Arkadaşlar 16 Mbps bağlantım var evde küçük kardeşim tabletten çizgi film açınca internetin içine ediyor LAN ile bağlandığım halde çok yavaş bağlanıyorum internete tablet tamamını kullanıyor internetin hızını nasıl düşürebilirim ? Hızı 1 Mbps yapsam yeterli sanırım sadece çizgi film izliyor oyun falan oynamıyor. Modem Huawei HG531s.
16mbit bağlantın varsa modemde wifi yayınını 802.11b seçersen max hız 11mb/s ye düşer ama wifiden tek cihazın alabileceği max hız 5-6'ya kısaca yarısına düşer ve başka cihaz bağlanırsa mağdur olmasın dersen bu şekilde kullanırsın, yani hiç hız limitleme ayarı yapmadığın halde wifi bandı seçerekte hızı düşürebilirsin, yada sadece kardeşim bağlanıyo zaten dersen yine 802.11b şeçip altındaki wifi hızı ayarını Auto'dan (11mb/s'den) den aşağı seçenekleri (5.5/2/1mbit gibi) kullanarak hızı dahada düşürebilirsin v.s.
quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRK
16mbit bağlantın varsa modemde wifi yayınını 802.11b seçersen max hız 11mb/s ye düşer ama wifiden tek cihazın alabileceği max hız 5-6'ya kısaca yarısına düşer ve başka cihaz bağlanırsa mağdur olmasın dersen bu şekilde kullanırsın, yani hiç hız limitleme ayarı yapmadığın halde wifi bandı seçerekte hızı düşürebilirsin, yada sadece kardeşim bağlanıyo zaten dersen yine 802.11b şeçip altındaki wifi hızı ayarını Auto'dan (11mb/s'den) den aşağı seçenekleri (5.5/2/1mbit gibi) kullanarak hızı dahada düşürebilirsin v.s.
Evdeki herkes giriyor aslında sadece sabahtan akşama kadar küçük kız kardeşim tableti bırakmıyor hiç devamlı çizgi film falan izliyor online oyun oynarken çok ping oluyor normal tarayıcıda yavaşlıyor internetim neden hepsini kullanıyor anlamadım. Benim küçüğüm olan akşamları giriyor arada youtube takılıyor video falan onun harici sosyal medya. Babam da akşam takılır oda sosyal medya ama sosyal medyada devamlı video izler. Evde şuan 2-3 aydır bir misafir var oda hep akşamları giriyor sadece Facebook'ta mesaj gönderiyor. O ayarlarla uğraşmak istemiyorum sadece MAC adresleri var bende bu video izlenen tabletin hızını düşürsem yeterli diğerleri öyle aşırı kullanmıyor çünkü. TP-Link modem de yapıyordum da bu modem de yapamadım karışık biraz.
Kullandığın modemle alakalı QoS ayarlarını bir huawei kullanıcı varsa konuya yazıp sana tarif edebilir belki yada google da huawei hız limitleme gibi arayabilirsin ancak bnm bahsettiğim ayar çok daha basit çünkü wifi hızını genel olarak etkiler.
Bahsettiğim ayara resimdeki kısımdan ulaşabiliyormuşsun, resimdeki mode kısmında sadece B'yi tercih et diyorsun okadar ama bu sekmeye göre bu modem'de wifi için seçilebilir hız limiti yok gibi görünüyor fakat yinede dediğim gibi 11b nin verebileceği maximum hız'da yeterince işine yarayabilir yani o tablet 4-5mbit hızı 11b nin doğası gereği pek aşamıycaktır
quote:
Kullandığın modemle alakalı QoS ayarlarını bir huawei kullanıcı varsa konuya yazıp sana tarif edebilir belki yada google da huawei hız limitleme gibi arayabilirsin ancak bnm bahsettiğim ayar çok daha basit çünkü wifi hızını genel olarak etkiler.
