Şimdi Ara

Wifi 6 Modem Ağ Bağlantı Aktarım Hızı Düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus DSL-AX82U Modeme sahibim. Modemin Wifi-6 modunu aktif ettim.

Onun dışında Wifi-6E ağ kartı olan biri masaüstü, biri de leptop olan iki tane bilgisayarım var. Aşağıdaki görsellerde ağ özelliklerine baktınızda ikisinde de 2402 Mbps indirme ve gönderme aktarım hızlarına sahipler.

MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR

LEPTOP

Ama iki bilgisayar arasında iso rar veya karışık dosya aktarmada farketmeksizin aktarım hızı aşağıdaki görselde görüldüğü üzere en fazla 80Mb/sn hızlara ulaşabilirim. Teorik olarak 2400/8 = 300MB/sn hızlarına ulaşabilmem lazım. Modemde ve bilgisayarlarda ne kadar çok ayar etsemde 80 üzeri hızlara ulaşamadım. En azından 200MB/sn hızlarına ulaşabilmem lazımdı.

İnternet indirme hızım 59Mbps. Gönderme hızımda 9Mbps. Yani indirme ve gönderme hızlarımda 7 / 1 MB/sn olur en fazla. Modem'e bağlı 5-6 cihaz daha var ama onlarda toplasan indirme ve göndermede 40MB/sn hızlarına ulaşamazlar. Kendi aralarında aktarım yapmıyorlar. Sadece internete bağlılar.

Velhasıl kelam benim bu yüksek hızlara ulaşabilmem için ne yapmam lazım. Wifi 6 kablosuz bağlantıda iki bilgisayar arasında aktarım hızı 200 üzeri alan bilgisayarlar gördüm internette.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.