Şimdi Ara

WESTERN DIGITAL TV Live 'Streaming Media Player' ( İmal tarihi: kasım2011) anakonu (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
15
Favori
68.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende WD TV Live var ve rtmp yani bildigimiz ip kodlarini bu cihaz uzerinden oynatabilmenin bir yolu varmi? bilgisayarda simple tv player ile yapiyorum ama ben bu cihazda bunu nasil yapabilirim?
  • Son firmware deki hatalar tahammül edilemez hale gelince, bir önceki 2.01.86 firmware i geri yükledim. Şimdi sistem daha kararlı, hatasız çalışıyor.

Yenilikler hataları beraberin de getiriyorsa, olmaz olsun öyle yenilik.

Becerdikleri en iyi şey, film görüntü kalitesi, film siyah renk seviyeleri ve oynatma performansı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Eylül 2014; 14:06:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Arkadaşlar merhaba, öncelikle media player mevzularından hiç anlamıyorum :) Konuyu detaylıca inceledim ama emin olamadım.

Benim sormak istediğim şu;

Bu cihazı wireless üzerinden modeme bağladığımda, ethernet kablosu ile modeme bağlı windowslu PC'mde ki film arşivimi kablosuz ve usb harddiske aktarmadan TV'mden izleyebilir miyim? Genellikle 1080p ve 3D film izlediğim için, her seferinde onlarca GB'lık filmi harici harddiske aktarmak zor gelmeye başladı. Eğer pc'de ki filmleri bu cihazla tv'den olarak izleyebiliyorsak; kalite vs. kaybı yaşanıyor mu? Modem üzerinden izlediğimiz filmler kotayı etkiliyor mu?

Rica ediyorum bi yardım edin, boşu boşuna 350 küsür TL bayılmak istemiyorum

bu cihazla PC nizden, ilgili klasörü paylaşıma açarak, kablosuz olarak film izleyebilirsiniz. Kalite kaybı ve kota kaybı yaşanmaz.

Ancak ağınız zayıf ise 1080p film oynatma esnasın da duraklama, yavaşlama, donma problemleri yaşarsınız.

Bu problemleri yaşamak istemiyorsanız;
    - En az 300 mbit kablosuz yayın yapan bir modeminiz olması gerekiyor
    - kablosuz modemle, film oynattığınız oda arasın da duvarlar olmaması gerekiyor.
    - Modeminin ethernet giriişlerinin ve kabloların 1000 mbit destekli olması daha iyi olur. Switch kullanıyorsan oda 1000 mbit olmalı.

Arada duvarlar varsa ne yaparsan yap kablosuz da iyi verim alamıyorsun.

En sağlıklı çözüm şudur (Ben uyguladım);
    Eğer modem, film seyrettiğin oda da değilse, modemin bulunduğu odadan film seyrettiğin odaya ethernet kablosu çek. Bu kablonun bir ucuna yani film seyrettiğin odaya "kablosuz menzil genişletici" satın al ve "access point" modun da ethernet kablosuna bağla.

Bu şekilde en iyi performansı alırsın.

Ayrıca bir "1000 mbit switch" alıp koyarsan sistemini hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2014; 17:29:51 >

• WDTV gen 2 cihazını yıllar önce ilk çıktığında almıştım, bunlar o zaman da yazılım yapmayı bilmiyorlardı, hala öğrenememişler demek ki. O zaman da her yaptıkları yazılımda başka bir şeyi bozuyorlardı ve yabancı forumlarda insanlar hep isyandaydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımın kullanmadığı wdtv live cihazını bana verdi. Ancak yıfy tarafından kodlanmış mp4 filmlerde ciddi sorunlar çıkarıyor. Üzerinde hala ilk alındığındaki güncellemesi var. Ben Brad dan en son güncellemeyi indirdim usb stick root kısmına da yazılımı attım. Ancak upgrade başlamıyor. Cihaz içinden güncellemeye çalışınca da internetten yazılım arıyor. Güncelleme için ne yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz?
  • Merhaba, cihazı kullanmaya başlayalı birkaç hafta oldu. Media Library özelliği kullanışlı ve güzel bence. Custom firmware falan uğraşmadan gayet basit bir şekilde film bilgilerini indirip kütüphane türünde arşiv yapabiliyorsunuz. Onun dışında ilk denememde eGreat ile göüntüyü test etmeye çalıştım. Aynı anda hem 1080p hem 720p 2 filmi eş zamanlı oynatıp 46" tv.de grüntü farkı var mı diye baktım ama inanın ben bir fark göremedim. Ortalama bir kullanıcının da bir fark yakalayabileceğini çok sanmıyorum. Özellikle egreat'in realtek chipsetsinden sonra, wd'nin sigma chipseti bir fark yaratacak mı diye merak ediyordum. Bu tür cihazlardaki streaming olayına çok takılmıyorum çünkü artık neredeyse her evde bir notebook ya da akıllı telefon var. MHL gibi yeni teknolojiler ile görüntü çok kolay aktarılabiliyor artık yeni nesil tv.lere. Başka arkadaşlar da belirtmiş, şuan satışta var mı bilmiyorum ama 300küsür TL gibi bir fiyatı bence de haketmiyor. 100 TL ye aldığım egreat neredeyse bu cihaz kadar performans veriyordu zaten. Ben kardeşimle Amerika'dan 100TL gibi bir fiyata getirdiğim için içim rahat:)

