Şimdi Ara

wifi ile uzaktan internet çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba çözüm bulabilecegmizi düşündüğüm bir sıkıntım var ve bu konuda yardımcı olabileceginizi düşünüyorum . şimdi iş yerimle evimin arasında 2 km mesafe yok ama arada binalar var. Benim iş yerimde hazır kurulmuş bir wifi internet baglantım var bundan evimde de rahatça yararlanmak istiyorum eve tekrar internet baglatmak ciddi anlamda külfet olacak onun yerine modem masrafı vs.. yapmak daha mantıklı geliyor sonuçta bi kere yapıcam bu masrafı çeşitli internet sitelerinde çeşitli şeyler okudum işin içinden cıkamadım açıkçası..çeşitli aletlerle bu saglanabiliyormus yardımcı olursanız sevinirim. ne önerirsiniz ne almam ne yapmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mks35 -- 22 Mart 2014; 13:00:50 >

• Araya bina falan giriyorsa o iş yaş. Ancak çok büyük antenlerle olabilir dediğiniz. Ama hem verimli olmaz hem de antenlere falan vereceğiniz parayla modem alıp internet çekmek daha mantıklı.
  • bina varda cok yok ve açık alanda çok fazla bilemedim
  • Uydu goruntusu atsaniz iyi olur. Şoyle bişey belki olabilir 2 adet tplink 7210 u çatinin en ust yerine birbrini gorecek şekilde yerleştirirseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
    kendimden ornekleyeyim
    Evimden 500m uzakta evimi gorebildigim bir yerden telefonum 3 diş çekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüş yoksa iş zor ama üçgen şeklindede bir bağlantı olabilir gibime geliyor
  • arkadaşlar yıldız olan iş yerim yani nettin mevcut oldugu yer üçgende evimin oldugu yer
  • Catilari kullanarak bağlantı aktarabilirsiniz bütçe ne kadar

• En fazla 500 tl

• Catilari kullandiginizi varsayarsak Iki adet tp link 7210 ve bir adet tl link 740n ile cozulur

• iki adet mikrotik sxt lite 5 alın kurulumunu yapın sıfır hata kullanın.
  • evimin çatısından iş yeri binası
  • mks35 M kullanıcısına yanıt
    konuyla alakasız ama çok güzel yerde oturuyormuşsun :))
  • Güzeldir marmaris :)

• Arkadaşlar mesafe 500 metre civarı tp link 7210 isi çözer mi diyorsunuz? Görüşü alçak kat 1 2 ev ve ağaç var . Mahallede elektrik trafosu da mevcut etkiler mi? Deneme yapma şansım yok alıp kullanicam yani direk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mks35 -- 26 Mart 2014; 11:40:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mks35

Arkadaşlar mesafe 500 metre civarı tp link 7210 isi çözer mi diyorsunuz? Görüşü alçak kat 1 2 ev ve ağaç var . Mahallede elektrik trafosu da mevcut etkiler mi? Deneme yapma şansım yok alıp kullanicam yani direk

Tp linklerde is görür mikrotiklerde

Mikrotik daha kaliteli ve prof yapılar icin kullanılır ikisinin ortasında birsey derseniz ubnt olabilir
    Tercih bütçe meselesi

• TP-LINK ile ilgili olarak tüm dilek ve şikayetlerinizde bizimle irtibat kurabilir. Bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • 2 tplink 7210 almaya karar verdim ama hava sartlarinda sıkıntı yaşar miyim kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: mks35

2 tplink 7210 almaya karar verdim ama hava sartlarinda sıkıntı yaşar miyim kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum?

hava şartlarından o mesafe için kendi kullandığım 5210g ile bile neredeyse 0 a yakın hiç performans çok az olur.mesela benim 20 megabitten sadece 16 megabite düşüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.