlu olduğunu gördüğüm için, internet explorer'dan "mybookworld" girdisini yazarak alete eriştim. ağ komşularındada direk aletin içine girebiliyordum, bu arada bağlantı simgesinde 1gbps hız göstermesine rağmen mybook ip alamıyordu ve bağlantı yok gözüküyordu. network config ayarlarından önce aleti auto ayarladım, bilgisayarı tekrar başlattım gene aynı olay, bu sefer kendim ip girdim tekrar başlattım bu seferde alete ulaşamadım, mybook'u kapattım, arka reset düğmesine basılı tutarak mybook u açtım, tekrar görebiliyordum cihazı ama değişen bir şey yoktu.

2. gün
    evden getirdiğim 4 port onixon adsl modemi bilgisayara taktım (standart cat5-e kablosu) ama sadece router görevi görsün diye, çünkü halen usb den kullandığım modem ile internete erişiyordum. hiç bir ayar yapmadan mybooktan çıkan lan kablosunu (standart cat5-e kablosu) onixon modeme taktım. Windows xp yi açtım, onixon modem mybook'uma ip vermişti. Fakat bağlantı simgesinde 100mbps hız gösteriyordu, modem'e explorerdan bağlandım, ordada lan kısmında 100mbps yazısını gördüm.

3.gün modemi aradan çıkarmak zorundaydım çünkü 100mbps hız ile sınırlandırıyordu beni, ya bir dhcp server kurmak gerikoyor sanırım yada bilgisayara ve mybook a ipleri el ile verecektim. dhcp server olayı zor geldi, bende bilgisayarım denetim masası ağ kısmından lan kartının tcip ayarlarından ip 192.168.16.11 diye ip verdim, alt ağ maskesi otomatik geldi, varsayılan ağ geçidine 192.168.1.1 yazdım, gelişmişe tıklayıp varsayılan ağ geçitlerinde ekle dedim 192.168.1.1 yazdım.
    Mybook'a http den bağlanıp network config de manuel'i seçtip, ip adresi olarak 192.168.1.12 yazdım, ileri dedim, varsayılan ağ geçidinede 192.168.1.1 yazdım ve makineyi resetledim.

windows açıldığında Yerel ağ bağlantım hız 1.0 gbps olarak gözüküyor ve ip olarak benim verdiğim ip i almıştı. Ama ben dosya transfer hızında bir değişiklik göremedim, sanırım çok fazla bir hız beklemeyeceğiz bu mybook'tan, ben cat6 kablo ve edimax 1000mbit switch ile deniyeceğim. Benim yaptığım yöntem yanlış olabilir bir ağ uzmanına danışmadan kafamdan hiç bir bilgi olmadan yaptım ben ayarları. Genede yardımcı olur sanırım sizlere.
    Benim görüşüme göre alet üstüne yazmak için yavaş ama yazdığımız bilgiyi geri alırken bu hız biraz artıyor. Benim şu an için ihtiyaçlarıma cevap veren bir alet

kullandığım kablo standart bağlanmış 6 metrelik cat5-e

4-5 tane Clone Cd image dosyasını Mybook içine attım, clone cd'den 800 mb'lık image dosyasını cd'ye yazdırmaya başladım sonuçlar ise şöyle:
    Ortalama hız: 3681Kbytes/s (20.92)
    Yazma hızı: 24x
    işlem süresi: 03:49
    normal hdd'lerimden yazdırdığım zaman bu süre daha da düşük oluyor ama o kadar fazla bir etkisi olmadı bana. yani ortalama belki 20 saniye geç yazdırmıştır.

dvd sonucu ise 3gb lık dvd yi 4x ile
    09:35 sürdü. Normalde 8 Dakikaydı.

birde bu sonuçları cat6 kablo ve 1000mbit switch ile denemek istiyorum fark varmı görmek için ama sanırım pek bir şey değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AriStiD -- 19 Aralık 2007; 17:20:59 >

• sorun yaşayanlar buraya bi göz atmanızı tavsiye ederim ...