• Bu cihazı öneriyor musunuz eski bi cihaz
  • Arkadaşlar wd media oynatıcısı ile alakalı bir sorunum var , başına bu sorundan gelen varsa yada çözüm yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olursa sevinirim .

Sorun şudur:
    media oynatıcısını genellikle harici hdd (seagate expansion) ile kullanıyorum ..media oynatıcısıda lg tv ye takılı, nasıl oldugunu anlamadıgım bir şekilde dosya içindeki filmim uzantısı fark etmeksizin media oynatıcısı üzerinden hdd de görünmüyor ,tabi hemen degil belli zaman sonra oluyor,mesela bir iki defa seyrettikten sonra yada filmlerin oldugu dosyaya birkaç defa girdikten sonrada olabiliyor...bazı zamanlar hiç bozulmayan filmlerim var.. bilgisayar a hddyi takıp kontrol ettigimde ise film var ama çok ilginç bir şekilde film olarak degil sarı bildigimiz dosya şeklinde görülüyor ve hiç bir şekilde silinmiyor adını veya uzantısını filan degiştirseniz bile o dosya olarak orda kalıyor ( filmi şu şekilde kurtarıyorum mp4 mkv avi şeklinde uzantılı ise mkvmerge GUI programı ile mkv ye düştürmek koşulu ile tekrar filmi alabiliyorum)
    ama dosya orda kalıyor ...dünya kadar vüris programı denedim vuris olarak görmüyor .. dosyaya yani bozulmuş film şeklindeki dosyaya çift tıklarsam "konum kullanılmıyor ..dizin adı geçersiz " hatası alıyorum... çok filmim heba oldu bu sorundan dolayı...çare ise arada bir filmlerimi yedekleyip hdd ye format çekmek oluyor
    ..seagate den başka hdd leri de denedim media oynatıcısına hangisini taksam aynı şeyi yapıyor ..madia oynatııcı son sürümünde bu arada ....sorunun media oynatıcısında oldugunu düşünüyorum kaç kere media oynatıcısını fabrika ayaralrına getirip güncelllme yaptım ama nafile ..

durum bundan ibarettir yardımcı olusanız çok mutlu olurum ...
    ilgilenen arkadaşlara teşekkürler şimdiden

• Arkadaşlar merhaba,
    usb coklayici kullanan var mi aranizda? Yabanci forumlarda kullanip calistigini belirtenler var ama urune ve kalitesine gore degisiyor sanirim. Dark'in 7 girisli bir urunu var. Alip denemeyi düşünüyorum. Deneyen varsa bilgi verebilirse sevinirim.
    http://www.hepsiburada.com/m/dark-connect-master-u7-7-port-5v-usb-hub-dk-ac-usb27--p-BS42485?productId=bs42485&categoryId=114325

• Yeni güncellemeden sonra cihaz çöktü neredeyse.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DireFire

Arkadaşlar merhaba,
    usb coklayici kullanan var mi aranizda? Yabanci forumlarda kullanip calistigini belirtenler var ama urune ve kalitesine gore degisiyor sanirim. Dark'in 7 girisli bir urunu var. Alip denemeyi düşünüyorum. Deneyen varsa bilgi verebilirse sevinirim.
    http://www.hepsiburada.com/m/dark-connect-master-u7-7-port-5v-usb-hub-dk-ac-usb27--p-BS42485?productId=bs42485&categoryId=114325

Usb hub çalışıyor çekinmeden alabilirsiniz. Ben vatandan aldığım 4lüsünü kullanıyorum. 4 tene 2 tb lık 2,5 luk WDdiski çalıştırıyor. Sorunsuz şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

quote:

Orijinalden alıntı: DireFire

Arkadaşlar merhaba,

Usb hub çalışıyor çekinmeden alabilirsiniz. Ben vatandan aldığım 4lüsünü kullanıyorum. 4 tene 2 tb lık 2,5 luk WDdiski çalıştırıyor. Sorunsuz şekilde.

teşekkürler, benim harddiskler zaten 3.5" lik adaptorlu olanlardan. usb hub gerekiyor gercekten.siparisi vereyim:)

• Arkadaşlar bu cihazın satışı devam ediyor mu hala ?
  • Cihazı 2-3 aydır kullanıyorum ama cihaz çok geç hazır hale geliyor.

