Şimdi Ara

WhatsApp dişini gösterdi: Veriler Facebook’a gönderilecek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
4
Favori
47.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
236 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: interwap

Alıntıları Göster

Hocam buraya göre benim anladığım hiçbiri güvenli değil. Yine de kullanılabilir yeterli güvenlikli uygulamalar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten topluyorlarmış falan filan. lan hırsızlık da yapılıyor ama sen kendin tamam gel gir al ne istersen demiyorsun! yani umarım demiyorsundur.

bir toplumun tüm bilgileri elde edilerek birçok konuda analiz sonrası toplumu yönlendirmek mümkün. alışveriş, siyasi, ahlaki vb. birçok alan var aklınıza ne geliyorsa. Devlet yetkililerin kesinlikle kullanımı durdurması gerekir. facebook varsa onu da silmeleri şart. toplum olarak lan önceden de yapıyorlardı ne olacak gevşekliğinden sıyrılmamız gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Hocam benim anlamadigim neden bu kadar problem yaratiyor bu konu?

Facebook'ta instada birsey almazsin reklamlara tiklamazsin olur biter. Ben 10 senedir fb kullaniyorum 1 kere bile reklamlara tiklayip birsey almisligim yoktur. Adam bu kadar ucretsiz hizmet sunuyor tabiki biryerden para kazanicak. Bizim milletimiz hem butun imkanlari kullanip hem de 5 kurus vermemenin pesinde oldugu icin zaten ulkede boyle teknolojiler gelismiyor.

Ben wp kullanmicam diyen arkadaslar kendini amerikan baskani falan saniyor herhalde, 100 milyar dolarlik sirket sizin g*tu boktu wp grubunuzdaki kedi paylasimlariniza kalmadi merak etmeyin

Alıntıları Göster

Siz bireysel olarak değersiz olabilirsiniz, ya da öyle hissediyor olabilirsiniz.

Asıl düşünülmesi gereken konu burada toplumsal yönlenme.

Yoksa sen süpürge almışsın almamışsın o kadar önemli değil, demokrasi ve özgürlük diye toplumlara yutturulan serbest seçim yaptıklarını düşündürten sistem komple bir yalan. İkili sistem ve iki rakibinde bok çukuru olması sanırım her ülkede var.

• blackprague kullanıcısına yanıt

olur uygulama izinlerine bak istersen. whatsapp basılı tut. uygulama bilgisine gir. izinlere tıkla. galeri, konum, rehber, depolama, mikrofon vs birçok seye erişebiliyor.

• Bu vesile ile uzun dönemdir aklımda olan bir işi de hayata geçirmeye başladım. XMPP protokolü, Ejabberd sunucusu, openPGP standartı, Conversation uygulamasının açık kaynaklı kodlarından forklanmış bir uygulama ile Opencode IM uygulamasını hayata geçirmeye başladım. Aile içi, yakın arkadaş ve akraba ile iletişimi fonksiyonel kullanım başladıktan sonra buradan yapacağım. Sunucuda bana ait olacağından o girdi, o çaldı, o kopyaladı derdi olmayacak. En güvenlisi, en güzeli sanıyorum bu şekilde olacak.

WhatsApp dişini gösterdi: Veriler Facebook’a gönderilecek

• Nude atan kızların gözü yaşlı WhatsApp dişini gösterdi: Veriler Facebook’a gönderilecek 

• Ben sildim telegrama geçtim ayrıca bunu ab ülkelerine değil de Türkiye ye yapmaları ayrı bi skandal
  • Sanki yoktu :)

Hem senin benim bilgimi alıp napacaklar :)

• Senin benim bilgilerimi ne yapacaklar diyenlere ayar oluyorum. Yazdığınız her şeyin size anında başka bir yerde reklam olarak dönmesi, fotoğraflarınıza ve konumunuza kadar depolanmasını nasıl hoş karşılıyorsunuz? Geçiş çok zor evet, benim için de çok zor çünkü çok grup ve birçok konuşma, fotoğraf var. Ailemi ve arkadaşlarımı geçirmeyi başardım sayılır, yedek aldıktan sonra ben de siliyorum whatsapp'ı telegrama geçiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

Hocam buraya göre benim anladığım hiçbiri güvenli değil. Yine de kullanılabilir yeterli güvenlikli uygulamalar var.