Hacking Western Digital MyBook
  • aynı diskten bende aldım aynı sorunları bende yaşıyorum.mionet i daha çalıştırmadım fakat veri aktarım hızına gelince içler acısı.232 gb lik imaj arşivimi kopyalayayım dedim 14 saatte kopyalıyor.wd bunu neden düşünmüyor onu anlamış değilim.kardeşimin bilgisayarı ile arada modem swich olmadan gigabit bağlantı kurduk ve aktarım hızı 45 mb/sn idi.bu external diskte veri aktarım hzının düşük olması büyük kayıp wd nin buna çare bulması gerekiyor.birde mionet in kullanabilen varsa nasıl ayarları yapılıyor ve uzaktan bağlanma nasıl oluyor resimli olarak paylaşabilirmi.
  • Mesajların tamamını okudum. Problemler genelde aynı. Bu da sorunların WD'kaynaklandığını gösteriyor.
    WD almaktaki amacım elimdeki arşivi depolamak ve ileride almayı düşündüğüm ethernet bağlanntısı olan
    bir uydu alıcı, sinema sistemi veya dvd oynatıcı ile arşivime erişmekti.
    Ürünün özellikleirni tam olarak bilmediğimden hem USB protunun hem de ethernet olması tercih sebebimdi.
    Ancak USB portunun başka bir cihaz takmak için olduğunu sonradan öğrendim.
    Herkes gibi ben de MioNET'ten hiç bir şey anlamadım. Cihazı ilk taktığımda kurmuştum; ama bilgisayara
    yeniden sistem yüklediğimde kurmadım. Cihazı ilk bağladığımda IP adresi ile erişemedim. Araştırmalarım
    sonunda resetleyerek HTTP bağlantısı kurabildim. Şu anda sadece Total Commander ile ağ komşularından
    erişip içine dosya atıyor ya da siliyorum. Hız sorunu herkeste olduğu gibi bende de var. 4 protlu Airties
    modeme bağladığım için sözde varolan 1 Gbit hızdan faydalanamıyorum. 80 GB veriyi 3-4 saat gibi bir sürede
    kopyalayabiliyor. @AriStiD arkadaşın anlattığı gibi yapmayı düşünüyorum; ancak bu sefer de modem
    bağlantısını kesmem gerek. Anakartımda onboard 1 Gbit ethernet portu var. Acaba 1 Gbit ethernet kartı
    taksam bununla bağlanabilir miyim? Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
    Bu arada PCLabs'ta ve Hardwaremania'da okuduğum bir habere göre WD MyBook World Edition'a mp3 ve
    DivX kopyalamak yasakmış. Bu dosyala riçin DRM koruması konmuş. Yabancı kaynaklarda da yazıyor.
    Ne kadar dorğu bilemiyorum; ama okuyunca ürperdim. Dünyanın parasını veriyorsunuz ve hiç bir işinize yaramıyor.
    Şu ana kadar başıma böyle bir şey gelmedi. İnşaallah gelmez. Ha sabit diskler yanmış ha DRM lisansı konmuş.

Konuyla ilgili başka bir mesaja yazdığım mesajı bilgi olarak alıntılamak istiyorum.
    WD'yi aldığım günlerde ürün hakkında bilgi sahibi olmadan yazmıştım.
    Sonradan içinde bir işletim sistemi olduğunu ve FAT32 ya da NTFS'e çevrilemeyeceğini öğrendim.

quote:

Orjinalden alıntı: ZuCChiNi

Araştırmadan 500 YTL'ye bir World Edition II 1TB aldım.
    Film arşivimi saklamak, kolayca erişmek ve de USB destekli DVD player'da izlemek içindi.
    Şu anda sadece ağdan bağlanabiliyorum.
    Anlatılanlara bakılırsa asıl amacımda kullanamayacağım.
    USB bağlantısının bilgisayara bağlamak için değil, bağlanmak için olduğunu söylemiş @paylaştıkça çoğal... arkadaş.
    Bunu açıklarsa sevinirim.

Kafama takılan bir-kaç konu var.
    Geldiği gibi mi kullanmalıyım? Yani Linux partitionlu. O zaman DVD player'ım diski asla göremez.
    Ağda mı kullanmalıyım yoksa -eğer bağlanabiliyorsam- USB ile mi kullanayım?
    USB ile denedim; ama bağlanamadım.
    FAT32 mi NTFS mi kararsızlığında kalmayacağım. Ama bu biçimlere karar vermeli miyim?
    Çünkü eğer linux parititionu daha avantajlı ise olduğu gibi kullanmakta fayda var.
    NTFS ya da FAT32'ye nasıl çevireceğim de bir muamma. Hadi bunlardan birine karar verdim,
    nasıl yapacağım bunu?

Kafamdaki bu kurtçuklar yeterince büyük. Bu kurtçukları yok etmeme yardım ederseniz
    sevinirim.
    Yoksa başka bir ürünle değiştirsem mi?

