Şimdi Ara

What is next?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

What is next?

• Bunu sadece vura için demiyorum. Dünyanın her yerinde aynıdır da. Bir üretim yapıyorsun ama sunumun İngilizce. Bir durup düşün bakalım oyun sahası oyunun dili oyunun kuralları her şey belli zaten. Rusyasi Çini Türkiyesi İranı Hindistanı hepsi piyon.
    Egemen güç eze eze Amerika.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu büyük heves ve haz ile söyleyerek nasıl ezildiğini belli ediyorsun :)

Evet her dönem hakim bir güç oluyor olacaktır. Nasıl doların hakimiyeti bitecekse bu yabancı dil hakimiyeti de bitecek yapay zekalar ile anlık çeviriciler ile buna da gerek kalmayacak.

Ama senin ve senin gibilerin batı hayranlığı ve sevdası eze eze devam edecek gibi gözüküyor :) feeleaks olarak

Haa aslında başlığı Türkçe yapayım diye düşündüm ama onlar onu tercih etmiş ise benim değiştirmemin bir anlamı yok dedim.

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Dil tek etken degil. Yapay zeka diyorsun orada senin dilini İngilizce'ye çevirecek ki sen anlaşma yapabilir ol diye. Dil kültürün bir parçasıdır. Egemen kültür de amerikan kültürü. Önce bunu bir kabul et sonra oynamaya devam et sana müsaade edilen çerçevede. Yoksa topun bahçeye düşünce ağlar durursun nerde benim topum diye.

Ben hevesle yazmadim ama sen hevesle İngilizce başlık açmışsın bence bunu bir sorgula. Onlar dediğin kim acaba hahaha zaten kabul edişin tezahuru bu dil olayı.

He doların hakimiyeti bitecek size kim anlatıyor bu Masalları 3 5 şarlatan çıkıyor dolar 2023de bitecek 2024 de bitecek zart zurt bir şeyler sıkıyor siz de alıyorsunuz. Dolar biter Molar gelir yine bir şey değişmez. Maraba marabadir ağa agadir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2262441B1 -- 23 Kasım 2024; 13:50:5 >
  • sen kabullenişin eserisin. Evet etken evet kültür empozesi var ama bunu kabul edip etmemek insanın kendi elinde sen kabulleniş sergiliyorsun sana ne yapılırsa razı oluyorsun. Ben olmuyorum olmamak için çaba gösteriyorum aramızdaki fark bu

Evet maalesef kale grubu ingilizce yayınladığı için yayınladım Türkçesini yazayım dedim ama onlar bu hassasiyeti göstermemiş ben niye değiştireyim dedim.

Sen maraba olmaya razı isen sana ağa olan çok olur :) her şeyin bir başlangıcı yükselişi çöküşü vardır. bu abd içinde böyle ingilizce içinde böyle başka şeyler için de böyle, ama sen ve senin gibi marabalar devam edersiniz çünkü marabalığa razı olmuşsunuz.

Neyse ingilizce gider mingilizce gelir sen ona yalanır onu savunursun. Dolar gider molar gelir sen ona yalanır onu savunursun senin için değişen birşey olmaz :)

yok yok yok senin bu sözlerin 100 senelik hatta daha öncesinin hikayesi. doğru bir şey batarsa yerine başka şey doğar bu hayatın kaçınılmaz bir gerçeği. nasıl ki su boşluk bulunca kayıyorsa güç de boşluk bulunca kaymaya meyillidir. fakat senin ile benim aramdaki fark benim bu azametli güce tabi olmam senin de bu azamete isyan etmen değil. kesinlikle bu değil. çok hoşuna gidecek bir şey diyeyim. seninle benim aramdaki fark senin köle olmadığını düşünmen benim ise köle olduğumu bilmem. yani kabullenmekle ilgili değil sadece bilinç ile alakalı.