Bahsettiğim ayara resimdeki kısımdan ulaşabiliyormuşsun, resimdeki mode kısmında sadece B'yi tercih et diyorsun okadar ama bu sekmeye göre bu modem'de wifi için seçilebilir hız limiti yok gibi görünüyor fakat yinede dediğim gibi 11b nin verebileceği maximum hız'da yeterince işine yarayabilir yani o tablet 4-5mbit hızı 11b nin doğası gereği pek aşamıycaktır
Tam anlamadım aslında dediğinizi. Ben şimdi bu ayardan 802.11.b olanını seçersem bütün Wifi'ye bağlanan cihazların interneti yavaş mı oluyor ? Yavaş oluyorsa maksimum ne kadar hız alıyorlar ? Video falan izlerken hız düşmesi yüzünden fazla etkilenmezler demi ? Çünkü babam da giriyor akşamları video izlerken devamlı donup videoyu beklerse söver
Aynen 802.11b yi seçersen genel manada wifi hızı düşüyor ama video izlenebilir seviyede olur, yani muhtemelen wifi ile bağlananlar pek birşey hissetmeden hayatlarına devam ederler, hız olrk yukarıda diğer mesajlarımda'da belirttiğim gibi 802.11b de wifi hızı max 11mb/s ve bu hızla maximum 4-5mbit gibi bir hıza erişilebilir.
Misal akn'li 16mbit dsl kullandığını ve kotayı aştığını düşün, wifi kullanıcıları kota aşımından sonra düşen hızda ne durumdalarsa sürekli öyle olacaklar ama sen o düşük hıza dahil olmıycakmışsın gibi bir durumda yani daha rahat olacaklar v.s.
quote:
Aynen 802.11b yi seçersen genel manada wifi hızı düşüyor ama video izlenebilir seviyede olur, yani muhtemelen wifi ile bağlananlar pek birşey hissetmeden hayatlarına devam ederler, hız olrk yukarıda diğer mesajlarımda'da belirttiğim gibi 802.11b de wifi hızı max 11mb/s ve bu hızla maximum 4-5mbit gibi bir hıza erişilebilir.
Misal akn'li 16mbit dsl kullandığını ve kotayı aştığını düşün, wifi kullanıcıları kota aşımından sonra düşen hızda ne durumdalarsa sürekli öyle olacaklar ama sen o düşük hıza dahil olmıycakmışsın gibi bir durumda yani daha rahat olacaklar v.s.
Hocam şimdi farkettim dediğiniz ayarı seçince wifi güvenliği WEP oluyor şifreyi falan kaldırıyor benim wifi bildiğin şifresiz internet oluyor geçen gün çok yavaşladı bir girdim modem arayüzüne bizim evdekiler hariç 10 tane cihaz bağlanmış internete hemen geri kapattım o ayarı şifreyi koydum güvenliği en üst düzey olanı seçtim düzeldi. Sanırım Qos ayarı yapmamız lazım.
Daha öncede söylerdiğim gibi ancak o modemi ve QoS yapılandırmasını kullanan birisi bu konuya yazıp seni bilgilendirebilir.
Fakat normalde neredeyse bütün modemlerde mod seçimi yapıldıktan sonra şifreleme türü dilediğin şekilde seçilebiliyor yani b modunda wpa/vps2 gibi şifreleme kullanılabiliyor ve haliyle olması gerektiği gibi b modunda'da en güçlü şifrelemeyi seçip kullanabilmen gerek. bilmiyorum bu şifreleme türünü denedinmi, denemediysen denersin ama şimdi bulduğum bir resme göre snn modemin arayüzünde hız seçeneği var gibi görünüyor.
Yani bgn karma modu seçip wifi hızını olması gerektiği gibi dilediğince ayarlayabiliyor olmalısın.
Resimde kanal ayarınn hemen altında hız yazıyor, o bölümü kullanıyorsun.
Aşağıda'da bir videolu anlatımı var.
quote:
Daha öncede söylerdiğim gibi ancak o modemi ve QoS yapılandırmasını kullanan birisi bu konuya yazıp seni bilgilendirebilir.
Fakat normalde neredeyse bütün modemlerde mod seçimi yapıldıktan sonra şifreleme türü dilediğin şekilde seçilebiliyor yani b modunda wpa/vps2 gibi şifreleme kullanılabiliyor ve haliyle olması gerektiği gibi b modunda'da en güçlü şifrelemeyi seçip kullanabilmen gerek. bilmiyorum bu şifreleme türünü denedinmi, denemediysen denersin ama şimdi bulduğum bir resme göre snn modemin arayüzünde hız seçeneği var gibi görünüyor.
Yani bgn karma modu seçip wifi hızını olması gerektiği gibi dilediğince ayarlayabiliyor olmalısın.
Resimde kanal ayarınn hemen altında hız yazıyor, o bölümü kullanıyorsun.
Aşağıda'da bir videolu anlatımı var.
Hocam videodaki kişinin modemi farklı orada hız diyor ama bende o seçenekte kutucuk var rakam yazılıyor aktarım gücü diyor 1-20 arası yazdırıyor sadece dBm falan diyor. Valla anlamadım ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme