Merhabalar. Bundan birkaç ay önce Keenetic Peak DSL AC2600 modem aldım ve genel anlamda çok memnun kaldım. USB stabilitesi, VPN özellikleri, DDNS ve Torrent stabilitesi vs çok güzel bir modem. Ancak wifi açısından sıkıntılar yaşıyorum. Örneğin Macbooklarda AC wifi ağlarında maksimum hız 866 mbps iken AX ağlar için gigabit hızın üstüne çıkabiliyor, bu yüzden dosya aktarımında hızım kesiliyor. Ayrıca Nvidia Shield kullanıyorum ve araya duvar girdiği için bu modemin çekim gücü yetersiz kaldı, NAS'la bir şey izlerken boyut büyükse bazen takılma yaşıyorum. Bu yüzden bir Wifi-6 router almaya karar verdim. Benim için en önemli özellikler USB üzerinden stabil dosya sistemi ve araya duvar girince 5ghz ağda sinyal kalitesinin çok düşmemesi. Torrent istemcisi ve düzgün bir VPN desteği olması da benim için artı olur.
Başta sinyal kalitesine olan övgüler sebebiyle Çin'den Xiaomi AX6000 almayı düşündüm ama onda USB girişi olmadığı için vazgeçtim. Aslında onu alıp yanına bir raspberry pi alarak kendi NAS sistemimi kurmayı da düşündüm ama o zaman çok kalabalık olacak.
Bu yüzden TP-Link'e yöneldim. Şu anda AX6000 ile AX6600 arasında kaldım. Sanırım AX6600 yazılımsal olarak biraz daha yeni ve tri-band özelliğine sahip (Okuduğum kadarıyla çok işime yarayacak bir şey değil gibi), AX6000'de ise üç tane USB girişi var, üstelik birisi Type-C.
Bu iki model arasından hangisinin benim ihtiyaçlarım için daha uygun olduğunu söyleyebilecek veya bu fiyat aralığında başka bir router önerisi olan var mıdır?
Redmi Note 4 Anakart Tamiri
|
ASUS X550VX HDD Kızağı
|
120Hz Ekranlı Laptopa 60Hz Monitör Mantıklı mı?
|
Priz Dönüştürücü
|
MSI GP63 SSD Performans Sorunu
|
Lenovo G510 Ekran Sorunu
|
AMD Driver Kurarken Ekran Donması
|
Telefon Onayı
|
Son Giriş: 14 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 554
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 15.733 (Bu ay: 277)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 113 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri