|
WhatsApp açıkladı: Yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılara ne olacak? (3. sayfa)
-
-
Ee rekabet kurumu kararı havada kaldı yani öyle mi?
-
Cupertinolu dev gibi beyinsiz yazılar devam ediyor. Mesaj okuyamayacak ve gönderemeyeceksiniz ne ya? Ulan kullanamayacaksınız de bitsin -
quote:
Orijinalden alıntı: mert1907
Burda bence devlet gerekeni yapmalı ve insanlara dayatılan bu sözleşmeden dolayı vatandaşlarını koruyacak adımları atarak komple erişime kapatmalı uygulamayı.O zaman da forum da ki bazı başlıklar gözüm de canlanıyor. Muz cumhuriyeti wp yi yasakladı, artık uygulamalarimiza da karışıyorlar, yeter artık wp den uzak durun, ak portal kullanıma açılacak imiş, wp nin yeni politikasını bahane ederek çipli uygulama ya zorunlu kiliyorlar bizi, bu yapılanlar insan haklarına aykırıdır, özgürlüğümüz kısıtlanmaya başladı vs. Bu forumda bunun gibi yüzlerce başlık açılacağına adım eminim. En iyisi kim ne halt yerse yesin. İsteyen kullanır isteyen kaldırır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aklımdakileri yazmışsın -
Adamlar marabalarını tanıyor, ondan bu kadar rahat ve ısrarcı davranıyor. Adam azıcık manevra yaptı herkes geri döndü. Tepkisiz toplum diye bas bas bağıranlar altı üstü basit bir hamleyi bile yapamıyor. İnşallah yanılıyorumdur.
-
Lunga vita Telegram !
-
ben onayladım kafam rahat
-
Yahu saçmalamayın. WhatsApp bir şirket. Kullanma zorunluluğunuz da yok. -
Tamam da devlet sen benim vatandaşımın bilgilerini üçüncü şahıslarla paylaşamazsın, diretirsen seni bloklarım diyebilir ve demeli de.
Vatandaşı korumak devletin görevi. Vatandaş bilinçsiz olabilir, devlet yine de korur. -
Gayet düzgün yazılmış bir cümle. Eğer kullanamayacaksınız yazılsaydı birçok insanın aklına "eski mesajlarıma ve fotoğraflarıma ne olacak?" sorusu gelirdi. Bu şekilde yazılarak eski mesajlarımıza bir şey olmayacağı açıklanmış oldu. Şahsen benim için WhatsApp ileitşim uygulamasına ek olarak metin tabalı şeyler için bulut depolama görevi de görüyor. Çok uzun zaman önce birine yazdığım bir bilgili aramaya yazarak kolaylıkla bulabiliyorum. Benim için mesajların silinmemesi bu sebepten önemli. Her şeyin altında bir art niyet aramayın ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 21 Şubat 2021; 14:22:19 >
-
Haklısınız. Konuya açıklık getireyim. Bu dediklerinizin bende farkındayım ama benim demek istediğim devlet eğer görevini yerine getirecekse amacına uygun getirsin. Bizi fişlemek yada kendisi gibi düşünmeyenleri engellemek için değil yani. Keyfi olarak yasaklamak başka birşey, eğer gerçekten vatandaşını düşünüyorsa Avrupada neden burda neden diye bunu sorgulasın.
-
Pratikte bazı şeyler öyle olmuyor. Bu tür şeylerde kitlesel hareketler önemli. Siz Windows kullanmayın Linux kullanın dediğiniz zaman olay başka yere gidiyor mesela. Ben kendi adıma Telegram'a geçtim, ha o çok mu güvenli bilinmez sonuçta internete çıkışı olan herşey biryerde güvensiz ama burda önemli olan şey bu şirketlerin insanları aptal yerine koymayacağını bilmesi.
Edit: İmlâ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 21 Şubat 2021; 14:34:21 > -
Whatsapp neden kapanıyor arkadaşım sen kullanmak istemiyorsan kullanma ama ben kullanmak istiyorum.
Devlet whatsappı neden kapatsın ben halimden memnunum.
Telegram kurdum 14 kişi eklemiş babamın öğrencisi lan ben hiç birini tanımıyorum telegram niye benim ismimle aratınca numaramı veriyor ?
Kişinin ismini soy ismini bilmen yeterli telegrama ismi ile kayıt olduysa hemen çıkıyor.
Mesela senin annenın adı ayşe olsun soy ismi etekçi annen kullanırsa bunu ben aratırsam anneni,kız kardeşini hepsini buluyorum. Senin aile üyelerinin isimlerini bilmem yeterli oluyor.
Whatsappda böyle bir şey yok. Numarasını bilmediğin birisine ulaşamazsın. Telegramda adamın ailesinin isimlerini biliyorsan ve telegrama kayıtlı ise ebesine kadar ulaşabiliyorsun.
Benim eşim telegrama kayıtlı diyelim benı tanıyan ve eşimin adını bilen herkes eşimin numarasını da görecek ne anladım lan ben bu işten ? çalıştığım firmadaki adam neden isterse eşimin adını görebiliyor ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 21 Şubat 2021; 15:10:21 >
-
Lan dana!!!
Yorumu İyi oku bakalım, ben kapatılsın diye birşey yazmışmıyım.
Senin gibi aptallar böyle uygulamaların kölesi olmasa avukatlığını yapmasa bu uygulamalar insanlara bazı şeyleri zorla dayatamazlar zaten.
Kaldıki ben telegram felan değil yerli malı BİP kullanıyorum.
tüm tanıdıklarıma mesaj attım işi olan oradan yazsın yazmayanda paşa gönlü bilir
Ama bundan sonra asla watsap felan kullanmam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeref60 -- 21 Şubat 2021; 16:33:47 > -
Insanları aptal yerine koymuyor ki. Pek çok aplikasyonun gizlice yaptığını açık açık sana söylüyor. Bu haliyle ister kullan ister kullanma diyor. -
Ben zaten hepsi sütten çıkmış ak kaşık demiyorum ama şu an gündemde olduğu için WhatsApp'ı konuşuyoruz.
-
Nasıl olsa önceden verilerimizi alıyorlardı diyip WhatsApp'ı silenlere laf atan bir kesim var. Size biraz absürt bir örnek vericem. Diyelim ki otobüstesiniz. Sizi taciz eden biri var ve bunu hissediyorsunuz. Size devam edeyim mi diye soruyor nasıl bir cevap verirsiniz? Ya hayır diyip otobüsten kovarsınız ya da evet diyip sizi taciz etmeye devam eder. Evet diyebiliyorsaniz tebrikler kullanmaya devam edebilirsiniz. Burada da kısmen bu durum mevcut. Verdiğim örnekteki siz, aslında sizin verileriniz. Taciz eden de WhatsApp. Lütfen bu konuya duyarsız kalmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X