Açılış esnasında ağa bağlanmaya çalışıyor v.s ve bu esnada geçen zaman çok fazla.

Ben bu cihazın ne ağa bağlanmasını istiyorum, ne de internete bağlanıp film kapaklarını indirmesini istiyorum. Tek istediğim cihazı açınca en kısa sürede hazır hale gelmesi. Tek istediğim harddiski takıp seri bir şekilde film izlemek. Acaba bunun için cihazda hangi ayarları kapatmam gerekiyor? Ve cihazın hazır hale gelmesini asıl geciktiren olay nedir acaba?
  • lawyerzzz kullanıcısına yanıt
    ben cihazı kapatmıyorum.
    zaten elektrik tüketimi yok gibi birşey, size de kapatmamanızı tavsiye ederim.

benim farklı bir sorunum var;
    benim evde 2 adet nas driveım ve onlara bağlı usb drive'ım var.
    1i wd mybook live duo(4gb), ve buna takılı bir usb wd mybook(2gb).
    diğeri seagate central(4gb) ve buna takılı bir usb wd mybook(2gb).
    wd tv; mybook live duo yu çok rahat buluyor ağda fakat seagate centralı bir türlü bulamadı.
    bilgisayarlar görüyor, ama wd tv görmüyor.
    bilginiz için; seagate de dlna, mac share, windows share hizmetleri açık.
    wd tv dede windows share, mac share, linux share, wifi direct servislerinin hepsi açık.

bu cihazı seagete central la sorunsuz şekilde kullanan var mı aranızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzeus -- 17 Kasım 2014; 13:16:54 >
  • arkadaşlar wd media player'ımda bir sıkıntı ile karşılaştım.
    yaklaşık 2 yıldır sorunsuz kullandığım wd player son 1-2 aydır film izlerken samsung 8000 serisi tv'mi kapatıyor ve baştan açıyor.
    digiturk kullandığım sırada da benzer bir sıkıntı olmuştu ve sorunu aşağıdaki şekilde gidermiştim;

"""Orijinalden alıntı: ozmensergen
    arkadaşlar televizyonum Samsung LE-46 C630 digiturk bağlı olarak kullanıyorum.
    digiturkten kanal değiştirince televizyon ekranını kapatır gibi yapıyor ekranı yeniden boyutlandırıyor. 3-5 saniye bir gecikme yapıp geri geliyor beni sinir edem bir durum olmaya başladı.
    mesala kanal x teyim ekran boyutu sağ sütte yazıyor 720*576
    kanay y ye geçiyorum ekran boyutu 1920*1080 bu kii kanal arasında geçiş yapınca görüntü 3-5 saniye gidip geliyor ama aynı ekran boyutuna sahip kanallar arasında geçiş yapınca problem olmuyor varmıdır bunun bi çaresi ?
    şimdiden teşekkürler.

bunun nedeni digiturk receiverda goruntu modunu auto olstak ayarlamissin

1080i yap bunlar olmaz"""

başından böyle bir sıkıntı geçen oldu mu?
    ya da çözüm için fikri olan var mı?

• Arkadaşımın makinesinde bir sıkıntı baş gösterdi.

Filmin üzerine gelip oynatma düğmesine basınca başlayacakmış gibi ekranın ortasında işaret dönmeye başlıyor ama film bir türlü başlamıyor ancak kapatıp açtıktan sonra düzgün çalışmaya başlıyor yada filmin ortasında aniden duruyor tekrar başlatmak gerekiyor ve bunu çok sık yapıyor.

Acaba bu sorunu yaşayan yada çözen oldumu, yardım edebilirseniz sevinirim...
  • Son 4 yıldır sorunsuz kullandığım cihaz, birkaç aydır Hardiskin içindeki dosyaları bozmaya başladı.
    Filmi açtığımda ve sonra kapattığımda aynı filmi klasörün içinde göremiyorum. Bu dosyaya bilgisayarda baktığımda, film klasör gibi gözüküyor.

Bilgisayarda dosyayı sildiğim de geri dönüşüme atıyor. Ordan bir türlü silinmiyor.

Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu? Ne yapabilirim?
  • Merhaba, WD TV live cihazımı satıyorum. İlgilenenlere duyurulur. Ankara'da elden teslim de yapılır fiyatta güzellik de.. 190TL

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/wd-tv-live-media-oynatici-wdbgxt0000nbk-eesn-140409650
  • Youtube ta abone olduğuum kanalları koleksiyon şeklinde gruplamıştım fakat bu Youtube uygulmasında (kırmızı renkle açılanında) koleksiyon şeklinde göremiyorum. Bunun yöntemi var mı?

Youtube uygulaması bu şekilde kullanınca bildiğin digital platforum gibi oluyor. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.