Şimdi Ara

Wİ-Fİ hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen yardım. hızım sabit masaüstü internette eternet kablo ile 72mbps. ama telefonda yada notebookta hız test sonucum. 15-25 mbps arası. üstelik modemin yanında test yapsamda aynı. bu kadar kayıp normalmi. birde telefon ile 4g hız testide aynı çok düşük 10 mbps civarı. bu arada 2 modem var ttnetin verdiği airties 560 ve bi üst modeli ikisiylede sonuç aynı.

• kablosuz net ayarlarından kanalları değiştim yine sorun aynı. türkneti aradığımdada adamlarda haklı gelen hız 72mbps diyor kabloluda. kablosuzu ben bilemem diyor.
  • Bir çoğumuz akıllı telefon yada bilgisayar alacağımız zaman teknik özellikler içerisinde bulunan 802.11a/b/g/n/ac gibi ifadeleri görmüşüzdür. Peki bunlar ne anlama gelmektedir? Mobil cihazlar için gerçekten de önemli bir özellik midir ?

Hep birlikte bu konuyu bir irdeleyelim ;

IEEE, 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. Açılımı ise Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsüdür.

802.11 telsiz haberleşme standardına verilen isimdir ve 802.11x bu standardın gelişimini göstermektedir.

802.11 ‘in yanına a,b,g,n gibi harfler gelmesine rağmen temelinde hepsi aynı iletişim prensibine göre çalışır.

Bu standartlar protokolün bant genişliği, veri iletim hızı gibi etkenlere göre değişmektedir.

802.11a,
    1999 yılında piyasaya sürülen ve iletişim kurallarındaki ilk değişim olarak gösterilen 802.11a , erişim mesafesi ve veri aktarım hızını artırmak amacıyla farklı frekanslar kullanmıştır.

802.11a, 5 GHz frekansını kullanarak 11 Mbit/s veri aktarım hızına kadar ulaşmıştır.

Buradaki sorun 5 GHz hızı kullanıldığında erişim mesafesinde ortaya çıkıyor. Yapılan yayın sinyallerinin beton oluşumlar ve diğer nesneler tarafından emilmesinden ötürü 5 GHz yayınlarda erişim mesafesi daha kısa olmaktadır.

Bu frekansta yayın yapan cihaz erişimi iç mekanda normalinde 14 metre civarındayken , dış mekanda ise 100 metreyi bulmaktadır.

802.11b,
    802.11a'nın ardından piyasaya çıkan 802.11b, 2.4 ve 2.5 GHz frekansında yayın yapmakta ve normalinde 4Mbit/s veri iletim hızı sağlarken azami 54 Mbit/s veri iletim hızına kadar çıkmaktadır . 2.4 ve 2.5 GHz frekansında yayın yapan bu cihazlarda erişim iç mekanda 35 metre , dış mekanda ise 110 metreyi bulmaktadır. Bununla birlikte bluetooth özelliğine sahip olan cihazlar ve kablosuz telefonlar da aynı frekansı kullanmaktadır.

802.11g,
    2003 yılında piyasaya sürülen 802.11g , 802.11b gibi 2.4 ve 2.5 GHz frekansında yayın yapmaktadır. Normalinde veri iletim hızı 19 Mbit/s olan 802.11g standardı, maksimum 54 Mbit/s veri iletim hızına kadar ulaşmaktadır. Bu frekanstaki iç ortam erişim ortalama 35 metre iken , dış ortam erişimi 110 metreyi bulmaktadır.

802.11n
    2008 yılında piyasaya sürülen 802.11n , 2.4 GHz ve 5 GHz frekans oranlarına sahiptir. Diğer standartlara göre farklı seçenekler sunan 802.11n’de hem veri iletim hızı hem de erişim mesafesi yönünden ciddi değişiklikler olmuştur.

802.11n de veri iletim hızı normalinde 74 Mbit/s iken en yüksek veri iletim hızı 248 Mbit/s dir ve teoride 450 Mbit/s kadar çıkmaktadır. 802.11n protokolünde yayın yapan cihazlarda erişim iç ortamda 70 metreyi bulurken bu oran dış ortamda 250 metreye kadar ulaşmaktadır.

802.11ac
    Sadece 5GHz bağlantıyı destekleyen 802.11ac , pürüzsüz bir iletişim sağlarken bizlere de rahat bir bağlantı kurmamızı sağlıyor.

