Şimdi Ara

When/While ve was were hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu soru aklıma takıldı. Henüz When/While ve was/were'in cümleye kattığı anlamı tam olarak kavrayamadım. Şimdi şöyle bir cümle kurmak istiyorum diyelim.

'' Okuldayken arkadaşımla kavga ettim ve evime gittim.''

Cümle böyle mi olmalı yoksa şöyle mi?

''I fought my friend when I'm at school and I went to my home.''

yoksa şöyle mi?

'' I fought my friend when I was at school and I went to my home.''

Hangisi doğru? Am/Is/Are ile mi Was/Were ile mi?

Birde şöyle bir kullanım gördüm.
    ''I fought with my friend.''

Şimdi with ile kurarsak cümleyi onunla beraber mi kavga ettik anlamı çıkar yoksa onunla kavga ettik anlamı mı çıkar? Benim kurmak istediğim anlam arkadaşla beraber değil direk arkadaşla kavga etmek. with onunla beraber bir başkasıyla kavga ettik gibi anlam çıkarıyor gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 19 Nisan 2018; 2:18:53 >

• Okulda olma durumu geçmişte olduğu için "was" olacak.
    "Home" çok yönlü bir kelime. Cümleye göre isim, sıfat, fiil veya zarf olabiliyor. Bu yüzden "Eve gittim." derken ne "to" ne de "my" demenize gerek var. Home'un zarf görevini kullanarak "I went home." demeniz yeterli.
    Arkadaşınızla beraber başka biriyle dövüştüğünüzü açıkça belirtmediğiniz sürece "fight with" yalnızca ikinizin kavga ettiğinizi belirtir. Ayrıca "fight with", bazen anlamı dövüşmekten tartışmaya çeker, biraz hafifletir, yaşanan olaya bağlı.

I fought my friend.: Arkadaşımla kavga ettim. (Dövüş)
    I fought with my friend.: Arkadaşımla tartıştım. (Epey hararetli bir tartışma.) veya Arkadaşımla kavga ettim. (Dövüş)
    I fought with my friend against Jack.: Arkadaşımla beraber Jack'le kavga ettik.

Toplayacak olursak cümleniz şöyle söylenebilir: "I fought my friend when I was at school and then I went home."

Ekstra bir şey ekleyeyim. Bu yazdığım cümle grameri doğru bir cümle, bu cümleyi söylediğinizde kimse size "Ne dedi bu?" diye bakmaz, lakin, konuşma İngilizcesi açısından bakılınca kulağa pek doğal gelen bir cümle değil. Anadili İngilizce olan birinden bu cümleyi çoğu zaman şöyle duyarsınız:

"I got into a fight with my friend. Punches were thrown."
    "I got into a fist fight with my friend..."
    "I got into a tussle with my friend..."

Ekstra #2: "to have a fight with someone" diye bir ifade vardır, bu da hararetli şekilde tartışmak anlamına gelir.

"I had a fight with my friend. I said some harsh stuff."
    "My wife and I had a fight. I regret the things I said."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miba54 -- 19 Nisan 2018; 5:23:1 >

• miba54 M kullanıcısına yanıt
    quote:

"Home" çok yönlü bir kelime. Cümleye göre isim, sıfat, fiil veya zarf olabiliyor.

home sıfat ve fiil mi ? iyi misin kardeş
  • durbakalımorada D kullanıcısına yanıt
    Örnek vereyim. Sıfat olarak kullanımı:

Chelsea will play a home game next week. : Chelsea haftaya kendi sahasında oynayacak.
    The player scored a home run. : Oyuncu home run sayısı yaptı.
    He only buys home products. : Sadece yerli ürünler satın alır.
    Home ownership numbers are dropping. : Ev sahipliği oranı azalıyor.
    I keep my home life out of my professinal life. : Aile hayatımı işimden ayrı tutuyorum.
    I don't like take-out because I'm used to home cooking. : Ev yemeğine alışık olduğum için dışarıdan söylemeyi pek sevmiyorum.

Fiil olarak kullanımı:

The missile homed in on its target. : Füze hedefine doğru ilerledi.
    The committee homed in on the real issue without further ado. : Komite lafı daha fazla uzatmadan asıl soruna yöneldi.
    This shelter homes street children. : Bu barınak sokak çocuklarına yuva sağlıyor.
    Most animals home to their nests after they find food. : Çoğu hayvan yemek bulduktan sonra yuvasına geri döner.

• durbakalımorada D kullanıcısına yanıt
    miba54 işin ustasıdır hocam... O diyorsa doğrudur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperest44 -- 20 Nisan 2018; 20:36:23 >
  • ben o sıfat olanları hep isim görevinde biliyodum fiil halinde olanlarıda ilk defa duyuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.