Arkadaşlar telefonum Sony Xperia P. Evdeki kablosuz internetim Uydunet. Telefondan internete bağlanıyorum fakat sadece modeme yakın yerlerde çekiyor başka odaya gittiğim zaman "Kötü bağlantıdan kaçınıldı" diyor ve internet gidiyor. Evden farklı telefonlarla ya da laptopla bağlandığım zaman hiçbir şekilde böyle bir sıkıntı olmuyor. Turkcell'e gittim telefonunuzu teknoloji uzmanına götürün dediler. Yardımcı olabilecek var mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: besirgülsümoğlu
Arkadaşlar telefonum Sony Xperia P. Evdeki kablosuz internetim Uydunet. Telefondan internete bağlanıyorum fakat sadece modeme yakın yerlerde çekiyor başka odaya gittiğim zaman "Kötü bağlantıdan kaçınıldı" diyor ve internet gidiyor. Evden farklı telefonlarla ya da laptopla bağlandığım zaman hiçbir şekilde böyle bir sıkıntı olmuyor. Turkcell'e gittim telefonunuzu teknoloji uzmanına götürün dediler. Yardımcı olabilecek var mı acaba?
Yazılım bazlı bir sorun , modem dosyalarında sıkıntı olabilir. Yeni sürüm varsa güncelleyin , en güncel sürümde iseniz daha önceki sürümlere dönün muhakkak düzelecektir.
Ayarlar>Wi-Fi>Sağ aşağıdaki 3 nokta>'Kötü bağlantılardan kaçın' burdan iptal et sorunun çözülecektir
Marquis-de-Sade: Şu an telefonum son sürümde geçmiş sürümlere dönmek telefonda sıkıntı yaratır mı peki? dönmek istesem nasıl dönebilirim ayrıca?
[TR]-Lion: Dostum sağ aşağıda 3 nokta yok. + işareti var o ağ ekliyor. sol aşağıda yuvarlak birbirine zıt iki ok var. Ona bastığğım zaman "Yönlendiricinizdeki Wİ-Fİ Korumalı Kurulum düğmesine basın. "WPS" yazıyor olabilir ( ki yazıyor ) veya bu simgeyi taşıyabilir." diyor..
Lütfen yardım edin evde internete giremiyorum bu yüzden hep odamdayım...
quote:
Orijinalden alıntı: besirgülsümoğlu
Marquis-de-Sade: Şu an telefonum son sürümde geçmiş sürümlere dönmek telefonda sıkıntı yaratır mı peki? dönmek istesem nasıl dönebilirim ayrıca?
[TR]-Lion: Dostum sağ aşağıda 3 nokta yok. + işareti var o ağ ekliyor. sol aşağıda yuvarlak birbirine zıt iki ok var. Ona bastığğım zaman "Yönlendiricinizdeki Wİ-Fİ Korumalı Kurulum düğmesine basın. "WPS" yazıyor olabilir ( ki yazıyor ) veya bu simgeyi taşıyabilir." diyor..
Lütfen yardım edin evde internete giremiyorum bu yüzden hep odamdayım...
TR-Lion Xperia P arayüzünü 2013-2014 serisi Xperia'larla karıştırdı sanırım :) Hiç bir sıkıntı yaratmaz , Flashtool programı ile dönebilirsin , yarın detaylıca yazarım erken yatmam lazım
besirgülsümoğlu
kullanıcısına yanıt
Kardesim yasamis oldugun problemin çözümü var. Modem arayüzüne gir -> Kablosuz'a tikla -> Kontrol Kanali var asagida onu 1,3 veya 6 (bu rakamlardan biri) olarak degirtirdigin taktirde Kablosuz çekim gücü problemin gider.
Marquis-de-Sade : Detaylı bir şekilde cevabını bekliyorum teşekkür ederim dostum:)
anahtar222 : Modem arayüzüne girmeyi bilmiyorum internetten arastırdım fakat bulamadım biraz daha açar mısın kardeşim?
Kardesim yasamis oldugun problemin çözümü var. Modem arayüzüne gir -> Kablosuz'a tikla -> Kontrol Kanali var asagida onu 1,3 veya 6 (bu rakamlardan biri) olarak degirtirdigin taktirde Kablosuz çekim gücü problemin gider.
Kardesim buldum modem arayüzüne girdim kontrol kanalında işaretli olan sayı 6 ymış zaten ne yapabilirim bu konuda?
besirgülsümoğlu
kullanıcısına yanıt
Besir kardeşim 1 ve ya 3 olarak değiştir ya da 9 yap. Sıkıntı olmaz dostum.
quote:
Orijinalden alıntı: anahtar222
Besir kardeşim 1 ve ya 3 olarak değiştir ya da 9 yap. Sıkıntı olmaz dostum.
Dostum dediğini yaptım 1 olarak değiştirdim diğer odalarda çekmeye başladı ama zaman zaman tekrar kayboluyor en azından hiç çekmemesinden iyidir tabi. Bir de 3'ü mü denesem ne dersin daha iyi olur mu? Bu arada çok çok teşekkür ederim.
besirgülsümoğlu
kullanıcısına yanıt
Dostum Kontrol kanalı ayarıyla bu dertten kurtulabilirsin. İstersen orda olanları tek tek dene. Hangisi daha yakın çekimde ise o kalsın. Bu arada rica ederim kardeşim.
besirgülsümoğlu
kullanıcısına yanıt
Dostum Kontrol kanalı ayarıyla bu dertten kurtulabilirsin. İstersen orda olanları tek tek dene. Hangisi daha yakın çekimde ise o kalsın. Bu arada rica ederim kardeşim.
quote:
Orijinalden alıntı: anahtar222
Yok kardeşim yine gidiyor diğer odalarda hepsini denedim :///
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme