Wii'yi geçen ay falan aldım.Türkiyedeki voltaja çevirmek için transformatörü geçenlerde elde ettim. Daha sonra scard ile tüplü tv ye bağladım.bizim tv baya bir eski 15 yıllık falan.Neyse, daha sonra wii'yi açtığımda siyah beyaz bir menü ile karşılaştım. daha sonra önceden aldığım bir oyunu( Karayip Korsanları) wii'ye yerleştirdiğimde oyunun da görünütüsünün siyah beyaz olduğunu gördüm.Sorun acaba nerede olabilir nasıl giderilebilir yardımcı olursanız sevinirim.
aldığın wii muhtemelen NTSC(voltaj filan dediğine göre)... türkiyedeki televizyonlar ise PAL... yeni televizyonlarda yayın türü seçeneği olsa da senin bahsettiğin 15 yıllık televizyonda bu olmayabilir... bunun da en büyük belirtisi görüntünün siyah-beyaz olmasıdır
evet ntsv wii almışsın ama siyah-beyaz gösterdiğine göre tvniz baya eski
hmm...teşekkürler. o zaman bir tv box ile pc monitörüne(lcd) bağlarsam sorun ortadan kalkar sanırım. Bir de lcd monitöre bağlamak için illa tvbox gerekli mi, daha farklı bir çözüm yok mu Mesela xbox360 vga kablo ile bağlanıyor monitöre, wii bağlanmıyor biliyorum ama başka çözümü var mı
tv özelliği olmayan bu tip çeviriciler de var ama evet illa bir alet lazım bağlamak için :)
ama bu arada wii ni "soft şey" edersen ki ben ettim,
NTSC cihazında PAL oyunları açabiliyorsun ve inanmazsın renkli oluyor :D şu an be tüm oyunların PAL versiyonunu indirdim ( hatta elimdeki orjinal ntsc wii sports u bile pal halini indirdim :D )ve Wii nin system menusu hariç her oyun renkli :D
http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only sitesi wii yeni başlayanlar için oldukça faydalı bilgiler içeriyor. Dikkatli okursan epey bir bilgi var.. tabii riskli brick olma ihtimali var!!! Aldığın cihazın seri numarısı filan önemli LU64 ile başlıyorsa prosedür farklı değilse farklı filan..
Hatta soyledikleri kadarıyla ntsc cihaz pal a çevriliyor (ben denemedim..., gayet uzun bir prosedürü var gibi gorundu, ve tabii ki biraz da riskli)