Şimdi Ara

WhatsApp dişini gösterdi: Veriler Facebook’a gönderilecek (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
4
Favori
47.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
236 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ctauren

Siz bireysel olarak değersiz olabilirsiniz, ya da öyle hissediyor olabilirsiniz.

Asıl düşünülmesi gereken konu burada toplumsal yönlenme.

Yoksa sen süpürge almışsın almamışsın o kadar önemli değil, demokrasi ve özgürlük diye toplumlara yutturulan serbest seçim yaptıklarını düşündürten sistem komple bir yalan. İkili sistem ve iki rakibinde bok çukuru olması sanırım her ülkede var.

Alıntıları Göster

Tamam hocam ama bu dediklerinin herkes farkinda, yeni bir sey yok ki ortada

• Tartışma konusu da açılmıştı şartları kabul etmeyen uygulamayı kullanamıyor, koşulsuz herkes kabul edecek.
    En başından beri bizdeki verilerden kazanıyorlar zaten.
  • Neden kimse bip i alternatif olarak görmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişi çürüsün.
  • Şu an için en mantıklı seçenek signal

• Yaz aylarinda instagram hesabimi silmistim, ne zamandir ogrenmeye calistigim bilgisayar aglari uzerine biraz biraz kendimi gelistirdikce linuxle tanisip hasir nesir olmaya basladim, telefonumda google uygulamalarindan kurtulmak icin de cozumler aradigim oldu, dun bu haberle birlikte once facebook ve whatsapp hesaplarimi sonra da windows isletim sistemimi sildim, simdilik telegram, signal ve ubuntudayim, kendimi gelistirip belki blockchain teknolojisine belki de yazilim network alanlarina yogunlasip uzmanlasmayi istiyorum.

Herseyde bi hayir var dedikleri belki de budur.

• saveyourself S kullanıcısına yanıt

Fikrinizi değiştirir mi bilemem. Ama aklınızdaki sorulara yanıt olabileceğini düşündüğüm bir belgesel önerebilirim.

Terms and Conditions May Apply (2013) - IMDb

• tolgabjk T kullanıcısına yanıt

@tolgabjk En basit şekilde anlatacak olursak bu gibi sistemler işinizi bozmayacak gereksiz adresleri engelliyor. Reklam amaçlı, takip amaçlı, hatta adware, malware, vs. tarzı adresleri. Siz bir siteye/servise bağlandığınızda hatta bağlanmasanız bile TV box gibi cihazlar sürekli karşı sunuculara bilgi gönderiyor, iletişim halinde oluyor.

Normal bir kullanıcı google.com'a girdiğinde arka planda bağlandığı adresleri bilmez, düşünmez. Bunu çeşitli araçlarla çok basit şekilde görebiliyorsunuz. Aşağıya bir örnek ekledim.

WhatsApp dişini gösterdi: Veriler Facebook’a gönderilecek

Mesela yukarıdaki kırmızıyla işaretlenmiş yani bloklanmış adres google'ın reklam adreslerinden bir tanesi. Bunu pi-hole, adguard home veya hazır olan hizmetlerden nextdns, adguard dns, vs. ile de bloklayabiliyorsunuz. Filtreler sayesinde otomatik gerçekleşiyor, işte o pi-hole gibi araçlar bu işe yarıyorlar. Yani Netflix'in açılmaması söz konusu değil, sadece gereksiz reklam/takipçi adreslerini blokluyor.

• Teşekkür ederim hocam gayet açıklayıcı oldu mevzuyu anladım 🙏😊
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatmucu

Yaz aylarinda instagram hesabimi silmistim, ne zamandir ogrenmeye calistigim bilgisayar aglari uzerine biraz biraz kendimi gelistirdikce linuxle tanisip hasir nesir olmaya basladim, telefonumda google uygulamalarindan kurtulmak icin de cozumler aradigim oldu, dun bu haberle birlikte once facebook ve whatsapp hesaplarimi sonra da windows isletim sistemimi sildim, simdilik telegram, signal ve ubuntudayim, kendimi gelistirip belki blockchain teknolojisine belki de yazilim network alanlarina yogunlasip uzmanlasmayi istiyorum.

Herseyde bi hayir var dedikleri belki de budur.

Google'sız bir Android'de isterseniz LineageOS kurabilirsiniz. Ardından Open Gapps'ın sadece Pico paketini kurarsanız sadece Google Play'i kullanıp diğer Google uygulamalarından da kurtulabilirsiniz. Open Gapps'da kurmazsanız tamamen Google'sız yolunuza devam edebilirsiniz. Linux tarafında da Ubuntu başlangıç için iyidir, kendinizi biraz geliştirdikten sonra Arch tabanlı kolay kurulan bir dağıtım (distro) deneyebilirsiniz. Arch tabanlı yerli bir dağıtım ararsanız Archman'ı tavsiye ederim. Arch için AUR depolarını keşif ettikten sonra bu dünyadan kopabileceğinizi sanmıyorum. :)

Çok uzun süredir hayatımda Windows yok, bugüne kadarda Windows'u neredeyse hiç aramadım. Google teknolojilerinden de mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Sosyal medya ise hiç yok, bir Whatsapp vardı, ondan da ne zamandır kurtulmaya çalışıyordum, Whatsapp'ın bu kararı da süreci hızlandırdı. Her şerde bir hayır vardır.

• saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Kullanım alışkanlıklarından, kişisel profiliniz oluşturuluyor. Neye zaafınız var, ne dikkatinizi çekiyor, ne süre inceliyorsunuz vs.
    Daha sonra haberler ve gündem buna göre yerleştirilebiliyor, size yeni bir dünya görüşü bile sunabilirler.
    Reklam alarak sadece cukkaya bakıyorlar.
  • artemisbd kullanıcısına yanıt
    elon musk, signal'i tavsiye ediyor. tamamen ücretsiz, reklamsız ve şifrelemesi en güvenli sistem! açık kaynak kodlu.....

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.