|
Wi-Fi 6’lı TP-Link Modem Türkiye’de
-
-
Merhaba,
Fiber internet kullananlar bu modemi alip kullanabileceklermi? Evimde suan Turk Telekom un verdigi Tp Link Archer C5V var, onun yerinde bu modem uygun olurmu?
-
Merhabalar,
Servis sağlayıcınız tarafından farklı bir modem kullanım konusunda kısıtlaması yok ise kullanım sağlayabilirsiniz.Öncelikle bu bilgiyi servis sağlayıcınız teyit etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Cihazınızı Router modunda PPPoE bağlanıtısı üzerinden yapılandırma sağlayabilirsiniz.
Saygılarımızla,
TP-Link Türkiye -
quote:
Orijinalden alıntı: TP-Link Türkiye
Merhabalar,
Servis sağlayıcınız tarafından farklı bir modem kullanım konusunda kısıtlaması yok ise kullanım sağlayabilirsiniz.Öncelikle bu bilgiyi servis sağlayıcınız teyit etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Cihazınızı Router modunda PPPoE bağlanıtısı üzerinden yapılandırma sağlayabilirsiniz.
Saygılarımızla,
TP-Link TürkiyeX20 alip tek bir urunle 60 metre icerde gucu artirsbilitmiyim yoksa iki tane mi mesh lazim ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
X20-DSL ve yanına 2 adet Mesh özellikli M3W ek uniteden alarak tüm eve wifi ağını yayıyorum. Wifi-6 özellikli extenderlar çok pahalı olduğu için M3W modelini tercih ettim.
Türktelekom 100mbit'lik fiber tarifesini kullanıyorum. Kablolu olarak maks aldığım hız genelde 93-94mbit civarı.
X20'nin olduğu odada wifi hızım 90mbit civarında, işin özü kablolu ile ne kadar hız alıyorsam wifi'dede aynı hızı alıyorum. M3W'ler ise evin geri kalanına yayın yapıyor ve şuanda evin en ücra köşesinde bile 70mbit civarı hız alıyorum. Hatta bahçeye çıktığımda bile 25-30mbit'lik bir internetim var. Eskiden wifi'ye bile bağlanamıyorum bu mesafeden.
Daha önce Asus marka extender kullanıyorum ve aldığım hızlar genelde 10-13mbit civarındaydı. Sürekli bağlantı sorunları ve kopmalar yaşıyorum. Gerçekten ben çok memnun kaldım bu mesh modemden. 1 kere bile bağlantı kopma sorunu yaşamadım kullandığım 1 aydan uzun bir sürede.
Modemin ve ek ünitelerin kurulumu inanılmaz basit, uygulama arayüzü oldukça kullanışlı.
Kısacası tavsiye ederim.
-
Merhabalar,
ana modeminiz üzerinde bir değişiklik yapılamıyorsa 2 adet Deco X20 (DSL bağlantılı olmayan) Router modeli alırsanız daha sağlıklı bir bağlantı gerçekleştirebilirsinizhttps://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-x20/v1%20(2-pack)/ linkten ürünü inceleyebilirsiniz.
Ana modem değişikliği yapılabiliyorsa Deco X20-DSL + Bir ünite daha X20 router modlei almanızı tavsiye ederiz.
Sayılarımızla,
TP-Link Türkiye -
Merhabalar,
Türk Telekom, Superonline ve bu sağlayıcıların alt yapısını kullanan diğer internet sağlayıcıları fiber başvurusunda kendileri tarafından sağlanan modem/router ürünlerini kullandırmaktadır. Sağlayıcı tarafından verilen ürünler sağlayıcının sunucularına kayıtlı olduğu için dışarından alınan farklı bir marka model ile internet hizmetinin çalışmasına izin vermemektedirler. detaylı bilgiyi sağlayıcınızdan alabilirsiniz. Eğer izin veriliyorsa kullanıma uygun olarak kullanabilirsiniz. Diğer türlü modeminize ilave olarka kullanım gerçekleştirebilirisiniz.
Sayılarımızla,
TP-Link Türkiye -
ikisinde de ayni seyi tavsiye etmissiniz galiba tam anlamadim ama :) bir adet x20 bir adet e4 aldim . Yanit icin tekrar tesekkurler yinede
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X