Şimdi Ara

Wifi Mezil Genişletici Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yan daireden alınan internet için 140 m2'lik eve dağıtım yapabilecek bir repeater öneriniz var mıdır acaba?

Teknik olarak pek anlamasam da internette biraz bakınarak ulaşabildiğim modeller:

Tenda AC23 AC2100

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08P741QWS/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

Tenda AC5 AC1200

https://www.amazon.com.tr/Tenda-AC5-AC1200-Dual-Router/dp/B07C2ZKZR4/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=2ORJ0EYWDUKVM&keywords=tenda+ac5&qid=1667618820&qu=eyJxc2MiOiIxLjI4IiwicXNhIjoiMC44MyIsInFzcCI6IjAuNTAifQ%3D%3D&sprefix=tenda+ac5%2Caps%2C218&sr=8-1

Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07WDLJWQG/ref=ox_sc_saved_title_3?smid=A1MEQA51YPYMGY&psc=1

Xiaomi Mi R4AC WiFi Router 4A

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B085G5CDY7/ref=ox_sc_saved_title_2?smid=A29K7I8RWU17VV&psc=1

Bunlar hakkında fikriniz ve varsa sizin önerilerinizi de duymak isterim.

Bütçe 800 TL fakat eğer daha iddialı bir model varsa 1000 TL ye çıkabilirim.

Okuyan herkese teşekkürler, iyi forumlar.

EDİT:

Ax1800 aldım, Çin romu ile sorunumu çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.BRS.K -- 22 Kasım 2022; 19:0:4 >

• Konu güncel, yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben sana xiaomi ax1800 önerebilirim. ev büyük çünkü. cihazı alacaksın çin yazılımı yüklüyorsun basit işlem sonra limitleri kalkıyor. full performans kullanıyorsun. fiyata ve anten sayısına aldanmaya gerek yok. örnek veriyorum 1000 tl ye 8 antenli 10 antenli cihaz alırsın ama tam kapasite kullanamazsın. Türkiye'de satılan cihazlar avrupa standartları gereği wifi sinyali kısıtlanmış şekilde satışa sunuluyor. ax1800 alırsan çin yazılımı ile tam kapasite kullanıyorsun. forumda araştırabilirsin ben dahil birçok memnun kullanıcı var.

hatta denemedim ama wifi sinyal alanı genişlediği için kablosuz alıp dağıtırken yani repeater modunda bile güzel performans verebilir. ben kablo ile bağlı kullanıyorum. 2 duvar arkasında bile süper wifi gücü alıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 06turkmen kullanıcısına yanıt

Cevabınız ve öneriniz için teşekkür ederim.

Hocam soru saçma gelebilir belki ama çin yazılımı yükleyince, arayüz de çince mi oluyor acaba? :D

• M.BRS.K M kullanıcısına yanıt
    evet çince oluyor ama google chrome otomatik çeviriyor zaten. eğer alırsanız başta türkçe haliyle kurulumu yapın sonra çin sürümü yükleyin işlem tamam. size tavsiye edebileceğim hem uygun maliyetli hemde performans açısından yöntem budur.

iki cihazı kabloyla bağlama imkanınız da varsa 10 numara sistem olur. kablosuz alıp dağıtsın diyorsanız dediğim gibi ben o şekilde denemedim. ama mantıken böyle wifi gücü yüksek bir cihaz kablosuz sinyali de daha iyi alır diye düşünüyorum. sonuçta kapsama alanı artıyor.

• Tamam bir şekilde çözülüyorsa dil problemi sorun yok.

Yan daireden alınacağı için İnternet, kablo ile bağlama imkanı yok ne yazık ki.

Ek olarak bir şey daha sormak istiyorum izninizle,

Mi router 4a giga modelinden daha iyi midir bu önerdiğiniz ürün?

Open wrt ile çözüm sağlıyorlar anladığım kadarıyla orada da.

4a gigabit de güzel ama ax1800 wifi6 ,mu mimo, bellek vs açıdan daha iyi ve güncel bir cihaz. fiyatlar da birbirine çok yakın olması lazım son durumu bilmiyorum.

ben ax1800 almadan önce huawei ax3 dual core ile ikisi arasında kalmıştım. bu çin yazılımı olayını öğrenince direkt tercihim ax1800 oldu.

Önceden evde çift modem kullanırken şimdi telekomun verdigi cihazın wifisini kapattım. gerek kalmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wifi güçlendirici tavsiyesi ?
    12 ay önce açıldı
    Menzil Genişletici Önerisi
    dün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım hocam, teşekkür ederim.

Başka bir alternatif de önerilmedi zaten. Sizin bu önerinizi sipariş edeceğim.

Şu an 800₺ civarı.

Teşekkür ederim :)

ben 390 tl ye Turkcell pasajdan almıştım. hepsi burada ise 489 tl ye satıyordu. şimdi baktım gözükmüyor. bence acele etmeyin. 800 tl neredeyse 2 katı. tekrar indirime girer diye düşünüyorum.

Evet son zamanda bayağı artmış fiyatlar.

Evet siz söyleyince baktım 15 gün önce 500-550 civarına satılıyormuş. Beklemek en iyi seçenek.

Bir de daha önce hiç rom yüklemedim hocam ben, başa çıkabilir miyim acaba?

işlem çok basit. arayüze girip manuel yazılım yükseltmeye basıyorsunuz. indirdiğiniz rom dosyasını seçip yükleyin. sonra cihaz yeniden başlayacak bu kadar.

dikkat etmeniz gereken nokta: uyarı ekranı çıkıyor ayarlarınız sıfırlansın mı diye. o kutucuğu işaretlemeyin yoksa baştan kurulum yapmak gerekir wifi adı şifre vs tüm ayarlar gidiyor.

Çok soru sordum farkındayım, kusura bakmayın lütfen.

Son bir şey daha sormak isterim. Peki rom u nereden bulup indirebilirim?

• tenda iş görür xiaomi işe yaramaz kullanışsız...

• Cevap için teşekkür ederim,

Tenda mı kullanıyorsunuz?

• Bugün, @06turkmen hocamın tavsiyesiyle ax1800 sipariş ettim.

Geldiğinde önce global rom daha sonra Çin romu ile deneyerek sonuçları buraya ekleyeceğim.

Teşekkürler.

Hocam bende 200 mbps için router arıyorum xioami cihazına Çin rom yukleyebildiniz mi. Son durum nedir dedikleri gibi çekim gücü yukseldimi

• Merhaba, @ciddi0

100 Mbps İnternet ile denedim. 2duvar arkasından alıp, 3 duvar arkasına gönderecek şekilde test ettim. Ana modemle 95 gibi hız alabiliyorum. Ax1800 ile yine 95 alabildim.

Bizim için hızdan ziyade sinyalin ulaşabilmesi önemliydi. 140 m2 evin en köşesine kurup diğer köşesine birçok duvar geçecek şekilde gelebildi İnternet.

5g ile evin yarısına kadar geliyor. En köşelere 2.4ghz ile yayın yapıyor.

Çin romu ile neredeyse 2 katı fark var.

Özetle, sorunumuzu çözdü ve mükemmel bir deneyim sağladı. Kesinlikle tavsiyemdir.

@06turkmen hocama önerisi ve desteği için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.BRS.K -- 22 Kasım 2022; 18:58:18 >
    👍👍

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.