Selamlar, biraz araştırma yaptım fakat doğru çözüme ulaşamadım. Modeme yakın olmayan bir bilgisayarda oyunlarda anlık ping sorunu yaşıyorum kabloyla bağlanması imkansız. Kabloyla bağlı, modemle aynı odada olan bilgisayarda sıkıntı yok. İnternet fiber, 50 mbit. Normal bir çoğaltıcı işimi görür mü? Görmezse hangi wifi coğaltıcı işimi görür acaba?
öneren de var ki bunun fiyatı biraz daha pahalı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Wifi Extender sorununu çözmez router alman gerekiyor ve router olarak xiaomi mi router 3g yi öneririm 4 den daha güçlü bir cihaz ve openwrt destekliyor
quote:
Orijinalden alıntı: AirJET
Wifi Extender sorununu çözmez router alman gerekiyor ve router olarak xiaomi mi router 3g yi öneririm 4 den daha güçlü bir cihaz ve openwrt destekliyor
Peki kurulumu nasıl oluyor ilk önce modeme bağlayıp kurduktan sonra kablosuz kullanabiliyor muyuz?
Merhaba,
Eğer modeminiz ve oyun oynadığınız bilgisayarınız 5GHz AC bağlantı destekliyorsa orta noktaya koyacağınız AC destekli bir Range Extender sorununuzu tamamen kablosuz olarak çözecektir.
Range Extender olarak TP-Link TL-WA850RE güzel bir tercih olacaktır fakat sadece 2.4 GHz desteklemektedir. Eğer cihazlarınızdan her hangi biri 5GHz destekliyorsa TP-Link RE200 veya TP-Link RE355 önereceğim.
RE200 modeli AC750 ve RE355 modeli AC1200 bağlantı desteğine sahiptir ve kurulumları Xiaomi Mi WiFi Pro'dan daha kolaydır.
Öncelikle 5GHz kullanma imkanınız bulunuyorsa standart desteklerinizi kontrol edin AC desteğiniz varsa aktif olduğundan emin olun. 5 GHz için WiFi kanalınızı 36.kanala ayarlayın ve bant genişliğinizi mümkünse 80 Mhz olarak belirlemeye çalışın
Eğer tüm cihazlarınız 5GHz destekliyorsa bu şekilde kullanabilirsiniz.
Modeminizin 5GHz desteği varsa ve bilgisayarınız desteklemiyorsa TP-Link'i kurduktan sonra ayarlarından High Speed 2 modunu kullanarak TP-Link'i modem ile 5GHz ile bağlayarak yüksek hızlı haberleşme sağlayın. ardından TP-Link ile bilgisayarınızın haberleşmesinin sağlıklı olabilmesi için ortamda ki kablosuz sinyallerini değerlendirerek TPLink'in kullanacağı ideal 2.4 kanalını belirleyin ve ayarlayın.
Bilgisayarınızın 5GHz desteği varsa ve modeminiz desteklemiyorsa durumda ise High Speed 1 modunu kullanarak modem ile TP-Link 2.4 GHz ile bağlanıp bilgisayarınız ile TPLink 5GHz ile bağlanabilir.
Kablosuz performansını en iyi şekilde kullanabilmeniz için cihazların bir birleri ile arasında mümkün olan en sinyal kesici (Duvar, Kapı vb.) etken olacak şekilde konumlandırın. Şöyle örneklendirelim: Modeminiz bir lamba ve wifi sinyaliniz bir ışık. haliyle sinyalin büyük bölümü duvarın arkasına doğrudan gitmek yerine diğer alanlarda ki yansımasıyla ulaşıyor. (duvardan geçmez demiyorum ancak zayıflatır).