< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
What is next? (2. sayfa)
-
-
Ya konu ile alakası yok ama son cümlemi söyleyeyim. Ben ingilizce yada başka diller öğrenilmesin öğrenilmeyecek demiyorum. Bilinir bilen sayısı artar mesele onun etkisi diyorum. Artık küresel akım giderek azalıyor ülkeler ulusalcılığa kayıyor. O yüzden kişiler o dili bilse de gerektiğinden fazlasını konuşmayacak benim söylediğim bu yoksa hiç bilinmeyecek yada tamamen yok olacak demiyorum. Geçmişteki gibi etkin olmayacak bunu söylüyorum.
İşte o küresel tayfanın sıfatlarından birisi belli bir yılı baz alarak ona göre sınıflandırıyorlar. Bu benim söylediğimin olmayacağı anlamına gelen bir durum değil.
-
Bana şunu açıkla islami açıdan türkiye ile amerika arasında ne fark var hadi dürüst adamsan bunu söylersin. din din diyerek bir şeyleri gizlemenin başkalarının kafasına vurmanın bir anlamı yok.
-
Amerika değil ingiltere olarak düşün mantık değişmiyor
-
Sonra ne olacak? Türkçe mi dünyaya hakim olacak? Osmanlı yeniden mi kurulacak?
-
19. yy paradigmasina gore degerlendirmekten vazgeçmen gerekiyor dunyayi. Milliyetçilik artik tam olarak aynı sey degil. Dünya degisiyor. Inglizcenin bütün diller üzerindeki etkisi giderek artacak. Cok yakinda kitleler halinde gençlerin ortak bir anadilleri olduğu halde birbirleriyle İngilizce konuşmayı tercih ettiklerini gorecegiz. İngilizce dunyayi ele geciriyor kardeş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Internet kuşağının hepsi değişik. Doğduğu zaman Internet olanları kastediyorum ya da çocukken Internet olanları... Farkın sebebi bu. Dünyayı yönetenler, işlerine gelmeyen hiçbir şeye izin vermezlerdi zaten. Internet tam bir beyin programlama silahın en büyük etkisini de direkt internete doğmuş olanlar üzerinde yaptı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Kasım 2024; 20:32:3 > -
Şakacı engellediği için sana yazıyorum. Küreselcilik bitti ulusalcılık revaçta demiş. dünyayı bu kadar okumaktan aciz biri kendisi. tvye çıkan şaklabanların dediklerine iman ediyorlar yada youtube sahtekarlarının. küreselleşme hiç olmadığı kadar hız kazanmış vaziyette. senin de dediğin gibi ingilizcenin dünyanın tek dili olması kaçınılmaz son
niye böyle diyorum yazayım da çevremde gördüğüm ortalamanın çok az üzerindeki aileler çocuklarını daha anasınıfından özel okullara göndermiş gönderiyor. bilin bakalım bu okulların vaat ettiği en büyük şey ney? ingilizce öğretme. evet küçük çocuklar yaşına göre şakır şakır ingilizce konuşup anlıyor bunlar ilerde büyüdüğünde geriye kalanları da kendine çevirecek. bu dediğim dil özürlüsü türkiyede oluyor dünyanın geri kalanından geri olduğumuz vaziyet bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 24 Kasım 2024; 20:38:25 >
-
Türkiye'nin büyük çoğunluğu müslüman dini vecibeleri yerine getiren var getirmeyen var orası ayrı. İslam'a göre Allah'a kalben inanmak ve müslümanım demek kişinin müslümanlığı için yeterli. İbadetlerin yapılmaması müslüman olmaya engel değil ama o kişi yapmadığı için sorumlu tutulacak bu da ayrı mesele. Ülkemizde inanmayanlar olsa da müslümanlar tarafından dini değerler gözetiliyor. Amerika'da müslüman nüfus Hristiyanlık Yahudilik ve inançsızlığa göre daha az ve İslam düşmanlığı var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkçe olacak değil herhalde, elbette ingilizce olacak. Mihver devletleri savaşı kazansaydı, Almanca olurdu ve çok daha farklı bir dünyaya gelirdik. Fakat Türkçe olmaz. Çünkü Türkler, hiçbir zaman böyle bir güce ve yetkinliğe sahip olmadılar. Osmanlı döneminde bile Kuzey Avrupa ve hatta güneyde Italya bile ele geçirilemedi. Kaldı ki dünya hakimiyeti... Yani orjinal Osmanlının bile yapamadığını, Türkiye yapacak değil herhalde.. ABD, doğru düzgün hiçbir yeri bile işgal etmeden, sadece gücünü göstererek, kültürünü ve yönetimini dayattı.. Tüm dünyada ABD dili ve kültürü geçerli..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Kasım 2024; 20:43:45 > -
kişileri demiyorum devlet kurumu için karşılaştır diyorum. hangi devlet islami hangi devlet adaletli hangi devlet vatandaşına eşit davranıyor hangi devlette islami ilkeler daha önde. vs vs
-
Ben bunu dayatma olarak görmüyorum. Adamlar sinema filmi çekiyor mis gibi dizi çekiyor mis gibi oyun yapıyor mis gibi şarkılar klipler vs vs ortaya koydukları bir medeniyet var. bilim teknolojiye zaten girmiyorum. o halde tabi ki aklı başında olan biri böyle bir fırsatı kaçırmak istemez ve bu külütre entegre olmayı hatta bu kültür altında asimile olmayı gönülden kabul eder. doğanın kanunu bu güçlü olan zayıfı ezer.
