Şimdi Ara

What Remains of Edith Finch Çevirisi Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu oyun birçok kişi ve kurum tarafından olumlu yorum aldı. Bende bu oyunu herkes oynamalı diye düşündüm.Türkçeleştirmek için biraz incelemek istedim oyunu. Ama .pak dosyası olduğu halde Pak Explorer ve mevcut scriptler ile denediğim halde olmadı. Scriptten anlayan yada nasıl açabileceğimi söyleyebilecek olan var mı acaba?

• Yanıt değil ama en kötü ihtimalle açamaman halinde; tahminim kadarıyla bir alternatif önerebilirim:

Oyunun geliştiricisine çeviri talebini yollayıp şifrelenmemiş metin-diyalog dosyasını talep et. Tabii oyun geliştiricisi -birbirini tanımayan herhangi iki insanın arasında da yaşanacağı gibi- iyi niyetten önce bir art niyet arayacağı için muhtemelen ya cevap vermeyecek ya da olumsuz bir yanıt verecek. Ben o muhteşem senaryoyu yazsaydım ya da çorbasında tuzum olsaydı ben de onu çocuğum gibi korur saklardım muhtemelen.

İyi niyet göstergesi olarak da kendi çevirini talebinle birlikte yolla. Ne kadar bir çeviri gerekir hiç fikrim yok. Lakin oyun kısa olduğu için umarım çok olmaz.

İlk sütun ingilizce ikinci sütun türkçe olacak şekilde bir excel dosyasında ingilizceye karşılık gelen türkçe çeviriye başla. İngilizce hepsini yazmak yerine ilk bir kaç kelimeyi yazsan, geliştiricilerin kullanabilmesi için yeterli anlaşılabilirlikte olur sanıyorum.

Bir iki mobil uygulama çevirisinden edindiğim deneyimler üzerine şunu önerebilirim: Aynı satırdaki iki hücre arasında çok fazla karakter sayısı farkı varsa bu farkı mümkün olduğunca azaltabilen bir çeviri yap. Sebebi de ekranda geliştiricinin ona ayırdığı yeri aşmamasını sağlamak ve böylece kullanıcının okuyup anlayabilmesi. Sanırım ona ayrılan yeri çeviri için yeniden büyütmek programcılar için vakit alan bir iş. Geliştirici font büyüklüğü üzerinde oynamalarla %10 belki %20'lik farkları yerleştirebilir ama sanırım daha fazlası sorun olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.