• Beyler bilgiler için çok teşekkürler hepinize. Benim kullandığım harici disk 1 yıl öncealdığım 80GB lıkWD passport. 2.ayında sık sık takılma yaptığı için değişime yolladım.Yenisi geldi ve memnunum.Cepte taşınan çok pratik bir alet.Bugün alsam aynısının 160 MB lığını alırdım.

Yanlız elimdeki film,program arşivleri ve bazı mesleki datalar için çok daha geniş yere ihtiyacım var. Bunu için de WD MyBook serisinden 500 GB lık bir modeli almayı düşünüyorum. Benim için önemli olan hızlı veri alışverişi ve pratik kullanım.

Burada yazılanlardan çıkardığım sonuç :

-Şimdilik eternet bağlantılı bir model alınmaması,
    -USB ve firewire bağlantısını olması,
    -Açma-Kapama düğmesinin olması,
    -Ara yazılımsız,kurulumsuz, tak/kullan cinsi bir ürün olması.
    -500 GB kapasiteli ama yukarıdaki özellikler olmayacağından ucuz olması.

Evet, o zaman hangi WD li almalıyım?

Önerilerinize ihtiyaç duyuyorum.

• Saatlerce uzun uzun yazı döşenen arkadaşlar!!

Üstteki basit bir soruya cevap almaya çalışıyorum?
    Deneyimlerinize göre tavsiyenizi yazarsanız memnun olurum.
  • Konu biraz ihmal ediliyor galiba

quote:

Orjinalden alıntı: calculus
    ....
    -Şimdilik eternet bağlantılı bir model alınmaması,
    -USB ve firewire bağlantısını olması,
    -Açma-Kapama düğmesinin olması,
    -Ara yazılımsız,kurulumsuz, tak/kullan cinsi bir ürün olması.
    -500 GB kapasiteli ama yukarıdaki özellikler olmayacağından ucuz olması.

Evet, o zaman hangi WD li almalıyım?

Önerilerinize ihtiyaç duyuyorum.

1- Alırken Ethernet bağlantısı tercih sebebim olmuştu; ancak hız konusunda
    problem yaşayacağımı tahmin etmiyordum. Yine de ileriye dönük düşünerek
    Ethernet bağlantılı bir model alırdım. Web'den erişim, ethernet bağlantılı
    diğer cihazlarla iletişim gibi özelliklerini göz önüne alıyorum.
    2- Ethernet ile birlikte USB ve firewire da olsa çok iyi olurdu. Maalesef hepsini
    bir arada vermektense ayrı ayrı satmayı uygun görüyorlar nedense.
    3- WD MyBook WE 2'de bir düğme var; ama kapatıyor mu, uyku moduna mı
    geçiriyor tam anlamadım. İşim bittiğinde düğeye bastıktan sonra adaptör
    kablosunu çekiyorum.
    4- Yukarıdaki mesajımda da bahsettiğim gibi şu anda Total Commander ile
    dosya transferi yapıyorum. Ağ komşularından da yapılabilir.
    5- Kapasite konusunda ise ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur.

Bunları öneri değil de fikirlerimi paylaşmak için yazdım.
    Faydası olursa ne alâ.

• ZuCChiNi arkadaşa teşekkürler.

WD in passport dışındaki ürünlerini almama kararı verdim.
    Hele ki ethernetli modelleri asla düşünmemek gerekiyor.
    Servislerin ahlaksızlığı ayrı bir konu.
    İnsanlar veri depolamak,backup yapmak için WD alacaklar ama
    güvenemiyecekler.Daha doğrusu bozuk ve problemli malları bizlere
    itekleyip elimizde kalınca "Verileri kurtarmak" için ayrıca para ödeyeceğiz öyle mi?
    Resmen çakallık bu. İşte bu tavırla WD almayı boykot ediyorum.

Artık Seagate'i araştıracağım.
  • 750 GB Western Dijital My Book Ediion Bir disk aldim. Masa ustu bilgisayarima diski yaninda verilen eternet kablosu araciligiyla abgladim sanki baska bilgisyara baglanirmiscasina gordu diski vede direk network baglantilarinin altindan diski gordum evde dosya dahi aktardim.

Ayni sekilde diski bu seferde laptop bilisayarima bagladim. AMD Atlon xp 2800 islemcili 728 MB Ramli usb 1.0 destegi var vede 10/100 eterneti var. Bu oellikteki laptobuma diek eternetten bagladigimda diski gormeyi gectim networkte ip bile alamadi.

