üstteki testler cihaz yanından yapılan testler. açıkcası cihaz yanında telefonla birçok test yaptım ancak 770leri üstünü göremedim. yan odadan test sonucu: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algkmn -- 4 Eylül 2022; 18:47:55 > |
wifi6 router tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
rica ederim siz aynı odada en yüksek kaç gördünüz?
-
Hocam ben de bu cihaz yok arkadaşım için cihaz araştırıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fikir birliğine varılmışçasına WiFi 6 lı cihazlar gelmiyor. Asus lar var, onlarda ciddi manada uçuk. Çip krizi olabilir mi?
-
Sanırım ürünlerin ülkeye gelmesinde bir sıkıntı var. Çoğu router yurtdışı sitelerinde rahatlıkla normal fiyatlarından bulunabiliyor. O sebeple çip krizi olduğunu sanmıyorum, herhalde ülkemizde 95% lik kesim en ucuz işini gören wifi cihazı alıp geçtiği için yüksek kalite cihazlar çok giriş yapmıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben Asus router ile iphone 12 Pro Max ile en fazla 885 ölçtüm yakından. Kardeşim Samsung katlanan telefonlardan kullanıyor sanırım 2.jenerasyondu. O maksimum 912mbps görmüştü yakından.
arkadaşınızı sormuştum zaten. router yanında max kaç hızı gördü? ben 770 üstünü göremedim o yüzden sordum :)
-
çok iyi değerler. biz göremedik bir türlü :)
-
Doğrudur hocam.
-
Bunun sebebi router da olabilir ama şu ihtimal de var: Kabloluda speedtest serverları genelde fark etmiyor 930-940 arası dw çıkıyor sadece ping değişiyor. Kablosuzda ise hız da çok değişkenlik gösteriyor. En iyi pingi veren otomatik bağlandığı server wifi ile max 750-780 ölçüyor mesela. Ama ikinci sıradaki server 860, üçüncü yine 750, dördüncü ise max değerleri veren 900 civarı çıkan server. Siz de birkaç farklı server deneyin isterseniz değişkenlik olabiliyor.
hocam 900leri hangi cihaz ile alıyorsunuz? telefon mu?
-
Benim telefon iphone ile 885 gördüm en fazla. Kardeşimin telefonu 910 gördü en fazla, onda Samsung Fold 2 var. Router koridorda olduğu için odamdaki masaüstü wifi ile 900 civarı göremiyor. Normalde wifi alıcısı daha iyi ama 6-7 metre mesafe vardır. Ethernet bağlı olduğu için pc’den çok wifi test yapamadım ama bir kere denediğimde max 850 ölçmüştü ama genelde 730 civarıydı.
Oyun oynayacaksa zaten kablolu bağlanması daha verimli olur, kablosuzda ping mutlaka yükselecektir.
-
sen yakışmayan sonuçlar alıyorum dediğini görünce, benim de aklıma yakın zamanda yabancı forumda okuduğum bir eleştiri geldi. wifi6 için şöyle bir yorum vardı: "piyasada bulunan bazı cihazların wifi6 özelliği şaka gibi" demişti biri. sanırım mikrotik forumdu. evet burasıydı çünkü mikrotik te eleştiriliyordu, ax özellikli cihaz çıkarmadığı için. ama onlar da çıkardı nihayet. hatta hap ac3 için ax desteği geleceğini mikrotik yöneticisinin, youtube'da mesajla bunu yazdığını okudum.
-
Keenetic AX cihazı yok piyasada, Asus stok yok, olanı da çok pahalı.
Ya Tp-Link ya da ucuz Çinli markalara kaldık, fazla seçeneğimiz yok.
-
-
-
Yahu bu cihazı nasıl wi-fi 6 destekliyor diye piyasaya çıkartabildiler
Modem üzerine koyunca 800 iki adım yanında hız yerlerde
Benim arkadaşım da aynısını aldı ve Aynı sorunları yaşadı mecbur biraz zararına satmak zorunda kaldı
Kesinlikle hiçbir şekilde kabul edilebilir bir şey değil
Rezillik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X