< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Turk Telekom wifi 6 router talebim hakkında aldığım bilgi (12. sayfa)
-
-
O zaman kendinize Wifi 6 destekli güzel bir router alacaksınız onu kullanacaksınız seçim sizin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bir şey daha var. Daha önce 100 mbps tarifesindeyken yüzlerce hız testi yaptım, film dizi izledim, bir kez bile kopma resetleme olmadı.
500 mbps tarifesine geçtiğinden beri hız testi yaparken modem reset atıyor, yeniden başlıyor. Sanki bu hız fazla geliyor modeme kaldırmıyor gibi çok tuhaf ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk defa böyle bir yorum gördüm ilginç gerçekten. Router kaynaklı olabilir.
Dediğim gibi 100 mbps kullanırken bir kez bile kopma olmadı, yavaşlama olmadı, sabit şekilde kablosuz 110-120 mbps alıyordum ping 7 ms. idi.
500 mbps ten sonra hız dalgalı ve ping 7 ms., hız testi yaparken de hepsinde değil ama 7-8 testin birinde reset atıyor.
İlginç gerçekten ilk defa rastladım böyle bir şeye. Ya hızı düşürün ya da yeni bir cihaza geçin.
Aynen, teşekkürler
bugün bana da bu cihaz geldi, Zyxel EX-3301-T0 Wifi6 kötü bir cihaz mı?
-
Cihazın görsellerini ve arayüzünü paylaşır mısınız? Kötü olup olmadığına sizler kullandıkça karar vereceksiniz.
Kurulumu babam evdeyken yaptılar, eve gidince paylaşayım hocam...
-
Bana Tp lin Wifi 6 modem getirdiler. Eskisi vesteldi. Vestelin 5ghz nin hızı bundan 4 mpbs daha yüksekti. Aynı odalarda denedim. Bunda yapılacak bir ayar var mı? Bir de bunda 2.4- 5 ghz farkı yok mu ?
-
Wifi Analyzer kullanarak hem 2.4 GHZ hemde 5 GHZ için uygun kanalı seçerek ayar yapabilirsiniz. 2.4 GHZ ve 5 GHZ kanalları da ayrı ayrı gelir Türk Telekom modemlerinde bilginiz olsun.
Modemin altında tek isimin ve karekod var. 2.4 ile 5 ayrı değil. Model tp link AX 1800.
arkadaşıma iki ay önce aynı modemi verdiler onda modemin altında ayrı ayrı.
Demek ki değiştirmişler bunlarda. Arayüz'den ayırabilmeniz lazım 2.4 GHZ ve 5 GHZ olarak.
-
Arayüze bakıcam hocam.
Meshi kapatınca ve sonra band yönlendirmesini kapatınca 2.4 ortaya çıkıyor. Yoksa otomatik ayarlıyor. Uzaklaşınca modem kendisi otomatik sinyali 2.4 den bağlıyor gibi. Ben eski sistem kullanıcam galiba. 5 ghz uyumsuz cihazlar olabiliyor bazen.
-
Ayırma imkanınız varsa ayırmanız daha mantıklı. 5 GHz den 2.4 GHz ye geçildiği zaman tekrar 5 GHz ye geçmek için nazlanıyor çoğu cihaz.
Ayrılıyor hocam. Teşekkürler.
-
Tp link ax 1200 de mesh sistemi var. Bu mesh sistremi saysesinde bir tane daha mesh cihazı alınca ve o cihazı diğer oadalara koyunca ev içerisine kayıpsız bir sinyal dağıtımı sağlanıyor galiba.
-
Bant genişliği ve kablosuz kanal ayarı yapılacak hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X