Şimdi Ara

Turk Telekom wifi 6 router talebim hakkında aldığım bilgi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
6
Favori
19.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ont ile modem arasında cat 8 kablo var. Bilgisayara cat 5e ile bağlamıştım. Denemekte fayda var kablo almam lazım ozaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt
    Sadece kabloyla çözemezsiniz hocam. Sorun kablodan olsa 400 küsürleri göremezsiniz. İlk yapmanız gereken wifi 6 modem talebi oluşturmak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 06turkmen kullanıcısına yanıt
    Cihazın ve arayüzünün görsellerini paylaşır mısını? Ayrıca memnun musunuz bufferbloat felan oluyor mu?

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür ederim, peki sizce ben şu an 25 tl modem kirası ödüyorum. Wifi 6 alırsam 55 tl ye çıkar mı, yoksa taahhüt olduğu için ücret değişmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 24 Temmuz 2023; 23:56:16 >
    Hiç ödemeseydiniz (mesela ben dslden fibere dönüşüm yaptırdığım için ödemiyorum) wifi 6 cihaza geçince de ödemezdiniz ama mevcutta kira ödediğiniz için %99 wifi 6 cihaza geçince 55 TL modem kirası ödersiniz.

O zaman 200 mbps e geçmek en iyisi

100 mbps ve üstü hızlarda her halukarda Wifi 6 cihaz veriyorlar. Yani elinizdekş Archer C5V arıza yaparsa Wifi 6 cihazı getirirler ve kira ücreti de Wifi 6 cihazın ücretine çıkar. Elinizdekini ölene kadar kullanacaksanız ve 500 mbps gerçekten işinize yaramayacaksa hız düşümü yapabilirsiniz.

Hocam ben de cihaz kirası ödemiyorum VDSL den FTTH ye geçtiğim için. Hali hazırda Wifi 5 cihaz var. Dediler ki Wifi 6 takarsak kira almaya başlarız. Ben de ödemek istemiyorum dedim. Yeniden wifi 5 verirsek almayız kira dediler. Bu sekilde bilgi edinebildim en son hocam.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ne alaka ya öyle iş mi olur. Hem 100 üstü hızlara Wifi 6 vereceksiniz hemde benim ücretsiz hakkım yanacak. Para ödememek için de eski cihaz kullanacam. Kafalar pırıl pırıl.

Maalesef böyle bilgi verildi tarafıma Ttnet tarafından.

Her zamanki gibi Telekom ve zırvalıkları ne olacak.

Her kaydımda farklı bilgi geliyor o yüzden boşverdim peşine düşmeyi.  

CEO'ya bağlı çalışan arkadaşlar bilgili olanlar. Fiber'e geçince yaşadığım Takoz Vestel problemini öyle çözebildim. MH'deki arkadaşların kayıt açmaktan başka bildikleri bir şey yok maalesef. LinkedIn üzerinden CEO'ya ulaşıp kesin bilgiye ulaşabiliriz.

• Hocam onlara da mail attım da dönmediler. Yeniden deneyeceğim.

Not: Dönmüşlerdi aslında ama aynı cevabı mı vermişlerdi hatırlayamadım. Getirip takalım demediler ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 25 Temmuz 2023; 0:21:14 >

Aslında Telekom kendisi aradı beni, 500 mbps hız verelim dedi ben de tamam dedim ama telefon ve tv de 250 mbps i geçmiyor kablosuz. Kablolu bağlayınca da 490 mbps oluyor. 200 e geçmek daha mantıklı

Kablolu 490 alıyorsanız bir sorun yok. Wifi 6 cihaza geçerseniz eğer evdeki telefon laptop tarzı cihazlarınız da Wifi 6 destekliyorsa kablosuz performansınız artar. Ha cihazlarınız da Wifi 5 tir o zaman hızı 200 mbps'ye düşürürsünüz.

200'e inin işinizi fazlasıyla görür

Fiberde hız kaybı yok diye biliyorum. Daha önce hızım 100 iken 110-120 den aşağı çıkmıyordu test sonucu. Bence bir sorun var. Çopu kişide 500 ve üzeri çıkıyor, 550 mbps alan var.

Evet 200 bağlatsam hız sonucu 220 çıkar diye tahmin ediyorum. Şu an 500 ama kablosuz 200 lerde. Benim için kablosuz daha önemli.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.