Şimdi Ara

Wifi-6 Router Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bundan birkaç ay önce Keenetic Peak DSL AC2600 modem aldım ve genel anlamda çok memnun kaldım. USB stabilitesi, VPN özellikleri, DDNS ve Torrent stabilitesi vs çok güzel bir modem. Ancak wifi açısından sıkıntılar yaşıyorum. Örneğin Macbooklarda AC wifi ağlarında maksimum hız 866 mbps iken AX ağlar için gigabit hızın üstüne çıkabiliyor, bu yüzden dosya aktarımında hızım kesiliyor. Ayrıca Nvidia Shield kullanıyorum ve araya duvar girdiği için bu modemin çekim gücü yetersiz kaldı, NAS'la bir şey izlerken boyut büyükse bazen takılma yaşıyorum. Bu yüzden bir Wifi-6 router almaya karar verdim. Benim için en önemli özellikler USB üzerinden stabil dosya sistemi ve araya duvar girince 5ghz ağda sinyal kalitesinin çok düşmemesi. Torrent istemcisi ve düzgün bir VPN desteği olması da benim için artı olur.

Başta sinyal kalitesine olan övgüler sebebiyle Çin'den Xiaomi AX6000 almayı düşündüm ama onda USB girişi olmadığı için vazgeçtim. Aslında onu alıp yanına bir raspberry pi alarak kendi NAS sistemimi kurmayı da düşündüm ama o zaman çok kalabalık olacak.

Bu yüzden TP-Link'e yöneldim. Şu anda AX6000 ile AX6600 arasında kaldım. Sanırım AX6600 yazılımsal olarak biraz daha yeni ve tri-band özelliğine sahip (Okuduğum kadarıyla çok işime yarayacak bir şey değil gibi), AX6000'de ise üç tane USB girişi var, üstelik birisi Type-C.

Bu iki model arasından hangisinin benim ihtiyaçlarım için daha uygun olduğunu söyleyebilecek veya bu fiyat aralığında başka bir router önerisi olan var mıdır?

• 160mhz aktif ve 1.7gbps ile bağlantı destekleyen client'ınızla ne oluyor?

Peak DSL AC2600 ile 2x2 160mhz yada 4x4 80mhz bağlantı ile 1.7gbps'ye kadar bant genişiliği alabilirsiniz.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hocam sorun Macbook'ların AC'de alınan hızı 866 mbps'ye kısıtlaması. Aşağıda görülüyor hız farkı:

Wifi-6 Router Tavsiyesi

Araya duvar girip hafif de hız kesilince çoğu zaman şöyle bir hız alıyorum:

Wifi-6 Router Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeriphas -- 15 Nisan 2022; 16:14:7 >

• xeriphas kullanıcısına yanıt

Hocam macbookunuz'da ax kart var mı ?

Evet, yukarıya attığım tablo Apple'ın sitesinde benim kullandığım model için verilen bilgiler. Router'ım AX desteklediği takdirden 1200 mbps'ye kadar hız alabileceğim söyleniyor.

160mhz'i açtınız mı Peak DSL'de...

Daha evvel Keenetic ultra'ma bağlanmış bir macbook

Wifi-6 Router Tavsiyesi

Evet, ilk aldığımda açmıştım. Siz muhtemelen şu macbook modellerinden birisine sahipsiniz:

Wifi-6 Router Tavsiyesi

Eski maclerde ac üzerinden 1300'e kadar hız alınabiliyordu ama yenilerinde 866 üstü istiyorsan AX kullanmak zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeriphas -- 15 Nisan 2022; 16:22:52 >

Dün böyle bir tabloya göz atmıştım da , bu sınırlılığa dikkat etmemiştim. Bence hoş bir durum değil.

Yazılımsal olarak kısıtlanmış olmalı. AX wifi kartı benim dizüstümde de mevcut. 1.7gbps'ye kadar Peak DSL ile kullanıyorum.

Evet, ne yazık ki Apple böyle şeyler yapabiliyor ara sıra. Zaten yavaş yavaş Wifi-6 destekli cihaz sayısı artıyor. Bu yüzden artık almak farz oldu bana bir tane.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.