baya eski bir IBM thinkpad t42 sahibiyim. Yurdumda kablosuz ağ var. (Bu arada ağ, şifresiz girilip daha sonra login ve password girilen sistemlerden) çok sağlam değil birçok kişi sorun yaşıyor ama... aynı katta 15 metre ilerde. ağı görüyorum 3 diş falan. ama bağlan diyorum bağlanmıyor, onar diyorum aynı sorun. Bu durumlarda çok hızlı yenile yapıyorum ve genelde ağın gittiği nadir oluyor. yani ağı görüyor. genelde ağı görüyor. bi ara 2 dişle bile çat diye bağlanıyordum, şimdi 3 hatta 4 diş bile görüyorum ama bağlanmıyor.
Ama bilgisayarın anten kısmına bazen çok hafif dokununca, bazen biraz hafif bastırınca çat diye giriyor. hatta son zamanlarda artık bastırınca giriyor, çekiyorum tekrar gidiyor. Acaba thinkpad diye alabildiğince sert kapağı çarptığım için anten kısmında sıkıntı mı oldu? Driverları defalarca silip yeniledim.
Bilgisayarın ağı örememesini ağa bağlıyorum, çünkü ya hiç görmez ya da hep görür. Sorun şu, ağı görmeme rağmen neden bastırınca giriyor (artık o bile çok zorlaştı) çözemedim. Kapıya yaklaşınca giriyor.. (hatta kapıda da aynı biraz dokununca çat giriyor sonrası genelde sorunsuz) acaba sorun bende mi yoksa vericide mi? bir tane PCMCIA kart alsam sorun gider mi... Android telefondan Mobil AP yapıyorum direk bağlanıyor. Telefonu bavulun içine koydum. Çekim 4 dişe indi 5 ten. Yurdun ağını da 4 le çekiyor ama telefona direk bağlanırken ağa bağlanmıyor... arkadaşım da arada sorun yaşıyor ama o bağlanıyor.
??? Sanırım sorun pc'de gibi ama hadi hayırlısı.
Herkese şimdiden çok teşekkürler. (kısa yazayım dedim ama beceremedim, vaktinizi aldığım için özür dilerim)
çatlak felan olmasın temassızlık
valla hocam hiç mantıklı gelmiyor. yani görmüyorsa tamam diycem ama görüyor. yenilyorum defalarca hep görüyor. olay zaten sinyali almak değil mi?