şöyle bir şey daha var sana bana dünyaya empoze edilen yada empoze ettirilmiş bir şey yok. ben de sen de bizim toplumda başka toplumda rıza ile razı olarak bunu alıyoruz. böyle iken senin gibi birinin çıkıp "ama ben bunu kabul etmiyorum ki" demesi komik. ben maraba olmaya razı değilim maraba olduğumu biliyorum ama sen maraba olduğun halde kendini ağa sanıyorsun. Kale grubu türkçesini yazmaz çünkü içinde bulunduğu oyunu rolleri yaptığı işleri amaçları bilir ancak senin gibi romantıkler bunun üzerinden hikaye yazar.

tarihin her evresinde böyle olmuştur. egemen topluluklar ufak tefek ayrıntılarla ilgilenmezler ancak geriye kalan ezilmiş sınıf en ufak ayrıntıdan bir kahramanlık yaratır ki bu da insani bir şeydir (ha burada kastettiğim üretilen ürünün ufak olması, ayrıntı olması falan değil herhangi bir üretimden senin gibilerin zafer nidaları atması)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2262441B1 -- 23 Kasım 2024; 16:25:6 >

• Ben maraba olmadım kabul etmiyorum. Haa sen kabul edip öyle yaşayıp öyle ölmek istiyorsan o senin tercihin. Ama herkesi kendin gib sanma akılsızlığına girmen oda senin sorunun. Ben kendimin ne olduğumu ne olmadığımı çok iyi biliyorum. Yaşadığın süre içinde abd batı senin tabirin ile ağalığı bittiğinde çin ağalığı başlarsa çinin marabası olurum diyorsun yani :) senin gibi marabaya ağa mı yok. Ama ben bu ölümlü dünyada ne olup olmayacağımı çok iyi biliyorum sana marabalıkta başarılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    That's You PS4
    8 yıl önce açıldı
    Its not in anything you say
    3 hafta önce açıldı
    As the way how she said
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Başarı dileklerin için teşekkürler fakat dikkatimi şu çekti ve neden haklı olduğumu bir kez daha gördüm.

Forum fotoğrafında israil terörist yazıyor. Ne için? Malum olaylar. 1,5 milyar müslüman 10 milyon israilliye karşı bir şey yapamıyorsunuz. sen kendini benim gibi olmayan bilinçli akıllı bir yaşam formu olarak görsen de senin sınırlarını çizenler benim ağalarım!!! (ironi) anca bu forum köşelerinde instagramda twitterda vicdani rahatlama yaşabiliyorsunuz o da ağalarım (!!!! ironi) izni kadar.

hadi sana da marabalıkta başarılar, pardon kendini ağa sanan marabalıkta

• Evet senin gibi ağa düşkünü maraba olmayı tercih eden milyonlarca insan görüünmlü mahlukat var. Ama işte dünyada maraba olmayıp zalimliğe güce demiyorum bak zalimliğe baş kaldırıp o ağaları yıkan insanlarda var yoksa o geçmişte yıkılmaz denen imparatorluklar yıkılmazdı.

O bebek katili soykırımcı katliamcı işgalci tecavüzcü terörist israil 10 milyonluk ile kalsaydı orada esamesi okunmazdı. Onun orada durmasını isteyen başta abd batı ülkeleri o katliamları yapan ağa baban, şuan belki o ülkeleri yok edip insanları katletmesine sırf Müslümanlar diye seviniyor yada sesini çıkartmıyorsundur. Ama bir gün gelirde o ağa diye yalandıkların senin yada sevdiklerini yok ettiğinde yada etmeye çalıştığında da ağam diye yalvarır durursun.

Ben kendimi ağa sanmıyorum olmak istemiyorum da ama ben kendime ağa da aramıyorum ağam olsun da yalanayım demiyorum aramızdaki fark bu sen güce tapan bir ağa seversin :) bunun adı bugün abd yarın çin başka gün başka biri olur senin gibiler illa yalanacak bir ağa bulurlar sorun değil.

Hadi sana marabalık hayatında başarılar.

• Engellemiş :)

starbaks bas, kokakola dök, börgırkingi boykot et ama israil ile ticareti kesme. soran olursa arkasında amerika var. peki ya israilin önünde kim var.

Kardeş İngilizce artik ortak dil. Bilmediğin zaman resmen dunyadan haberin olmuyor, bunu zerre abartmadan söylüyorum ekrafimdaki dil bilmeyen insanlarin hiçbir seyden haberi yok.

Hakim kültür Amerikan hakim dil İngilizce. Maalesef durum bu. Kendi kendine direnen insanlar dunyadan kopuk takiliyorlar koselerinde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu yaşacağın kısacık ömürde dünyalığa bel bağlamışsın o hayranlık duyduğun özendiğin amerikanın ahirette hiçbir önemi yok yok olup gidecek. Bu tür gelip geçici şeylere özenip bağlanma ebedi hayat için çalış

• izayoi kullanıcısına yanıt

Şu sözünde yüzlerce çelişki var ama yazmayacağım o yüzden sadece şunu yazacağım hepsine bedel:

Parasında Allaha iman ediyoruz yazan tek devlet amerika.

