Şimdi Ara

Wi-Fi Yakındaki Ağı Görememe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir yurtta konaklıyorum ve her kata internet çekmişler. Ben 3.katta kalıyorum ve buranın modemi 6-7 metre uzaklıkta. Fakat nedense wi-fi bu ağı görmüyor ve sadece 4.kattaki interneti buluyor ve mecburen ona bağlanıyorum. Tabi böyle olunca çok düşük hızlarda bağlanıyor. Telefonumla ise 3.kattaki ağa hemen bağlanabiliyorum. Oda arkadaşım hem telefonundan hem de bilgisayarından bağlanabiliyor ama ben bilgisayarımdan bağlanamıyorum bir türlü görmüyor. Sebebi ne olabilir acaba ve nasıl çözüm getirebilirim ?

Not : Wi-Fi sürücüsünü indirip yeniden kurmayı deneyecektim ama malum indirebilmem şuan mümkün değil.

• genellikle 2 ihtimaldir sebep.

wifi ağı hiç gözükmüyorsa; 1. ihtimal, bazen modem/router wireless kanalı 1. veya 13. kanalda ise, bu bazı cihazlarda soruna sebep olabiliyor.

wifi ağı gözüküyor fakat bağlanılamıyorsa; 2. ihtimal, bilgisayarınız o modemden sabit ip almaya çalışıyorsa ve o ip başka bir cihaza atanmışsa, sizi ağa almıyor olabilir.
  • wrisked W kullanıcısına yanıt
    Bütün gün boyunca sadece 1 kere wifi ağı gözüktü ondada tam bağlanıyım derken gitti yani 2.ihtimal söz konusu değil diyebiliriz. Burada 1.ihtimal benim sorunumu kapsıyor. Burada da olası bir sebep belirtmişsiniz bir çözüm öneriniz var mı ?
  • 1. Ihtimalin çözümü modem arayuzunden kablosuz yayın kanalını 6 ile değiştirmek olabilir. Mevcut kanali öğrenmek için androidde wifi analyzer diye bir program var, oradan görebilirsiniz. 1 veya 13 ise kanal, bu çözümü uygulayabiliyorsanız uygulayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrisked

1. Ihtimalin çözümü modem arayuzunden kablosuz yayın kanalını 6 ile değiştirmek olabilir. Mevcut kanali öğrenmek için androidde wifi analyzer diye bir program var, oradan görebilirsiniz. 1 veya 13 ise kanal, bu çözümü uygulayabiliyorsanız uygulayın.

Kardeşim dediğiniz programı kullanarak mobil telefonumun bağlı olduğu ağın 13.kanalda olduğunu tespit ettim. Bu arada bana yakın olan ama bilgisayarımın görmediği diğer iki kanalın kanalları da 6 ve 9 . Aynı programı bilgisayarıma da yükledim ve benim bağlı olduğum kanalın 11.kanal olduğunu tespit ettim. 192.168.2.1 ile Airties modemimin login sayfasına girdim ve şifre buraya kurulduğu gibi değil yani değiştirmişler normal olarak :) Şu aşamada sanıyorum yurt yönetimiyle konuşup ya benim manuel olarak değişiklik yapmama izin isteyeceğim ya da ürünü aldıkları firmanın yetkili servisini çağırmalarını isteyeceğim çünkü bu şekilde wi-fi hizmetinden mahrum kalıyorum çünkü 4.kattaki ağlara bağlansa bile çok çok düşük hızda bir internet var ve zaman zaman kopuyor gözükmüyor falan filan ... Görüşlerinizi merakla bekliyorum wrisked...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xRealist -- 4 Ekim 2016; 14:21:13 >

• bilgisayarın wi-fi driveri güncel mi? bir de bilgisayarınızdaki wi-fi kartınızın modeli nedir?

yurt yönetimine arayüzden kanalı 5-6-7 gibi bir değere alabilir misiniz diye sorun, wifi görünürse problem çözülür, değilse işe servis bakar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrisked -- 5 Ekim 2016; 0:11:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrisked

bilgisayarın wi-fi driveri güncel mi? bir de bilgisayarınızdaki wi-fi kartınızın modeli nedir?

yurt yönetimine arayüzden kanalı 5-6-7 gibi bir değere alabilir misiniz diye sorun, wifi görünürse problem çözülür, değilse işe servis bakar herhalde.

Evet w-fi driver'i güncel ama bazen en güncel olması sorun bile yaratabiliyor diye birazdan w-fi driver'imi MSI sitesindeki driverle değiştireceğim bakalım ne olacak. Wi-fi kartım intel olması gerek ama SS ekledim buradan bakabilirsiniz :

Wi-Fi Yakındaki Ağı Görememe Sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth ve wifi çakışması
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bende de bulunmaktadır ve internetim çok yavaş
  • en ideali anakart veya bilgisayar üreticisinin sitesindeki driver'ı yüklemektedir. umarım sorununuzu çözer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.