Herkese selam,1 hafta önce Tp link marka WA854RE model bir wifi genişletici aldım.Android uygulaması üzerinden cihazı kolayca kurup kullanmaya başladım.Ancak cihazı kullanmaya başladığımdan beri bilgisayardaki internet bağlantım gitmeye başladı.Modemi yeniliyordum tekrar geliyordu ama bir süre sonra yine gidiyordu.Arıza var sanıp telekomu aradım,ekip geldi ama sorun olmadığını söyledi ve menzil genişleticinin sebep olduğunu fark ettim.Sanırım bir şeyler birbiriyle çakışıyor ve aynı anda ikisini kullanamıyorum.İnce ayarlar ile bir şekilde çözülecek gibi ama bulamadım ve yardım istemek için buradayım,bilgisi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum |
Wifi menzil genişletici bilgisayardaki internet bağlantımı engelliyor

-
-
Hocam BT ile cihazınıza bir şey bağ lı mı wifi genişleticiler bazen kendisi de gidip gelebiliyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-2,4 Ghz kanal ayarını otomatikten manuele geçirip, sabit bir kanal ayarlayıp deneyebilirsiniz. (TpLink için)
-Bilgisayarın WiFi sürücüsü güncellenebilir.
-Menzil genişleticide kullanılan güvenlik şifrelemesi farklı bir tip seçilebilir.
Aşağıdaki cümle size değil genele hitap ediyor şöyleki;
mesh sistemi bu gibi sorunları en baştan engelliyor. Buradaki olay kullanıcıların mesh sistemlere yönelmeleri gerektiğine güzel bir örnek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 2 Ekim 2023; 22:47:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BT dediğiniz bluetoth mu ve cihazınız derken bilgisayardan mı bahsediyorsunuz,öyleyse bilgisayarıma bir şey bağlı değil
-
İlk maddeyi android uygulaması üzerinden mi yapacağım
ikinci madde için bilgisayarımın wifi desteği yok,dediğim gibi android uygulaması üzerinden kurdum routerı
Mesh sistem de nedir pek bilmiyorum,biraz bilgilendirirseniz sevinirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X