Arkadaşlar sitemi yeni bir hosta taşımak icin cpanel> Backups kısmından full backup aldım ve bilgisayarıma yükledim. Eski hostu kapattım. Daha sonra yeni hostta aynı isimle hesap açtım. cpanel >Backups Wizard kısmından backupı yüklemeye çalışıyorum. 3 ayrı bölüm var.
Home Directory → MySQL Databases → Email Forwarders & Filters →
Bunları nasıl yüklüycem bileniniz var mı ? Ben herbiri için aynı backupı sectim ve upload etmesini bekledim. Upload ettikten sonra ekrana uzunca yazılar falan çıkıyor. Fakat siteye ftp den giris yapıp baktığımda "public_html" klasöründe hicbişey olumuyor. Teker teker elle atmayı denedim. Database hatası veriyor. Ne yaptıysam olmadı. "Putty.exe" diye bi program var bazı komutlar ile "backup" dosyasını yükleyebiliyoruz. Fakat program konsol ekranına gectiğinde yazı yazamıyorum. Öyle duruyor. Çalıştıramadım. Yine "WinSCP" diye bir program var oda çalışmadı. Tam host ile bağlanırken hata veriyor. Ya kafayı yiycem. Sitenin backupı olduğu gibi bende ama olmuyor.
Backup dosyasının ismi ve uzantısı ; "backup-9.11.2010_13-11-00_kullan.tar.gz" İçini biraz kurcaladım. Homedir.tar diye sıkıştırılmış bir dosya daha var içinde. Public_html içindeki herşey burada depolanmış. Ama diğerlerini anlayamadım.
Diğer sitelerde araştırdım whm ana panelden yapıyor bazıları ! Ama Sorun şuki diğer whm panellerdeki exstra seçenekler bende yok ! Bende neden yok ? Host bunu kısıtlamış olabilir mi ? Cpanelden olmuyor, WHM paneldende olmuyor. Şu işi ayrıntısıyla bilen bi arkadaş bana yardımcı olabilirse sevinirim...
firmanıza rica edin yapsınlar hocam... :) Sonuçta host firması için çok basit bi iş sizin için basit değil...
öyle yaptım teşekkürler !!! Bunu bende yapabilirdim. Fakat yukarıdada bahsettiğim gibi şu anki host buna izin vermiyor galiba...
Aldığın backup'da yükleme sorunu devam ediyorsa pm at yardımcı olayım