|
Bildirim
Bu kafada olan bazı şirketler biliyorum. Ben ne dersem kullanıcı yapmak zorunda, kullanmak zorunda, biz en iyisini biliriz diye gezen şirketler. Nokia da böyle diyordu. Ben tekelim, seve seve bana geleceksiniz diyordu. Intel de yıllarca aynısını dedi. MS messenger'i kapatıp insanlara Skype kullanacaksınız dedi. İnsanların alışkanlıklarını değiştirebildiklerini gördük, yine değiştirebilirler. Nokia yerine Samsung kullanmak, Intel yerine AMD kullanmak, Skype yerine Whatsapp kullanmak insanların tercihiydi. Şimdi yine çok rahat değişebilir. Zikerberk fazla emin sanırım. Whatsapp ya da Facebook vazgeçilmeyecek kadar önemli şeyler değil. Günün sonunda SMS'in daha pratik olanları en nihayetinde.
|
Tekel olma diye bir sorun varya.. Facebook bunun zirvesinde şu an. Hiçbir sebep göstermeksizin "hesabınızı kapattık.. bunun geri dönüşü de yok" diyebilmenin rahatlığı buradan geliyor. Apple'ın IOS 14 ile getirdiği yeni güvenlik standartlarından en fazla rahatsız olanda kendisi yine. Niye? Çünkü reklam gelirleri azalacak. Kullanıcının gizliliği yada güvenliği zerre kadar umurlarında değil. Facebook, Instagram ve Whatsapp ile milyarlarca (pek dikkat çekmiyor sanki bazen, evet.. Milyarlarca!) kişinin bilgileri ile umarsız bir şekilde oynayabiliyor. Hesap soran da yok..
Bu whatsapp olayı'nın ciddi bir darbe vurmasını, alternatifleri ayağa kaldırmasını çok isterim. |
Whatsappın bu yaptığı bildiğin 28 şubat awk Whatsapp işlevleri tamamen bitecekse bunun hesabın kapanmasından ne farkı var ayrıca |
Telegram geçtik den sonra bu wd okadar çöp geliyor ki keşke zamanın da telegram dan haberim olsaydı geçseymişim dedim
|
Herhangi bir şeyin bana dayatılmasını hazmedemiyorum. Ya bu kurallara uyarsın ya da kapı orada dendiğinde refleks olarak orayı terketmek geliyor içimden.
Ben şanslı kullanıcılardanım iş yerim Whatsapp kullanmıyor bu nedenle bir bağım yok. Çözülmesi gereken sorun, iş yerlerinin de Whatsapp uygulamasından vazgeçmesi. Signal ve Telegram varken bence artık tarihin tozlu sayfalarına gömmek gerekiyor. Zaten yasaklardan nefes alamıyoruz bir de buna tahammül edemem. |
Whatsapp ta yapıp telegramda yapılmayan yok telegram iyidir.
|
Siler geçeriz.
|
Hay seninde wapısaranıda facebokunuda.
|
Bildiğim kadarıyla henüz her telefona gelmemiş , bana da gelmedi daha . |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcb1903 -- 15 Mayıs 2021; 19:38:1 > |
|
|
Whatsappın bu yaptığı bildiğin 28 şubat awk Whatsapp işlevleri tamamen bitecekse bunun hesabın kapanmasından ne farkı var ayrıca |
|
|