Alıntıları Göster

Tabloya göre Signal, Threema, Wire, Wickr ve Riot (Element olmuş adı) ilk 5'te görüyorum. Tabi bunlar dışında da uygulamalar mutlaka vardır.

Ara ara deniyorum. Bazı uygulamalar kriterlerinizi ne kadar karılıyor denemeniz gerekebilir.

Daha önce bir kaç kez Signal denemiştim. Kullanım olarak bir kaç konuda bende hayal kırıklığı yaratmıştı. Tekrar yükledim ve bunları çözdüklerini gördüm (Yada o zaman bende çalışmadılar).

Yanlış hatırlamıyorsam Signal'in özelliği olması lazım : Video ve/veya sesli arama da aradan seunucuyu çıkarıp direk karşılıklı veri aktarımı yapabiliyor. Böylece "sunucu beni izliyor" derdi olmuyor.

Threema ücretli ama fiyat makul görünüyor.

Riot'u göremedim, isim mi değiştirdi acaba. Evet, Element olmuş.

• Nokia'nın, Whatsapp'ı Facebook'a sattığı güne lanet olsun.

• Veriler çok kapsamlı, whatsaptan paylaşırken dikkatli olmak lazım, reklamı da olsa her türlü veriyi toplamaya uygulama tercih edilir.
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Bu mesaj bizim birbirimize cevap verdiğimiz chain içerisinde bir mesaj mı? Bu nasıl ziyanlıktır bir de akılsız falan diyor şaka gibi karakter
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderux

Bu vesile ile uzun dönemdir aklımda olan bir işi de hayata geçirmeye başladım. XMPP protokolü, Ejabberd sunucusu, openPGP standartı, Conversation uygulamasının açık kaynaklı kodlarından forklanmış bir uygulama ile Opencode IM uygulamasını hayata geçirmeye başladım. Aile içi, yakın arkadaş ve akraba ile iletişimi fonksiyonel kullanım başladıktan sonra buradan yapacağım. Sunucuda bana ait olacağından o girdi, o çaldı, o kopyaladı derdi olmayacak. En güvenlisi, en güzeli sanıyorum bu şekilde olacak.

İsim Önemli:)

Bekliyoruz.

• 3-4 konuşuruz sonra herkes kullanmaya devam eder :)

• 435 4 kullanıcısına yanıt

kaybol.

• Facebookumu da silmek istiyorum sanırım artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak herkes,herşeyi paraya çevirme derdinde.

4-5sene önce trtden izlediğim bayern maçını şuan 6 aylığına 85 lira verdiğim s sport'tan izliyorum Bayernden daha kaliteli bişeyi önüme koyulmadıkça kimseye para yediremem.

• quote:

Orijinalden alıntı: hopali08

İsim Önemli:)

Bekliyoruz.

Alıntıları Göster

Bunu dışarıya açmayacağım çünkü kaldırabilecek bir sunucuya sahip değilim. Sunucu, yani mesajların, içeriklerin, videoların, seslerin, konuşmaların, dosyaların gidip geleceği sunucuda bana ait. Bunu sadece ailem, yakın eş dost ve akraba ile iletişim kurmak için hazırlıyorum. Bireysel olarak böyle bir bant genişliğini ve yüksek miktardaki veri trafiğini kaldırmama imkan yok.

• Ya arkadaşlar bir şey soracağım.
    Bu letgo gibi siteler neden telefon numaramızı gizliyor? Konuşma kendi uygulaması üzerinden gerçekleşsin diye mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.