• Kur'an'ı okumadan bilip bilmeden yorum yapıyorsun. Amerika'da çoğunluğu oluşturan din Hristiyanlıktır. Kur'an'da iman edip müslüman olmayanların cehenneme gideceği ayetlerde bildiriliyor. İslam geldikten sonra diğer semavi dinlerin hükmü ortadan kalktı. Yani yahudilik ve hristiyanlık geçersiz İslam'a inanmayan cehenneme girecek. Sana göre parada Tanrıya iman ediyoruz yazmaları müslüman oldukları anlamına mı gelir neden saçma fikirler ortaya atıyorsun.

Alıntı

metni:
    Hristiyanlık %70’lik bir oranla ABD’de en fazla temsil edilen dindir. Tanrı’ya inanırlar. Tanrı, ilk insan Adem’i ve bütün kainatı yaratmıştır. Ayrıca; Tanrı`ın kendinden bir parça olarak İsa’yı gönderdiğine, İsa’nın Tanrı`nın oğlu olduğuna ve Ruhul Kuds`ün ona ruh üflediğine inanırlar.Toplam nüfusun %46.5`i Protestant, %25`i Katolik, %2`si Mormon`dur. Evancelist, Yehova Şahitleri ve Üniteryanizm ise çok az oranlarla temsil edilir.

• izayoi kullanıcısına yanıt

Din tartışmasına girmek istemiyorum sadece senin mantığının hatasını sana göstermek istedim ama ısrar ediyorsun. Çok Müslümansin amerikayı beğenmiyorsun ya hadi ben de söyle yazayım Türkiye İslama göre amerikadan farklı mı hadi bakalım bunu düşün. Ama cevap yazma yoksa üzüleceğin şeyler duymaya devam edersin.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

ortak değil etkin dil, ben buna itiraz etmiyorum ama geçmişe oran ile etkisini azaltan bir dil ve daha da azalacak. Sonuçta çeviriciler hem yazılı hem sözlü anlık oluyor artık yani gereksinimi azalıyor daha da azalacak benim söylediğim bu

• İngilizce İngiltere'nin dilidir zaten isminde var. Amerikayi çok büyütmeyin ülkenin yarısı İspanyolca konuşuyor eğer marifet Amerika'da olsa İspanyolca da büyük olurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir mantık hatası yok dini bilgin zayıf olduğu için sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Onlar şahsi yorum değil Allah'ın emri Kur'an'da açıkça yazıyor ayetleri reddediyorsun sırf Amerika hayranlığından dolayı onlar haşa İslam'a inanıyor diye tutarsız ve sağlıksız bir iddia ortaya atıyorsun. Allah sana hidayet versin.

Konuyu çok yanlis anliyorsun. Çeviriye ihtiyaci olan insan sayisi giderek azaliyor. Youtube çocukları senden benden farkli olarak ingilizcenin mecburi olduğu bir dunyaya doguyor.

Makine çevirisinin kolaylasmasi ve iyilesmesi teknolojinin gelismesinin bir sonucu, ama ayni gelismeler insanlari ortak bir dil kullanmaya da itiyor. Onumuzdeki on sene icerisinde dogan cocuklarin yarisinin konusamasa bile İngilizce anlayabilecegini dusunuyorum ben. Giderek artacak bu, her seyin dili İngilizce çünkü. Ben konferans tercumaniyim, anadili ingilizce olmayan musteri olduğu zaman geliyor İngilizce konusuyor ben onu ingilizceden çeviriyorum. Neden? Çünkü ingilizce kuresel ortak dil.

Degisime engel olamazsiniz kardeş...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Ben etkisi olmadığını öğrenilmemesi gerektiğini falan söylemiyorum. ama etkisinin geçmişe nazaran daha az olduğunu düşünüyorum.

küresel düşünce azalıyor ulusallık daha etkin hale geliyor. O yüzden herkes kendi diline ağırlık verecek tabi ki bunun kısa vadede gerçekleşeceğini düşünmüyorum ama bu olacak. Hele ki teknoloji ile ortak dil gereksiniminin azalacağını düşünürsek bunun daha da hızlanabileceğini düşünüyorum. Eskisi kadar etkin olan ingilizcenin bu şekilde etkisini kaybedeceğini düşünüyorum bu benim düşüncem.

Ayrıca dediğiniz gibi değişime yada gelişime engel olamazsınız. Buda benim dediğimi ispatlıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.