Şimdi Ara

Wii' de en iyi görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
3.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Wii için tüplü ve LCD TV'lerde max performans almanız için gerekenler bahsetmek istiyorum. İnşallah yardımcı olacaktır.

Aslında mantık PS2 ile aynı:

Her iki konsoluda içinden çıkan 3 girişli kompozit kabloyla TV'ye özellikle LCD TV'ye bağladığımızda elde ettiğimiz çamurumsu berbat görüntüyü hepimizi biliyoruz.

Kompozit kablo konsoun içinden çıkan en ucuz en dandik kablo olduğu için bu kaliteyi elde etmek çok doğal. Yapmamız gereken gerekli kabloyu seçmek.

Tüplü (CRT) tv'ler için en iyi performans RGB kablo ile alınır. Kompozit kabloyu beraberinde gelen scart ucuna bağlayanlar dikkat etmişlerse scart girişindeki pinlerin nrdeyse yarısı yoktur. Buda yarı grafik performansı demek tabi. Fakat EGB kablonun scart girişine baktığınızda tamanının pn dolu olduğunu görürsünüz.
    Konsolu RGB ile tüplü TVye bağladığınızda aradaki fark kabloya saydığınız her kuruşa helal olsun dedirtecek düzeyde (kablolar pahalı değil, 15-20 TL arası bulabilirsiniz)

RGB Kablo:

Wii' de en iyi görüntü
     Wii' de en iyi görüntü

Gelelim LCD'ye:

LCD TV'deki en iyi performans ise komponent kablo ile alınıyor. Komponent kablo, resimdeki gibi, 5 uçlu bir kablo. Tabi bunun için TV'nizin arkasında komponent girişi olduğundan emin olun.

Kabloyu bağladınız, konsolu açtınız. Ayarlardan ekran ayarlarına giriyoruz. Orda 3 seçenek var. Artık HD olayına geçip sınıf atladığımız için 420p HD seçeneğini seçiyoruz. Tabi ekran formatını 16:9 yapmayı unutmuyoruz..

Komponent kablo:

Wii' de en iyi görüntü

TV'de komponent kablo girişi:

Wii' de en iyi görüntü

Bu sayede Wii'den alacağınız maximum grafik performansıyla oyunlarımızı maximum keyifle oynuyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 5 Şubat 2013; 9:19:28 >

• Hocam normal vga girişi olayı varmı, mesela tüplü bir monitöre bağlantı mümkünmü, yoksa illaki arada bir tv kartı şartmı composiz girişi olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Hocam normal vga girişi olayı varmı, mesela tüplü bir monitöre bağlantı mümkünmü, yoksa illaki arada bir tv kartı şartmı composiz girişi olan.

Dostum monitör olarak bende daha önce HD girişli bir monitör vardı ona PS3 bağlayabiliyordum.. Fakar olay scart veya komponent olunca tv kartı gerekiyor diye biliyorum..

Ama şu var wii gibi hareket algılamaya yönelik konsollarda, benim fikrim, ne kadar büyük ekran o kadar iyi.. o yüzden minimum 55 ekran tüplü tv öneririm. LCD tv en iyisi tabi.
  • Anladım üstadım teşekkürler. Şimdilik 55 ekran tüplü tv var sony, işimizi görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Anladım üstadım teşekkürler. Şimdilik 55 ekran tüplü tv var sony, işimizi görüyor.

sende saol.. bende şu aralar 55 ekran telefunkende kullanıyorum.. dediğin gibi işimi görüyor
  • Bende Vestelin LCD tv sinden var. Ama component girişleri yok. Arkada 1 tane HDMI 1 scart ve RGB girişleri var. TV 720p sanırım. RGB ile kullanıyorum. Mario oyunları süper şu grafiği bol oyunlar iğrenç gözüküyor.
    Alsam mıki bu component kablodan. HDMI girişine dönüştüren bişey vardır illaki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

Bende Vestelin LCD tv sinden var. Ama component girişleri yok. Arkada 1 tane HDMI 1 scart ve RGB girişleri var. TV 720p sanırım. RGB ile kullanıyorum. Mario oyunları süper şu grafiği bol oyunlar iğrenç gözüküyor.
    Alsam mıki bu component kablodan. HDMI girişine dönüştüren bişey vardır illaki :)

komponent'ı hdmi'a dönüştüren aparat var.. sanırım 170 TL bir fiyatı var.. ama al derim.. rgb ile lcd'de oynamak çok bişey farketmeyecektir. rgb'ler tüplü tv'de farkını gösterir.. rgb ile lcd'de oynayarak wii'nin performansının yarsını anca alırsın.. komponent'dan sorna hiçbir grafik problemin kalmaz gayet iyi grafiklerle oynarsın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben aşağıdaki siteden HDMI aparatını almıştım. 1 hafta içinde paket elime geçti. Takipli kargo ile yolluyorlar. Component kablo ile aynı kaliteyi veriyor. Component kablo ile uğraşmamak için aldım. Memnunum. Tavsiye ederim.

www.neoya.com/shop/wii2hdmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

Bende Vestelin LCD tv sinden var. Ama component girişleri yok. Arkada 1 tane HDMI 1 scart ve RGB girişleri var. TV 720p sanırım. RGB ile kullanıyorum. Mario oyunları süper şu grafiği bol oyunlar iğrenç gözüküyor.

komponent'ı hdmi'a dönüştüren aparat var.. sanırım 170 TL bir fiyatı var.. ama al derim.. rgb ile lcd'de oynamak çok bişey farketmeyecektir. rgb'ler tüplü tv'de farkını gösterir.. rgb ile lcd'de oynayarak wii'nin performansının yarsını anca alırsın.. komponent'dan sorna hiçbir grafik problemin kalmaz gayet iyi grafiklerle oynarsın..

Wii nin 2. el fiyatına 1 kablomu O_O

quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Ben aşağıdaki siteden HDMI aparatını almıştım. 1 hafta içinde paket elime geçti. Takipli kargo ile yolluyorlar. Component kablo ile aynı kaliteyi veriyor. Component kablo ile uğraşmamak için aldım. Memnunum. Tavsiye ederim.

www.neoya.com/shop/wii2hdmi

Bunu görmüştüm. Buda kalsın ben RGB ile oynamaya devam edeyim. Zaten haftada 1 kez oynayabiliyoz sırf onun için o kadar para vermeye değmez.

• Hepsiburada'da lcd tv için ttaf komponent wii kablosu 8,61 tl gayet hesaplı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FA5T

Hepsiburada'da lcd tv için ttaf komponent wii kablosu 8,61 tl gayet hesaplı.

Evet, ben de oradan aldım. İyi fiyat.
  • up yapalım faydalansınlar :D
  • Birkaç gün önce Wii HDMI aparatım geldi

Komponent kabloya göre renkler daha canlı, çözünürlükte gözle görülür bir düzelme var, daha net.. siyah oranı daha iyi. yani gölgeler tam gölge, karakter üzerindeki ayrıntılar daha belli

ülkemizde satılan yer var mı bilmiyorum, amazonda halen var.. tavsiye ederim, Wii ile alabileceğiniz max. performansı sunuyor
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.