Şimdi Ara

Wifi ExtraBoost dolandırıcı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba SDN'de şöyle bir haber yapmışlar, bana tarzları internet dolandırıcılarını hatırlattı. Ne düşünüyorsunuz ?

Wifi ExtraBoost dolandırıcı mı ?

• yapabilir hız kısıtlamasını nasıl yaptıklarını biliyordur...

• ugah6aiw kullanıcısına yanıt

sen şimdi kendine atanan bir sabit ip veya cgn havuzundan aldığın bir ip ile hız sınırını bir donanım ile mi yoksa yazılım ile mi aşabilirler diyorsun? bu olabilir ama ancak torpil ile..   sistemi hadi diyelim deldin geçtin. bu ağ, yol geçen hanı mı mutlaka tespit edilir bir güvenlik açığı varsa ve gereği yapılır. sistem yöneticisi affetmez.

ayrıca şu sayfada güzel bir yazı var: https://internet-access-guide.com/bypass-isp-throttling-without-vpn/

vpn kelimesine takılıp, klasik bilgilendirme deyip geçmeyin. bant genişliğinin kısıtlanması ile ilgili bir yazı:

VPN Olmadan ISP Daraltmasını Nasıl Atlarsınız?

bant genişliği kısıtlaması bilinçli olarak yapılır. (malum ücrete tabi)

"Servis sağlayıcı ile cihazınız arasında veya web sitesi ile cihazınız arasında olabilir."

"ISS'ler, ağları üzerindeki tıkanıklığı azaltmak için günde birkaç kez bant genişliğini kısarlar."

"torrent trafiğini de azaltırlar."

"Amazon Prime , Hulu ve Netflix gibi akış uygulamaları ve hizmetleri de bu kısıtlamadan payını alır."

"vpn en etkili ve en iyi yoldur."

vpn'siz ne yapılabilir?:

Kişi kendisine ait bir proxy sunucusu oluşturabilir . Sunucu, trafiği proxy aracılığıyla web sitesine yeniden yönlendirecektir. Kullanıcı belirli bir sunucuda gibi görünecek ve sağlayıcı doğrudan web sitesine erişemeyecektir. Ancak, ISS'ler artık bunun farkında olduğundan, bu numara her zaman işe yaramıyor.

• ahmet kontuy kullanıcısına yanıt

Cevabını biliyoruz, tamamen dolandırıcılık. İşe yaramayacak bir ürünü olmayacak bir vaatle bir de habermiş gibi sunuyorlar. Kendilerine olan güveni, satıyorlar.

Gönderdiğiniz makalede sonuç,"VPN olmadan olmaz" . Yakın zaman sonra ISP'ler standart paketlerden belirli erişimleri kapatacaklar. Whatsapp kullanmak istersen ek 5tl, netflix kullanmak istersen ek 10tl paketine ek yapacaklar. Bu konuda elden birşey gelmeyeceği açık.

Türkiye'de sizce alınabilecek en iyi vpn hangisi ping ve hız olarak ve diyelim kendi vpn serverimi kurmak istedim vps üzerinden sizce hangi ülkeden vps almalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AirJET

Türkiye'de sizce alınabilecek en iyi vpn hangisi ping ve hız olarak ve diyelim kendi vpn serverimi kurmak istedim vps üzerinden sizce hangi ülkeden vps almalıyım.

bu soru beni aşar. ben sadece arkadaşa bir cevap yetiştirdim. bir de bant kısıtlaması konusu dikkatimi çekti onu paylaştım. sadece tahmin yürütüyorum, yerli olanları da sorunludur sanırım? belki de yurt dışından sunucu kiralayıp, bu sunucu üzerinden vpn yapmak daha güzel olabilir?  

• AirJET A kullanıcısına yanıt

İzlanda, Estonya ve Kanada internetin en özgür olduğu ülkeler. VPS için tercih edilebilir.

VPN servisleri için yorum yapamayacağım. Geçmişte aldığım bir iki servisin Türkiye'den erişimi ya kapandı yada engellendi. Şuan Keepsolid VPN kullanıyorum 20$'a ömür boyu erişim denk getirmiştim. Gittiği yere kadar. Uygun fiyatlı ömür boyu VPN'ler buraya düşüyor. https://depot.xda-developers.com/collections/apps-software-security arada bakabilirsiniz.

Evet hocam yakında VPN ve VPN Proxy ihtiyacı çok artacak, hem dikkat çektiğiniz hız sınırlama, hem de erişim engelleri başladığında.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.