Sonunda Wifi 6 Tplink cihazını alabildim :) Zte h298'den aman aman bir fark göremedim 100 mbps kullandıgım için olabilir. |
Turk Telekom wifi 6 router talebim hakkında aldığım bilgi (9. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun. Nasıl oldu süreç?
-
Hocam poyraznetten memnun musun? ne kadar süredir kullanıyorsun? bende geçmeyi düşünüyorum, ftth altyapım var şuan netspeed kullanıyorum fakat yeni zamlardan sonra arayış içerisindeyim.
internet kutusu kullandım sürekli kopma, ip almama, durduk yere bağlantının 4-5 saat Türkiye genelinde kopması gibi sorunlar yaşadım, o yüzden iyice emin olmadan geçmeye korkuyorum.
-
Doğru ise to link ex20v modem bugün aldım wifi 6 sitandart olduğu yazıyor çoğu sitede ama wifi 6 desteği kutunun üzerinde goremedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 26 Haziran 2023; 16:5:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben gibirnet kullanıyorum ariza kaydı açmıştım cuma günü bana direk sorduğu modem vestel mi dedi bende vestel olduğu söyleyince bana bugün tp link ex20v modem gelip kurdular
Ben memnunum hocam 4 tane hattim var ama arada kopmalar olabiliyor tabiki onceden netspeed kullanmistim o daha stabildi. Ama genel olarak poyraz guzel fiyati cok uygun çünkü. Ayni fiyata gibir yada comnette deneyebilirsiniz ftth altyapida comnet iyi olur diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiber internet kullanıyorum ilk defa 5 ay oldu TT modem getirdi kurdu tamam güzel diyelim ben başka firma tercih edicem ttnin verdiği modem kalıyormu ttye gerimi götürüyoruz bu konuda beni aydınlatır mısınız bilgim yok çünkü
Geri veriliyor hocam, sonra geçtiğin işletmeci adına sana başka cihaz getiriliyor. Ont ise birçok bölgede dairede sabit kalıyor ama bazı yerlerde geri istiyorlar ben de tam kesin değilim bu konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 2 Temmuz 2023; 21:31:22 > -
İptalde mecbur geri veriyoruz ama başka firmaya geçtiğimizde geri verldiğini bilmiyordum halbuki modem kalsa kullanım hakkı başka firmaya geçse o firmayada zaten modem kira ücreti verilecek geri verelim sıkıntı değil ama geçtiğim firmada yine aynı modemi verecekmi yoksa dandik modem getirirmi Tt mevcut kullandığım firma için tp link ex20v wifi6 modem verdi geçeçğim firmada aynı modem geri gelirmi bilemiyorum
Maalesef o konular hiç net değil hocam. Mesela benim fiberi kuran arkadaşlar (2 seneyi geçiyor) demişti ki iptal ettirirsen hem router ı hem de ont yi iade edeceksin. Ancak mesela bir arkadaşımın evindeki ont nin üzerinde "dairede sabittir iade etmeyiniz" yazıyor kırmızı bir etiketle. İşte acaba diyorum yıllar içerisinde mi değişti prosedür yoksa bölgeden bölgeye mi değişiyor bilmiyorum.
-
Ben bugün 1Gbps tarifesine geçtim Zyxel EX-3301-T0 Wifi6 modem getirdiler, TP-Link verilmedi. Ben kendi Asus cihazımı kullanacağım zaten verdiklerinin çok iyi birşey olduğunu sanmıyorum.
-
ONT'yi de istiyorlar hocam, Turknet'deyken Huawei Türk Telekom ONT vardı, onun yerine TT'ye geçtim yine aynı ONT'den getirip taktılar.
Eski ONT ve modemi Turknet'e yollayacağım.
-
Zaman ve kaynak israfının bu kadarı deyip susuyorum. Zaten aynı tip cihazlar kullanılacak, sürekli bir kargolama yapma, sürekli bir yeniden getirip kurma merakı nedir anlamıyorum. Cihazın sağlam emanet edilip sağlam geri alındığının kontrolü farklı şekillerde de yapılabilir eğer mesele oysa.Ülke genelinde düşünün, binlerce cihaz oradan oraya gidip geliyor. İnanılmaz bir zaman ve kaynak israfı.
Yok biz kurulum ücreti almak adına kılıf bulmak zorundayız deniyorsa işin rengi değişir.
-
Modem kiralama işi hazırda modemi olana komple israf zaten hocam, ama bu israfı bize ödetiyorlar ayda 55tl olarak.
Kesinlikle zorunluluktan kalkması ve opsiyonel olması gerekiyor.
-
Opsiyonel olabilir evet hocam.
-
Yav bu ont cihazı, ayrı modem ayrı eziyeti nedir yav yapın şunu tek cihaz şeklinde ont çıkışlı modem olarak tek cihaz şeklinde 2023 yılında yaşıyoruz uğraştığımız şeylere bakın ontyi, sök modemi sök kutularına koy götür
Tek cihaz olursa bu sefer de kendi routerinizi kullanamazsınız ayrı oldukları iyidir.
-
Ont + router tek olduğu ülkeler var. Ben de geçen araştırmalarım sırasında şunu buldum.
Iskratel rt-gm-3
Görsellere bakarsanız Ont+router bir arada.
-
Ben gibirnet kullanıyorum vestel değiştirip to link wifi 6 moden getirdiler memnunum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X