-
Tamam, ama savaştan galip çıkmasaydı sana o filmi gösterecek gücü de olmayacaktı. Sen o filmi, onlar savaştan galip çıktıkları için izleyebiliyorsun. Ayrıca teknoloji Almanlarda da vardı yani elektronik şeklinde olmasa bile ağır sanayi şeklinde... Savaştan sonra daha ileri teknolojileri de muhtemelen geliştirirlerdi. Yani esasen, transistörün icadı bile bir şekilde Almanlara dayanıyor. Yirminci yüzyılın başlarında, kuantum teorisi, yarı iletkenlerin özellikleri ve elektriksel iletkenlik konularında Almanlar çok çalışma yapmışlardı. Tabii şimdiki teknoloji nasıl olurdu, bunun üzerine spekülasyon yapamayız ama senin ABD teknolojilerinin çoğu Almanlardan araklanmış şeyler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Kasım 2024; 21:11:27 > -
Doğru böyle bakıyorsak doğru. hatta herkes der ki amerika almanyayı kontrol ediyor falan bana kalsa amerikanın çekirdeği kontrol eden gücü almanlardır.
-
Almanlarin simdiki ABD uzerinde bir etkisi ve yetkisi yok. Kontrol buyuk oranda yahudi zenginlerde. Almanlarin rolu, teknolojilerini araklattirdilar ve aptalca seyler yaparak, gucu tamamen kaybettiler. ABD sinsi bir ulke, silah, top, tufekle ele gecirmek yerine, kultur ihrac ederek ve dayatarak ele geciriyor. Saldirdigi ufak capli birkac ulke oldu ama gozune kestirmezse kesinlikle saldirmiyor sovyetleri bile parcalayip simdiki Rusya haline donusturen, cinlileri kapitalist yapan bile bu ulke..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Kasım 2024; 21:16:53 >
Bazen guzel diziler falan oldugunda anneme seyrettiriyorum, oturup onunla seyrettigim de oluyor. Ortada çok aci bir gerçek var:
Herhangi bir qkiş saglayicisinda seyrettiginiz dizinin altyazisi veya dublaji o kadar kotu, eksik hatta yanlis çevrilmis oluyor ki dil bilmeyen insanlar aslinda dizi de seyredemiyor. Ana olayi kavrayabiliyorlar fakat ayrintilari kavrayamiyorlar çünkü bedavadan biraz pahaliya yaptirilmis çeviriler rezalet otesi. Hanimin çiftligi, zerdali, asmalı konak falan seyretmekten başka bir çaresi bile yok dil bilmeyen adamın.
Bu dünya artık İngilizce bilmeyen insanların yaşayabileceği bir yer değil, ancak hayatta kalabileceği bir yer. Milliyetçi fantezileriyle kahvehanede arkadaşlarıyla pişti oynamaktan başka bir çaresi kalmadı monolingual kitlenin. Açı gerçek bu.
Bu insanlar milliyetçiliğin bile dil bilen insanlar tarafından yapılacağını kavrayamıyor mesela. O adam tek değil, onun gibi onmilyonlarca insan var dil bilmediği için nelerden eksik kaldığını bile kavrayamayan. Nasıl kavrayacaklar ki? Balık suda yaşadığını biliyor mu?
Amerikan, Avrupa özentilerini sevmem ama dünyada baskın olan ortak bir dil olmalı. Maalesef bu günümüzde İngilizce olduğu için İngilizce nin kullanılmasını tuhaf karşılamıyorum. Evrensel dil ugandaca olsaydı, onu savunurdum. Her milletten insanın ortak bir dili olmalı. Hatta bana göre tüm dünya tek dil konuşsa çok daha güzel olur.
Ingilizce bilenler, ecnebilere propaganda mı yapacaklar hocam? Ecnebiler ile Türkiye ve Türk sohbetlerine girmenizi tavsiye etmem 5 dakika sonra bitik vaziyette çıkarsınız. En iyi ihtimal sadece alay ederler, kötü ihtimal yani Türk lafı duyunca cin çarpmış moduna girenler var onlarla tartışırsanız travma yaşarsınız..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Kasım 2024; 17:20:29 > -
?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X