Şimdi Ara

Whafedale 9,6 için AVR önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

WF9.6-WF8.1-WF9cs ile kullandığım Cambridge Audio 540 R amfimi değiştirmek istiyorum.

Bu hoparlörlerden gümbür gümbür bass alabileceğim bir AVR önerebilirmisiniz? %50 müzik %50 sinema için kullanıyorum, 2.000 tl sıfır bir amfi için bütçe hedefim, 2. elde değerlendirebilirim,

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler :)

Selamlar

• cambridge audio duzgun markadir.. neden degistirmek istiyorsunuz?
    genel olarak diyebilirim ki CA nin 80 watt'i cogu japon markasinin 120-130 watt ina bedeldir.

Turkiye'de ki fiyatlar ile saniyorum ki 2000 tl civari zor urun bulursunuz elinizdekinden ciddi derecede daha iyi, kesin bilmiyorum, bir satici firma linkiniz varsa inceleyelim.
  • Elimdeki cihaz stereo modda tatmin edici bir ses vermesine rağmen surround 'da sesi tatmin etmiyor, bu kolonları beslemek ciddi anlamda problem :) (Stereo 2X100W, 6.1 80W)
    Bas ve tizleri max'ta kullanmama rağmen, kolonları besleyemediğini hissediyorum, baslar oldukça cılız, sesi çok açmadıkça farkedilmiyor bile.
    Preampli çözümlerinide inceledim ama onlarında maliyeti yüksek, daha yeni teknoloji ürün ile değiştirmenin mantıklı olacağını düşündüm.
  • acikcasi eger amaciniz bas ise, mutlak suretle aktif bir subwoofer almanizi tavsiye ederim.
    full bas tiz yuklenerek dinlenilen muzik tum hoparlorlerinizi distorsiyonla doldurur.
    dusuk frekanslar ayni zamanda dusuk volt ile gelirler amplifikatorden.
    bundan dolayi , bas ayarlarindan yuklenmek gerekir, ancak bu kosulda bile yine duzgun bir aktif subwoofer in yanina bile yaklasamaz normal bir tower hoperlor.

bas ihtiyacinizi sub dan alirsaniz, diger hoparlorlerinize temiz distorsiyonsuz yuksek seviyede ses alabilirsiniz cambridge receiverdan.

yine kanaatim, cambridge audio dan aldiginiz 80 watt, ornegin bir pioneer dan alacaginiz 120 watt civarindadir.
    bunun yaninda, bir receiver sozum ona daha yuksek verilere sahipse bile, ekseriye benim gordugum (high end modeller haric) %70-80 seviyesinden sonra (bazilari %50 den sonra) fena halde distorsiyon uretiyorlar.
    bu receiver lara ben sahsen iki dakika tahammull edemiyorum.. bas agrisindan baska birsey degil.

diger bir konu da efficiency.
    sizin model wharfedale sitesinde 90db olarak yazilmis.. ancak hangi standarda gore olculdugunu yazmamislar. 2.83 volt 1mt? veya 1w 1mt ayni sey olmasi gerekir, ancak uretici firmalar kafa karistirmak icin tuhaf efficiency olcumleri yaziyorlar cogu zaman.
    90db normalde iyidir.. ancak bu deger gercekci degil ise ve o set 86db gibi bi degere sahipse, kamyonla watt verseniz bile dogru durust yuksek seviye ses alamassiniz.

kullandiginiz kaynak da ses ve bas performansini etkiler. bazi kaynaklar bass uretme ozurlu olabiliyor.
    diger faktor de hoperlor kablolariniz.
    eger kablolariniz cok ince ve uzun ise, sisteme empedans eklerler ve guc kaybina ugrarsiniz.
    parmak kalinliginda abarti kablo kullanin demiyorum, ancak makul bi kalitede olmasi gerekir kablolarin, bilhassa uzun ise.

• quote:

Orijinalden alıntı: marvin

Arkadaşlar Merhaba,

WF9.6-WF8.1-WF9cs ile kullandığım Cambridge Audio 540 R amfimi değiştirmek istiyorum.

Bu hoparlörlerden gümbür gümbür bass alabileceğim bir AVR önerebilirmisiniz? %50 müzik %50 sinema için kullanıyorum, 2.000 tl sıfır bir amfi için bütçe hedefim, 2. elde değerlendirebilirim,

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler :)

Selamlar

Merhaba hocam pioneer 921-922 yada 1122 yi önerebilirim yalnız avr bi yere kadar hiçbir zaman stereo amfi kadar torklu olamaz...birde whafedale 9 cs den memnunmusunuz nasıl performansı bende bu ara almayı düşünüyorumda :)
  • Bilgiler için çok teşekkürler, sanıyorum bende aktif sub alımına yöneleceğim.

WF9 cs konusunda oldukça memnunum, çok yüksek seste bile distorsiyon ile karşılaşmadım, dolby effektlerinde sesler centerda toplandığı, ve basların zorladığı durumlarda bile bozulma sezmedim, zaten boyuru itibariylede subwoofer izlenimi yaratıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.