WIN 10 Format Atarken Recovery Hatası
Windows 10 işletim sistemini formatlarken "recovery hatası" alıyorsanız, bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulamalısınız:
- Öncelikle, bilgisayarınızı güvenli modda yeniden başlatmayı deneyin. Güvenli modda, yalnızca işletim sisteminin temel bileşenleri yüklenir ve bu, recovery işlemini gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.
- Güvenli modda da recovery hatası alıyorsanız, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına erişmeniz gerekebilir. BIOS'ta, güvenli önyükleme özelliğini devre dışı bırakmayı deneyin.
- Recovery hatası, bozuk sistem dosyalarından kaynaklanabilir. Bu durumda, komut istemi aracılığıyla Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) taraması çalıştırmanız gerekir.
- SFC taraması sorunu çözmezse, DISM (Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi) aracını kullanmayı deneyebilirsiniz. DISM, işletim sisteminizin görüntüsünü onarabilir ve recovery hatasını gidermeye yardımcı olabilir.
- Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala recovery hatası alıyorsanız, Windows 10 yükleme medyasını kullanarak temiz bir kurulum gerçekleştirmeniz gerekebilir. Bu, işletim sisteminizi tamamen yeniden yükleyecektir.
Bu çözümlerden herhangi birini uygularken sorun yaşarsanız, profesyonel bir teknisyene başvurmanız önerilir.