Bu sorunun nedeni nedir vede nasil cozebilirim?
  • WD MyBook'u Airties modemin portuna takıyorum ve oradan erişebiliyorum.
    Bilgisayarımda onboard ağ kartının dışında bir adet de Gigabit ağ kartı takılı.
    Şimdi bu cihazın gigabit hızından nasıl faydalanabilirim?
    @AriStiD'in yaptıklarından yola çıkarak biraz uğraştım; ama olmadı.
    MyBook'u ikinci ağ kartına taktım, IP verdim, cross kablo, düz kablo denedim
    olmadı. İki ağ kartını kullanarak ikisine (hem modeme hem de MyBook'a)
    erişebilmek istiyorum. Bu konuda yardım rica ediyorum.
    İkisine birden olmazsa ayrı ayrı da olsa nasıl halledebilirim?
    Çünkü mevcut hızı çok yavaş.
  • Arkadaslar bende mybook world edition aldım fakat kullanamıyorum bu urun nasıl calıstırılıyor bı arkadas yardımcı olursa sevınırım dırek notebookuma baglayabılıyormuyum??? işletim sistemim xp home şimdiden teşekkurler
  • MyBook'unu ağ kablosu ile direkt notebook'una ya da arada switch-router varsa bunlara takman yeterli.
    Ağdan görecektir.
    Önceki mesajları okursan daha ayrıntılı blgi sahibi ıkursun

quote:

Orjinalden alıntı: getz_crdi88

Arkadaslar bende mybook world edition aldım fakat kullanamıyorum bu urun nasıl calıstırılıyor bı arkadas yardımcı olursa sevınırım dırek notebookuma baglayabılıyormuyum??? işletim sistemim xp home şimdiden teşekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZuCChiNi

WD MyBook'u Airties modemin portuna takıyorum ve oradan erişebiliyorum.
    Bilgisayarımda onboard ağ kartının dışında bir adet de Gigabit ağ kartı takılı.
    Şimdi bu cihazın gigabit hızından nasıl faydalanabilirim?
    @AriStiD'in yaptıklarından yola çıkarak biraz uğraştım; ama olmadı.
    MyBook'u ikinci ağ kartına taktım, IP verdim, cross kablo, düz kablo denedim
    olmadı. İki ağ kartını kullanarak ikisine (hem modeme hem de MyBook'a)
    erişebilmek istiyorum. Bu konuda yardım rica ediyorum.
    İkisine birden olmazsa ayrı ayrı da olsa nasıl halledebilirim?
    Çünkü mevcut hızı çok yavaş.

Work

iki ethernet kartını ağ bağlantılarından köprüle

my book'a manuel ip ver

bu ip verirken köprünün local ipsini dikkate alarak ver.

genelde ilk ethernetin modeme bağlı olan yerel ipsi modeme bağlı olarak oluşacaktır. ikinci ethernetin ipsi ise köprüleme sonucu birinci ethernetin local ipsini alack sende modeme göre ip vereceksin
    örnek olark

modeme ulaşım ip :10.0.0.2 ise

bilgisayarın ipsi:10.0.0.3 veya 255 kadar olan bir ip
    Alt ağ geçidi:255.0.0.0
    Varsayılan:10.0.0.2

sende my book'a
    ise
    10.0.0.4
    255.0.0.0
    10.0.0.2

yaptığın zaman büyük ihtimal olacaktır.

"Gbox_paylasim" adlı kullanıcıdan alıntı yapılmıştır.

Birde world serisi diskleri harici external diskler gibi düşünmemek gerekiyor, Bu ürün internetten bilgilerinize ulaşmak için dizayn edilmiş ve ağ'a bağladığınız 2. bir pc gibi düşünebilirsiniz. bir external kutu 800/mb veri transferi yapabilir ancak mybookworld'un yaptığını yapamaz, hız için farklı veriyolu kullanan external hdd kutuları seçilebilir, içinde gelen Mionet yazılımının sadece 1 ayı ücretsiz, forum içinde başka bir post'ta "obenturk" arkadasın belirttiği yollar ile ftp erişimi sağlanabilmektedir. Daha önce evde ağ kurup 2 bilgisayarı birbirine bağladı iseniz, yada ağ üstünden dosya kopyaladıysanız performansını bilirsiniz, Doğru ayarlar yapıldıktan sonra Mybookworld'un ağ üzerindeki hızı oldukça yeterli seviyededir ve tabiki usb ve benzeri daha hızlı bir external kutu ile bu hızı karşılaştırmamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AriStiD -- 16 Ocak 2008; 16:16:07 >