Kablolu bağlantı hızına ulaşmak için geliştirilen 802.11ac , kullanıcıları 802.11n ulaştığı seviyelerden daha yukarılara çıkararak Gbit/s hızlarına ulaştırmayı hedefliyor.

Bundan birkaç yıl önce piyasaya sürülen mobil cihazlarda 802.11ac teknolojisine rastlamamız pek mümkün değil. Fakat şu anki duruma baktığımızda yeni çıkan mobil cihazların çoğu 802.11ac yi desteklemekte ve üretilen kablosuz cihazlar da 802.11ac standardına göre üretilmektedir. Fakat bu durum uzun sürmeyecek ve bu standart yerini yakın zamanda piyasaya sürülen 802.11ac wave1 ve 802.11ac wave2 ye bırakacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 2 Haziran 2017; 17:51:41 >

• sizdede aynımı acaba durum. telefon ile test yapınca 72mbps lik hız 20mbps gibimi çıkıyor değer üstelik modemin yanında. cevap vericek varsa çok sevinirim.
  • Bende 100 Mbps internet var.Masaüstü bilgisayarda kablo ile 80 mb görüyorum fakat cep telefonu ile test yaptığımda 24 mbps yi geçmiyor hız.2.4 ghz den 5 ghz ye geçmek lazım.şart oldu artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FUNKYMAGIC

Bende 100 Mbps internet var.Masaüstü bilgisayarda kablo ile 80 mb görüyorum fakat cep telefonu ile test yaptığımda 24 mbps yi geçmiyor hız.2.4 ghz den 5 ghz ye geçmek lazım.şart oldu artık.

hımm yani normalmi hocam. evet modemler malesef 2.4 ghz. ama airties müşteri hizmetlerini aradım bu kadar fark bu modemle olmaması lazım dedi. gerçekten modemse bende modem alıcam.
  • 6 yada 11. kanala al modemi.Frekansıda 40 Mhz e ayarla modemden.Hiçbirimiz dağ başında yaşamıyoruz.Diğer wifilerde devreye girince onlarca sinyal karmaşı oluyor verim düşüyor.Yazdıklarımı bir dene istersen faydalı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A180 wi-fi şifresi sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modem 2.4GHz olduğu sürece normal. Bende 50 mbps internet varken modemin yanına da gitsem aldığım hız en fazla 20-24 mbps arasındaydı. Çözüm, 5 GHz AC router'a geçmek. 100 mbps full aldığımı gördüm. Lakin unutmamak lazım 5 GHz sinyal mesafeye çok hassastır 2.4 GHz'in bir diş çektiği yerde 5 GHz çekmeyebilir. Ama orta/yakın mesafede 2.4'ten çok daha yüksek hız verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Modem 2.4GHz olduğu sürece normal. Bende 50 mbps internet varken modemin yanına da gitsem aldığım hız en fazla 20-24 mbps arasındaydı. Çözüm, 5 GHz AC router'a geçmek. 100 mbps full aldığımı gördüm. Lakin unutmamak lazım 5 GHz sinyal mesafeye çok hassastır 2.4 GHz'in bir diş çektiği yerde 5 GHz çekmeyebilir. Ama orta/yakın mesafede 2.4'ten çok daha yüksek hız verecektir.

teşekkür ederim çok sağolun. en yakın zamanda 5ghz modem alıcağım. öneriniz varmı acaba fiyat performans bakından iyi birşey?
  • onurguner kullanıcısına yanıt
    Valla öneri olmasın, ben sadece mediamarkt'a gidip gözüme güzel görünen ilk modeli aldım ama ben Zyxel AC750 kullanıyorum. Bir şikayetim yok açıkçası.

Şu ürün:http://www.hepsiburada.com/zyxel-nbg6515-ac750-2-4ghz-5ghz-kablosuz-5-port-smart-anten-1xusb-wps-gigabit-ewan-evrensel-access-point-router-universal-repeater-client-pm-bd804811

Bu konuda daha bilgili olan arkadaşlar ne der bilmiyorum açıkçası :)

Yalnız ekleme yapayım paylaştığım cihaz modem değildir, router veya repeater olarak kullanırsın. PPPoE kullanan hizmetlerde (yani modemine ethernet kablosu giriyorsa) direkt modem niyetine takarsan kullanabilirsin. Ama ADSL veya VDSL modemin varsa bunu modeme ek olarak kullanman gerekir üzerinde DSL girişi yok zira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 11 Haziran 2017; 23:39:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.