• bende ethernet bağlantısından dolayı bu urunu almayı dusunuyordum.....ancak bu yazıları okuduktan sonra vazgeçtim....onun yerine usb çıkışı olan bi router alıp harddiski ona bağlamayı düşünüyorum...düşündüğüm router ın link i aşağıda... bukonuda yorumlarınızı bekliyorum.....?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd70936
  • Teşekkürler @AriStiD
    Yazdıklarını deneyeceğim.

----------

20.01.2008
    @AriStiD'in dediği gibi iki bağlantıyı seçerek sağ tıkladım ve menüden "bağlantıları köprüle" yi seçerek köprüledim.
    Cross kablo ile bilgisayardaki ikinci ethernet kartına taktım
    Başka bir ayar yapmama gerek kalmadı.
    Daha önceden MyBook'a 192.168.2.22 ip vermiş ve varsayılan ağ geçidini 192.168.2.1 şeklinde ayarlamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZuCChiNi -- 20 Ocak 2008; 14:27:18 >
  • Bu cihazın arkasındaki usb portu harddiske başka bir cihaz bağlamak için mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Bu cihazın arkasındaki usb portu harddiske başka bir cihaz bağlamak için mi?

Evet, öyleymiş.
    Henüz deneme imkânım olmadı; ama ben de merak etmiştim.
    Bana verdikleri cevap da aynı şekildeydi: "Cihazın arkasındaki usb portu harddiske başka bir cihaz bağlamak içindir."
  • WD uzaktan programı vasıtasıyla ulaşamamakla alakalı

Arkadaslar, madem bir IP veriyorsunuz kendi networkunuz icinde, buna uzaktan ulasabilmeniz icin modeminizin bir portunu acmanız lazım bence.
    Neden: Guvenlik kamera kuran bir firmanın ortagı olarak, network ulasımlı harici kamera kayıt cihazlarımız var. Aynı WD diskler gibi ethernetten baglanıyorsunuz. Ev veya ofis icinde dahili networkten baglanmakta sorun yok. Ama programı vasıtası ile dısarıdan baglanmaya calısırsanız baglanmıyor. İllaki modem ayarlarında NAT>>Virtual Settings ve cihazın IP si ne ise ve hangi portları kullanıyorsa onları açmalısınız. Bu WD diskin kullandıgı bir veya daha fazla port olmalı bunları bence bulmak lazım ve modemden acmalısınız.

Ne dersiniz??
  • arkadaslar bende wd 500 gb world edition almayı dusunuyordum gerci alternatif bulamassam hala dusunuyorum
    butun yazdiklarinizi okudum. bu urunu benim icin cekici kılan, evde robotics 9108 marka modem kullanıyorum ve bu urunu ethernet baglantisi sayesinde modemime baglayıp aynı anda hem dizustu hemde masaustu bilgisayarim icin kullanilabilir halde tutabilirim sanirim sonra icine ftp programi kurup net uzerindende surekli kullanilabilir kılmakta guzel birsey benim icin fakat okuduklarim urun adına pek hoş şeyler degildi oncelikle şunuda belirtiyim benim için hız cok buyuk bi problem degil kaldıki cogunlukla wireless uzerinden kullanmayı dusunuyorum ama gerektigi durumda USB baglantısını kullanirim diye dusunuyordum burda gordum ki usb baglantisida bu amacla yapilmamis.
    bu durumda bana onerebiliceginiz bu urune yakın bi baska urun varmi cok aradim bu urun icin fiyatlarda gayet iyi yada harici kutu alıp 500 gblik bi urun yapmaya kalksam?

benim icin onemli olan yukarıda bahsettigim gibi network'e bir depo kazandirabilmek fakat herhangi bir teknik sebepten icindeki verileri kaybetmek istemem (bikac arkadasimizin basina gelmis beni encok korkutan bu)
    not:modemimde usb print server ozelligi var bu ozellik sayesinde usb baglantili bi urunu de networke kazandirabilirmiyim?

firewire yada e sata baglantilar suan icin bana uzak secenekkler USB2.0 yada ethernet istiyorum

yorumlarınız ve gorusleriniz icin simdiden tesekkur ederim arkadaslar..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.